Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PLuto.petr

Divím se, že v seznamu úplně chybí Broken Sword Reforged. A hodně se povedl i remake Amerzone.

• dworkin

Citlivý a moc pěkné udělaný je remaster System Shock 2. 

Remake jedničky je taky fajn, ale dvojka je mnohem lepší hra. 

• A ještě Amerzone se moc povedl.

• Ještě The Thing je dobrej.

• houmrhoumr

ja si celkem uzil remaster Shadowmana. hlavne to wasd a mys hodne pomohlo a grafika a nasviceni taky super. a moc bych si pral remaky prvnich 2 thiefu na urovni ss1 remake, nedavno jsem to dohral a neuveritelne jsem se bavil. 

• Wakizashi

Celkem se divim, ze v clanku je FF7 Remake a ne novejsi Rebirth, ktery je zpracovanim i grafikou o mile jinde, nez dost prazdny prvni dil predelavky, ktery se i tak dobre hraje samozrejme.

U Diablo II Res.  tu grafiku ted vnimam asi jako pred dvaceti roky. Vypada to rozhodne fajn a jeden by neveril, jak vypada original, kdyz si to prepne.

Ale stejne, alfa a omega zustava hratelnost, ktera je casto u starych her dokonala i pres ruzne krkolomne mechanismy nebo zpracovani.

Zaroven podezrivam vyvojare z lenosti a dojeni znamych znacek. Hraji na nostalgickou notu a maji pul prace hotovo.

• iSpirit

myslím si, že redakce to bere tak nějak dohromady, přece jenom Rebirth tady vyhrál loni GOTY. 

• Morraw

Diablo 2 ma absolutně top remake a AoE/AoM mají zase top remastery. Takhle se to má dělat. Přidal bych jeste třeba Pharaoh: A New Era.

• Shadow Of The Colossus, Demon Souls, Diablo II Resurrected - ukázka toho, jak se má dělat remake. Vzít špičkovou starší hru s na dnešní dobu tristním technickým zpracováním a předělat ji do moderního hávu. Cílem remaku podle mě nemá být snaha znovu vynalézt kolo. Většinou se totiž dělají remaky kvalitních her, které akorát mají zastaralou grafiku/zvuk.

• iSpirit

Můj pohled je takový, že remastery typu Delta či Demon Souls by neměly být v top žebříčcích. Ač jsem si Deltu či DS ve finále užil, tak ty hry neudělaly nic, co by je mělo jmenovat do top remasterů/remaků. Obě hry byly omezený svým HW, ať už je to PS2 či PS3, proto bych očekával, že ty omezení budou díky novému HW odstraněny, což se nestalo. Delta alespoň zachová atmosféru originálu, což se u DS nedá říci. Něco podobného by se dalo klidně říci i TLOU, tam mohli přidat combat, ovládaní z dvojky, což se trestuhodně nestalo.

Jasně druhá strana může namítnout, že letošní hra roku, má herní game a level design dost podobný těmto hrám, já na to říkám, mějte větší nároky.

Ok, pokud je to obyčejný remaster za pár korun, ať to tak klidně je, ale pokud to prodávají jako novou AAA hru za plnou, tak očekávám více. 

Za mě je ideální, když se trošku zatřese se základy a vznikne něco jako Final Fantasy Rebirth či Silent Hill 2. 

• Black Mesu hraju pravidelně každý rok a to je vždycky svátek. Level designem a dramaturgicky je to pořád výstavní FPS. Neotravujou ukecaný parťáci, pocit ze střelby taky skvělej a ta enormně agresivní AI mariňáků mě často nutí bejt na ně fakt zlej a vyházet na ně všechno možný. A užívám si i ten devadesátkovej vibe s červenýma stamplerama, hučícíma servrovnama a CRT monitorama. S Xenem udělali co mohli, aby se to dalo přežít, ale pořád je to prakticky abstraktní hopsačka po ničem bez který by se asi každý obešel. Docela tvůrce obdivuju, že se s ním ještě dodatečně patlali takovou dobu. 

• uaxpk

Já jsem v původním HL Xen vždy tak nějak prošel, oproti "první" části hry to bylo horší. Ale v Black Mesa ten Xen zbožňuji. A o soundtracku - poslouchám ho doteď!

Jinak, taky pravidelně každý rok zahraji kompletní sérii HL, včetně datadisků.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit