Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jasuja

To je něco jako tamagochi? Totální sociální šílenství nad průměrnou indie skákačkou. :D

• Nadhoď lepší 2D plošinkovku za, řekněme, tři roky. I když ti dva poslední Princové taky nejsou špatní, tohle vypadá líp.

• 0011

Super Mario Bros Wonder třeba? Tady 10/10 od Šárky 

• Jablka a hrušky trochu. Jedno je metroidvania(hollow knight obecně označován za tu nejlepší ever) a druhý je side-scrolling platform. 

2D není žánr.

• 0011

Ano Einsteine 2D žánr není, 2D platformer ano, metroidvania je podmnožina. Ptal se na 2D plošinovku, dal jsem mu 2D plošinovku, stejně jako metroidvania může být i izometrická nebo 3D viz Metroid Prime, který je za mě lepší hra, než Hollow Knight, podle tvoji logiky jsem právě porovnal jablko a jablko, akorát že vůbec...  

• No jsou to 2D plošinovky. To beat them up hry taky. Metrodvania není subžánr side Scroll platform her, který třeba z 90% nemaj žádný souboják. Podmnožina side Scroll platform her je třeba precision platformers Alá super meat boy nebo celeste. Podmnožina metroidvania je třeba soulvania(hollow knight) nebo agivania(castlevania). Jablka, hrušky! 3d rozměr nemění žánr, přidává rozměr. 

• 0011

Reakce na příspěvek:

Akorát že Beatemups nejsou plošinovky, protože tam nemáš plošiny a tudíž platforming. Stejně jako netvrdím že podmnožina je subžánr, akorát nejdřív snad určíš kategorii jak se to hraje a pak dál upřesňuješ žánr. Steam donedávna pojem metroidvania neznal, Hollow Knight byl dlouho v kategorii platformer a je tam dodneška, akorát přibyl nový tag. Metroid Prime by spoustu hráčů i webů označilo za 3D střílečku s puzzle prvky a taky by měli pravdu, zatímco Hollow Knight za 3D střílečku neoznačíš i kdyby ses stavěl na hlavu. Mario má k Hollow Knight blíž než k Metroid Prime. Někdo (a steam když už ma ten nový tag)řadí Dead cells jako metroidvanii, za mě to roguelike prvky popírají, dále tam nemáš žádné skryté pasáže kam by ses nedostal bez předmětů/upgradů, které musíš najít/odemknout, přesto budou tvrdit, že do tohohle žánru patří i když je to akční plošinovka 

• Reakce na příspěvek:

S tím beat them up souhlasím.

Dead cells jsem donedávna taky označoval za rogue lite hru. Až jsem zjistil že se to označuje za roguevanii spíš. Asi jde o úhel pohledu. Ale jsou tam dveře třeba který otevřeš až později a chodíš kolem nich od počátku, takže prvky metroidvanií to má. Ty Rogue prvky jsou dneska všude téměř.  Ale vesměs souhlasím. 

• 0011

Reakce na příspěvek:

Já bych byl mnohem raději kdyby DC byly čistokrevná metroidvania s ukládáním a pevně daným level designem, tenhle žánr mám rád, cokoliv co má předponu rogue naopak nesnáším, snad někdo někdy udělá mod.

• Reakce na příspěvek:

V tom se shodneme naprosto. Taky mi to nevoní. Cokoliv, co je náhodně generováno je méněcenné oproti vypiplanému level designu.

• Reakce na příspěvek:

Hele, ptal jsem se dost specificky a dostal jsem odpověď, se kterou jsem spokojený. Nevím, proč to rozporuješ. Primárně mi šlo o to, jak se hra ovládá a 2D metrodvanie se ovládají velmi podobně jako 2D side scroll plošinkovky. Původní dloubnutí taky bylo do plošinkovek a ne všechny metroidvanie jsou plošinkovky a ne všechny plošinkovky jsou metroidvanie.

BTW, beat-them-up (předpokládám, že máš na mysli něco jako Golden Axe a ne Contra) nejsou 2D plošinkovky, jsou pseudo 3D (pseudo izometrické), protože se pohybuješ ve třech osách (2 plus skok) a tím pádem se ovládají jinak.

• Reakce na příspěvek:

Ok. V pohodě. Jen jsem to chtěl zmínit že to je přeci jen jinej žánr. Ovládá se podobně tojo. Run And gun, metroidvania, side scroll platform - vše se ovládá dost podobně a přeci jsou to jiné žánry úplně. 

Jinak souhlas s tím beat them up. Dobrej postřeh. 

• Na tu jsem zapomněl, díky za připomenutí. Vypadá skvěle, ale nemám Switch a nějak jsem se zasekl v tom, že Mario už vychází jen ve 3D.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit