Crusader Kings III: All Under Heaven otevře dveře do Číny, říše šógunů i chrámových bohů
-
Ak sa mozem spytat expertov znalych mechanizmov tejto serie, ako funguju datadisky?
Rozsiruju povodnu hru a robia ju stale komplexnejsiou, pripadne vacsou? Cize vanilla vs 10. rozsireni znamena organicky rozsirene moznosti hrania hry ako celku?
Alebo su to skor nove standalone scenare?
-
-
Bez datadisků a modů od lidí už si to nedovedu představit. Jenom doporučujo savevovat, protože hra může s módy i padat. Jednou jsem do starší verze trojky nafasoval 70 aktivních módů a bylo to něco. Co se týče hlavních datadisků, řekl bych, že jsou zábavné jako ty ze dvojky. Hodně pomohl "redizajn" Každá série nabízí něco, Pro mě bude ideální, když boj funguje podle CK III. Kde nerozhoduje počet jednotek, ale také terén nebo generál. Zatím jsem odehrál 1300 hodin a otevřel většinu achievementů. Každý start je jiný, díky náhodným událostem. Konverze LOTR nebo GOT absolutka. Často se k CK vracím a doufám, že Aleš/Vašek/ nebo někdo jiní něřekli ještě poslední klik. Tahle hra se dá hrát celý den na 12 hodin v kuse a najednou vidíš za oknem Slunce. :) Už jsem hrál hodně Grand strategií, ale když se nějaká trefí s mechanikami tak jako CK, není co řešit. Ale i já jsem k Paradoxu kritický a hodně věcí bych tam ještě přidal. Kdybys nechtěl aktuální datadisk s Japonskem, nové startovn roky zahrnují nejen Japonsko nebo Koreu. ale třeba i Indonésii. :) https://www.youtube.com/watch?v=-TN08x4GVjk
-
-
Diky, mozno ze dnes je ten spravny den sa do toho pustit :)
-
-
Obecně dlc rozsituji zakladni hru, neni to standalone. Maji
- immersion packy, které přidají třeba nové oblečení pro region
- normální datadisk+update. Jedná se o jeden release, část obsahu (pár mechanik atd.) a úprav je zdarma, část obsahu je v dlc za peníze
Obecně jsem s tim modelem asi celkem ok. Jedná se o celkem niche hry a nějak ten vývoj živit musi. Člověk za to dá ročně třeba €40, když si spočítáš, kolik stojí hodina takové zábavy, tak jsou to drobné.
Řekl bych, že největší problém je u středně starých her od paradoxu. U nových je těch datadisků pár a v akci se to dá. U starých je předplatné třeba €15 na tři měsíce a dostaneš všechen obsah (hoi3, eu4 apod.)
Nicméně ty hry jsou hratelné i úplně bez dlc nr o jen s několika.
-
-
Mozno pre zaciatok je lepsie sa naucit len vanillu, aby toho nebolo privela a potom podla preferencii dokupovat
-
-
No začínat s vanillou není úplně ideální. Některé věci jsou tam takové "nedodělané". Teprve až datadisky/rozšíření tomu dávají ten správný pocit.
Někteří pesimističtí hráči by dokonce řekli, že některý obsah z datadisků měl být od začátku rovnou součástí základní vanilla hry, ale vývojáři to tam úmyslně nedali, aby to mohli později prodat extra navíc.
Takže je lepší začínat hru už s některými datadisky nainstalovanými. Přidávají fakt velké QoL (quality of life) vylepšení a tobě to zlepší pocit z herního zážitku.
-
-
To je asi dobry point…diky
-
-
-
-
základní hru vydají osekanou na minimum a potom deset let prodávají chybějící základní mechanismy, kerý tam měli být od začátku, jo paradox to jsou mistři v oboru:D
-
Jak ktere, nektere jsou jen flavor packy nebo mensi rozsireni, ktere mechaniky vubec nerozsiruji a nebo jen minimalne, nektere jsou vetsi, ktere pridavaji dalsi cinnosti ci vrstvy. Nedavno tu Ales daval souhrn vsech rozsireni a co ktera delaji, tak procti - da ti to dobry obrazek, ktere stoji za to v ramci tvych preferenci a ktere ne. :)
-
-
Dik idem to pohladat :)
-
-