Prodej EA může znamenat konec pro BioWare
-
Bylo na čase.
-
Je to generační problém. Třeba já čím jsem starší, tím víc jsou mi hry u рrdele. Hraju jen to nejlepší a co mě opravdu chytne, a to ještě tak cca hodinu denně. No a dnešní mládež hraje převážně jen Fortnite, Roblox, Minecraft a podobné ptákoviny.
-
Už roky se všude po podcastech mluví o tom, že herní trh je totálně přesycený, Michal Rybka doslova říká.. "problém je paradoxně v tom, že vychází nepředstavitelné množství kvalitních titulů"..
Takže nestačí být kvalitní. Hráči jsou hru schopní ignorovat, jen protože vyšla společně s další killer hrou (všichni vývojáři se těší na GTA6), nebo je jim prostě nesympatické studio/vydavatel.
(UBI - Outlaws, Veilgurd - EA)..
A nebo prostě stačí, že většina lidí neví co hrát dříve a tak začnou i nadprůměrné tituly propadat sítem. Prostě se musí ne pár - ale desítky studíí zavřít, jinak se stejně neuživí.
-
-
Ja treba nemam co hrat. Nikde ty kvalitni hry nevidim - mysleno tim to presyceni kvalitnimi hrami.
Spis si studia zvykla utratit na vyvoj stovky milionu, ze se jim to v pohode vrati i u jen nadprumerne hry. Zdimani starych znacek, remastery a remaky, zadna inovace...a to vse za desny balik. A najednou koukaji, ze ty vydelky uz nejsou takove jako kdysi.
-
-
Možná je to tím, že už tě hry nebaví obecně, - nebo, a to je to o čem mluvím, jsi tím přesycený.
Ten pocit, kdy máš dojem, že všechno v minulosti bylo zábavnější, barevnější, , chytlavější, graficky dokonalejší.. Je to prostě otupělosti přesycením. Možná spíše založ rodinu, vem hypotéku, nebo vyraz někde na déle ven ať nevíš kam dřív skočit - a ještě se rádi ke hrám vrátíš 🙂 Budou ti zase vzácné. Myšleno v dobrém..
Jen pro úplnost, hry co si chci někdy v blízké budoucnosti zahrát - i když už teď vím, že na to prostě nedokážu najít čas...
RE 4 - remake - 20h,,, RedDead: Redemption 2 - 60h+,,, Rift Apart 15h,,,, Horizon zero dawn - 60h+,,,, System shock - 25h,,,, SW: Outlaws - 80h,,,,, Stray - 7h,,,,,, DeathStranding - 20h,,,,, Original Sin 2 - 80h+,,,, FF7: intergrade - ??,,,,, Wasteland3 - 30h+
Je to málo? Je nějaká z těch her vyloženě špatná? Ne, trh je opravdu přesycen a kdo si chce "svou" hru najít, najde jich během mžiku 10.
-
-
Nj, kdyby to bylo jak pises, tak bych nesedel u Doty :)
Btw ty hry co jsi vypsal jsou relativne stare. Cast z nich jsem hral a ty ostatni nejsou muj salek kavy. A 10 her rekneme v prubehu 5 let neni nic extra...
Netvrdim, ze nevychazi kvalitni hry, ale prehrsel jich neni a kdyz se navic 2 nebo 3 netrefi do tveho zanru, tak to uz zavani suchem.
-
-
Asi máš prostě rád Dotu a to se pak přebíjí blbě. Kolega zase sedí u Stardew Valley a znám i lidi, co tráví večery u Open Transport Tycoon.
Hry, co Frank vypsal jsou evidentně ty, co mu z těch 5+ let zbyly. Ty co během té doby odehrál, tam logicky nemá.
Velkých her od velkých studií nevychází tolik (protože vývoj je čím dál tím dražší a trvá déle), ale když si najdeš nějakého herního publicistu, co ti vyfiltruje pár kvalitních menších z toho kvanta, co se objevuje na Steamu nebo Itchi a překousneš, že to nebude AAA grafika, tak můžeš mít o zábavu postaráno na docela dlouho. Navíc tam častěji najdeš i tu originalitu, která ti chybí u těch velkých her, u kterých autoři sázejí na jistotu.
-
-
Jj je to jak říkáš, další takový seznam je už odehráno. Za poslední třeba dva roky. S tou originalitou malé tituly jasně vedou, ale ona je to dost ošemetná věc. U velkých o to hodně zákazníků naopak moc nestojí. Takový DeathStranding je 3A velkolepá filmově fakt nabušená hra. A neskutečně originální, tak, že velká část lidí vůbec nechápe co se tam vlastně dělá. A nestojí o to to nejak zkoušet.
Ale nemají problém z nostalgie rozjet remake Oblivionu, což dnes musí být neuvěřitelně zkostnatělá supernudná záležitost
-
-
-
-
-
Mám úplně stejný problém. Tytam jsou doby, kdy jsem mohl u hry prosedět pár hodin každý den. Hrozně rád bych si zahrál třeba ten nový Silent Hill, ale zrovna dneska vyšel GoY a já "v potu tváře" dotahuju Alana Wakea 2 po roce od nákupu. A do toho neustále obsílky o slevách ze Steamu a seznam přání pořád spíš roste.
Prostě není čas a her je moc.
-
-
jj tak tak
-
-