Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pichpe

Aleši, proč to “Naštěstí” u chybějících touchpadů?

Já teda musím říct, že to je jediný důvod, proč bych zatím neměnil Steam Deck. Třeba právě na některé strategie (Firld of Glory 2 např.) je to pro mě celkem nezbytná věc (ale tam může být problém v tom, že to tou pravou páčkou fakt neumím :-)).

• No popravdě se mi ta Alešova myšlenka docela líbí a už jsem přemýšlel nad tím, ze bych do budoucna nahradil herní PC za handheld… stejně většinou dohrávám 2 a více let staré tituly.

Btw nemá někdo zkušenosti nebo přehled jak jsou na tom zařízení OneXplayer? Takhle na první dobrou se mi docela líbí model X1 Air ale nějak blíž jsem to nezkoumal….

• Vždy, když něco podobného vidím, tak si říkám, jak by to bylo super a jak bych na tom mohl hrát po chvilkách hry, co se mi za roky nahromadily na Steamu/GOGu.
    Pak si vzpomenu na Switch Lite, na kterém mám také spoustu neodehraných her a na kterém jsem naposledy hrál loni pár hodin Balatro a zase mně to přejde. Byly by to jenom vyhozené peníze.

• frank.horigan

I když je Lunar jedním z nejlepších novodobých Intelů, nejsem si jistý, jestli to bude na konkurenci stačit.. A to nejen po HW stránce..

A hlavně bych v dnešní době měl ohromný strach z podpory do budoucna. Intel osekává kde může a týmy na vývoj ovladačů nejsou výjimkou. Pár let starý HW zůstává zcela bez podpory, proč tohle riskovat?

Dále nechápu ty příšerné rozměry a hmotnost té věci.  To už si můžu na dát na klín obyčejný book a nějakou levnou Nvidií a jsem na tom stejně.

• roman2277

Srovnavas hrušky a jablka.

• frank.horigan

No vzhledem k rozměrům a hmotnosti té obludy do ruky právě moc ne.. 

• Veskoslav

Za tu cenu jednoho MSI, má člověk Switch 2 a Legion Go...A ještě muy zbude na jednoho Mekáča...

• Vypada to paradne, sam u Steam Decku obcas skripu zuby, ze to proste neni ono  

Rozhodne to nemam, ze bych byl ze SteamOS kdovijak odvareny, Windows jsou proste vic bezprobľemove. A vykonem uz je to taky opravdu kompromis vedle kompromisu. 

Zacinam zvazovat “upgrade” a Claw si tedy davam na shortlist  

• roman2277

Jdi do něj.Lepsi handheld zatím není.

• Veskoslav

Víc bezproblémový? Ten byl dobrej...Jsi nikdy neměl v ruce handhald s Windows, co? 

• owny

Akorat ze Windows neni staveny na maly handheld bez klavesnice na mysi a je obcas frustrujici ho na tom pouzivat. Nemluve o tom, kolik veci si tam v default instalaci musis dokonfigurovat a povypinat, aby na tebe nevyskakovaly nebo nezraly zbytecne baterku. Rozjede sice vic her, ale pouzivat to je, rekl bych, opak bezproblemovosti.

• roman2277

Úplně bez problému.

• No, ten desktop na Steam Decku taky není zrovna odladěný na ovládání bez klávesnice a myši. Pokud nevylezete z herního menu Steamu, tak OK, ale Desktop je jen ořezané KDE bez přizpůsobení pro ovladač. Trackpad trochu pomáhá, ale není to ani zdaleka dostatečné.

• Ja bych pokladal za zajimavy zarizeni z hw pohledu podobny steamdecku, idealne kousek modernejsi hw uvnitr, a schopny behu steamos i windows, potazmo i nejakou standardni distribuci idealne, a idealne formou dual bootu… a hodne idealne vic nez jeden terabajt. To by bylo hodne zajimavy, abych o tom premyslel. Plus rozumna vydrz. Jako doplnek switche, ps5 a pc by to bylo hezky.

• Jevo83

Veru tak, Windows na comkolvek co nie je klasicky desktop alebo notebook je ukazka toho, ze aj nezivy device moze byt voci uzivatelovi pasivne agresivny😀

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit