Europa Universalis V – recenze nastupující strategické královny
-
Pěkná obsáhlá recenze, jak to mají boomeři rádi. Díky. To už se moc často nevidí. Škoda, že tyhle grand strategie neumím hrát. Rád bych, ale prostě mě pokaždé semele ten brutální mikromanagement a nechat to na hře mi přijde jako hráči nečestné! :-D Je to ten typ hry jako Crusaders Kings/EVE; lepší jsou pro mě historky a vyprávění ze hry od ostatních, než mé vlastní zážitky :-)
-
-
Od slova "boomer" jsem si řekl "eR...". A dočtením komentáře se mi to obzvlášť nevyvrátilo. Tvůj tiktokovej mozeček za to ale nemůže, moc dobře vím, že v určité chvíli vývoje naší civilizace nachviličku předběhl vývoj zábavních technilogií předávanou moudrost vychovávatelů konzumentů oněch technologií. V tomhle mikro období tak vznikla malá eRdovaná generace sporadicky schopná komplexnějšího myšlení, a plná omamné zaslepené sebestřednosti. Mám za to, že něco podobného se dělo v USA v polovině 80ek, a u nás na přelomu 80ek a 90ek (v době kdy moji rodiče {mě boooomera} vstupovali do puberty). Celkem se zajímám o sociologii jak je patrné, a občas dost intenzivně pracuji s lidmi, a i pro svou samolibost tě chci ubezpečit, že éra výskytu téhle tvé "boooomer" omezené debility má tvrdé jádro a dnes se vztahuje a vztahovat bude celkem bezpečně jen na lidi, co pro tvou budoucí socializaci bohužel jsou ve věku od konce druhého stupně základky po začátek magisterského studia. Hodně štěstí s tvým omezeným narativem tak extrémně asociálním vůči komukoliv mimo tuto úzkou tak nějak poškozenou část generace.
Moc dlouhý boomere (nebo si dosaď jiný teď vystříkaný slovíčko)?
-
-
Ta síla, ta síla! Ta síla zaslepené obhajoby a přesvědčení, že to je ta správná cesta. To je to, co se na téhle módě jen tak nevidí. A na čem že je ta móda založená a v čem se projevuje? V glorifikaci omezenosti!!! V glorifikaci omezenosti, to je oč tu běží.
-
-
to se jenom zdá, ty hry mají v podstatě jednoduchou hratelnost, kterou se naučíš za pár hodin:)
-
-
Ano, dobrá recenze i když si i odporuje. EU už hraji od dvojky, takže nebudu zastírat, že i tohoto nástupce koupím...
-
V EU IV mám přes 1500 hodin, takže moje volba je jasná:)
-
A co sa stane v r.1836? Neda sa ta hra hrat “navzdy”?
-
-
To vyřeší mod jako v EU IV
-
Pro pokračování budeš muset přesedlat na Victoria 3. Ale savy nejsou přenositelné
-
-
A nie na Alpha Centauri?😎
-
-
-
Skoda, ze takove hry nejsou pro me