Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KrPa

Vetsi vahu pro me tedy maji oceneni na Steamu.

• lito

myslím si, že v herním světe nemá žádná cena váhu.

Vzpomene si někdo na loňského Astrobota, který vyhrál cca 200 GOTY včetně těch největších?

• Derp_1337

Steam Awards je bohužel pouze soutěž popularity. Čím více hráčů danou hru hraje, tím více ocenění ta hra získá.

A dalším neduhem Steam Awards je smutný fakt, že největší šanci něco vyhrát mají hry, které vyšly až v 2. polovině roku. Proč? Běžní hráči ty hry mají ještě čerstvě v paměti. Bohužel jen velmi vyjímečně je oceněná hra, která vyšla na začátku roku (leden až květen).

• Pro Kingdom Come II jsem nehlasoval už jen a právě proto, co pan Vávra vypouští ve veřejném prostoru za dezinfo narativy a šíří nenávist vůči jiným skupinám. Běžně bych samozřejmě českou hru podpořil. Ale toto je už i na mě moc. Proto jsem to naopak raději "hodil" Obscure 33. A můžete mi tisíckrát psát, že to nemá s hrou co dělat. Podle mého názoru má a dost možná nejsem sám.

• 0011

Hele, Vávra má sice politické názory jako 14letý konspirační teoretik co právě objevil aeronet, ale aspoň neposílá peníze ruské armádě a hlavně nereprezentuje celé studio. Jako herní vývojář svoje postoje do svých děl (naštěstí) nepromítá a navíc za hrou stojí víc lidí. Z her co se dostali do nominace je Kingdom Come 2 minimálně nejlepší RPG, hudba je dost subjektivní věc, ale Valta odvedl naprosto fenomenální práci. I přes bugy se stále jedná o nejlepší českou hru která rozhodně díru do světa udělala a je milována po celém světě lidmi, kteří nemají ani ahnung o jeho politickém smýšlení. V tomhle případě dokážu oddělit autora od zatraceně dobrého díla. Samozřejmě hlasuj si pro co chceš na to máš právo, ale pak se nediv že když používáš takovouhle metriku tak pak hráčské recenze, hodnocení a hlasování nelze brát vážně 🤷‍♂️

• Veskoslav

A jak víš, že to samé, co dělá Vávra nedělá někdo od nich? Tohle je skutečně debilita....

• lito

Pro mě naprosto nezasloužené vítězství. Nechal jsem tam 100 hodin a ta hra nemá kvality jiných JRPG pecek ani zdaleka. Přiběhově se to sesype, volby jsou fiktivní, sbližování s postavami absolutní ztráta času, protože postavy to ke konci stejně popřou svými rozhodnutími. Ta hra by fungoala jako film jako hra nefunguje.

• uher

Lidi dost zapomínaj že už nominace samotná je úspěch. V podstatě se tím řadíte mezi nejlepší. Já Clair (ani většinu nominovaných) ještě nehrál, takže v tom nemám žádný emoce.

Gratulace vítězům a snad si z toho ostatní vezmou hlavně to pozitivní.

• KrPa

a proto tam je Avowed???

• 0011

Lidi se dívají na game awards hlavně kvůli novým oznámením a trailerům, kdyby tam nebyly, tak jsou TGA ukradené drtivé většině diváků.

• Smegma

Podle toho jak to tady někteří prožívají bych si troufnul říct že jich ocenění zajímá nemálo 😀

• 0011

Jestli myslíš těch nás pár magorů co píšeme do diskuze, tak na to je statistika přímo tady na stránkách ale je stará 9 let a bylo to 6% z celkového počtu čtenářů, ale od té doby lidí spíš ubylo než přibylo. Statistiky mám rád a občas do diskuze připomenu že by se hodila aktualizace 

• Smegma

Samozřejmě že to každej sleduje hlavně kvůli trailerům na nový hry (teda já to nesleduju vůbec a na ty trailery se dívám až ráno bez balastu okolo), ale vážně si myslíš že výsledky hlasování zcela ignorují, neakceptují a vůbec je nezajímají? Tady si troufám nesouhlasit.

• 0011

Nemáme data, těžko soudit. Jako pracující člověk místo TGA taky spím, ale takhle - z dat co máme k dispozici u podobné události steam awards si průměrný hráč koupí jednu hru ročně, takže ve výsledcích hlasování jsou jenom hodně angažovaní hráči. TGA je "prestižnější", nicméně Keighley moc dobře ví, že kdyby tam trailery neměl, tak by si buďto nemohl pořádat svojí show v takovémhle měřítku nebo dokonce vůbec. Nemám rád coby kdyby, ale já si zas troufám tvrdit, že kdyby udělal TGA jenom o cenách, tak skončí jako E3.

• Smegma

Reakce na příspěvek:

No já s tebou v podstatě souhlasím (hlavně trailery = sledovanost) jen když to vezmeme novinářskou optikou kdy se TGA označují jako herní Oscary (a můžem si o tom přirovnání myslet co chceme) tak ten dosah tam prostě máš. Jednak si vítězové můžou na krabičku (respektive na okno ve Steamu, nebo PS store atd...) nalepit: "Jsme hra roku" a to prostě není nic bezvýznamnýho. A právě to nejvíc cílí na ty průměrný hráče. HC hráče to vůbec nezajímá, protože ti už to mají dávno dohraný. Je to právě jako s těmi Oscary. Filmový fajnšmejkři ty filmy dávno viděli, ale když nějakej vyhraje ocenění tak ho pak často dodatečně protáčej v kinech, protože průměrnej divák chce být u toho a chce vědět proč je to film roku (a často se z nich stanou tržební trvalky).

A tady je právě určující ten průměrnej hráč/divák. Ten na to slyší a taky často klopí prašule.

• problém je že ludia nevedia pochopiť že viac vecí môže byť dobrých zároveň.
      myslia si keď ich oblubena hra prehrá v game awards show tak automaticky sa stáva hru zlou nehratelnou a podobne. cítia sa urazení a úbližení že ich oblúbená hrá dostala výsmech a je porazená niečim čo im sa nepáčilo a pri tom ako vravíš, to že je nominovaná z tej hry robí top 6 hier roka podla game award eventu.

• Veskoslav

Já si E33 užil. Dvakrát. Takže jsem jim to i přál. Ale vyhrát kategorii RPG roku je naprostý výsměch....

Ono ty ceny jsou většinou o tom, co je v dané chvíli nejoblíběnější nebo u komunity nejvíce oblíbené. A co jsem viděl skupiny na E33, tak jejich masivní spamboting, kde E33 narvali všude jako vítěze, to se muselo projevit. 

• 0011

Jj, tak to vypadá když porota hraje poprvé v životě lehce nadprůměrné JRPG. Připomíná mi to americké talentové soutěže kdy je důležité hlavně že měl soutěžící těžké dětství než že umí zpívat...

• opravím ťa.. "najlepšiu JRPG hru"

• 0011

Jenom letos z toho co jsem hrál- Trails in the sky, Xenoblade chronicles X definitive edition a Raidou jsou sice remastery/remaky starších jrpg ale každá z nich je lepší než Clair

• Není lepší, je PODLE TEBE lepší, a to je velký rozdíl.

• 0011

Ano, a hry co vyhráli game awards jsou nejlepší podle 100 vybraných žurnalistů a influencerů, podle hráčů vyhrál Wuthering Waves,  your point?

• Derp_1337

No tak E33 neměl vyhrát kategorii "RPG roku". Těch RPG prvků je tam fakt absolutní minimum.

Bohužel význam žánru RPG se tak nějak postupně ztrácí a většina lidí definice žánrů skoro vůbec neřeší.

• 0011

Potrefená husa...

• Naprosto zasloužené vítězství, takhle dobrou hru už jsem dlouho nehrál. Samozřejmě se vždy najdou lepšolidi, kteří tuto hru budou hanět a velebit kraviny typu Silent Hill f, ale psi štěkají a karavana jde dál. Ceny jsou v dobrých rukou a večer si vychutnám nový bezplatný update této úžasné hry.

• prečo sú ludia takí že:

"moja oblúbená hra nevyhrála celé je to podplatené a nefér a uplný joke" a podobne

to že nejaká hra vyhrála neznamená že je precenovaná.. tak istak ako ked tvoja oblúbená hra nevyhrála neznamená že je automatický zlá. vy to berete ako ked moje KCD nevyhrálo award tak je to automaticky najhoršia hra roka alebo niečo :D šak klud ta hra ťa baví a baví dalších 100tisíc iných ludí nemusíš sa hneď hnevať a mať main character issue lebo nevyhrálo nejaký event to čo ty považuješ že malo vyhrať.......paralelne môže byť viac hier čo su dobré..

• iSpirit

jako kdyby Oscary vyhrála Esmeralalda. 😂

• Inquisitor

to bylo jasný, že všechno sebere nejvíc přeceněnovaná hra roku:)

• Ehhh, E33 rozhodně není přeceněné. Má jeden z nejsilnějších příběhů a soundtracků za hodně dlouhou dobu. Naprosto zaslouženě sesbírali ocenění ve všech kategoriích kromě RPG roku, prostě RPG prvky to má velmi osekané, ale to je spíš na individuálním posouzení každého :'D

• Jasuja

Počkej, dyť KCD2 nic nevyhrálo. Nebo jo?

• iSpirit

kdyby KCD2 bylo nějak přeceněné, tak něco vyhraje. 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit