Terminator 2D: NO FATE – recenze akce ze staré školy
-
Musel jsem se pousmát nad tím autentický pixel art. Doporučuju podívat se nejdřív jak vypadala průměrná plošinovka či 2D střílečka v roce 1991. Etalonem grafiky tehdejší doby mohl být snad nějaký díl Sonika a i ten vypadal podstatně hůř než tohle.
Kdyby tohle viděl někdo v roce 1991 tak by na to nejspíš zíral s otevřenou pusou, tolik barev, ta detailní animace, ta rychlost, a v neposlední řadě, to hires rozlišení. :D
-
-
Ne vypada to strasne, cekal bych kreslenou hru jako je Tails of Iron, to je hezka myska, mysi tam bojuji a je na to videt.
Na tohle proste dobre nevidim.
-
Tohle vážně nepřipomíná hru z domácí konzole nebo PC roku 1991. A ani nemá připomínat. Má to připomínat hru z nabušeného arkádového kabinetu z plus minus podobné doby. Když člověk vypnul svůj Mega Drive, SNES nebo nedejbože PC s 386 SX procesorem a vyrazil do herny, tak opravdu koukal na to, jak skvěle může vypadat hra.
-
-
No já byl nejvíc překvapenej když Sarah regulérně zabíjí policajry a zaměstnance Cyberdine. To jsem byl regulérně v šoku. Nejde to trochu proti jejímu charakteru?
-
-
absolutne vobec
-
-
Viděl jsi ten film?
-
-
Už je to nějakou dobu co jsem to viděl, ale celou dobu je přece ochotná udělat cokoliv aby zastavila Skynet. Dokonce ji musí malý John ukecat aby nesejmula Dysona doma. Za mě OK, takhle si Sáru pamatuji... nekompromisní a jdoucí tvrdě za svým.
-
-
-
-
Takže koupit, dohrát a dát vrácení peněz?...
-
To je úlet. 😂
-
Popravdě 30€ je za herní dobu 1 hodiny (stačí mi jeden průchod, díky) už hodně velký přežitek. Nejsme v devadesátých letech.
Už mě to nepříjemně překvapilo u mé předchozí hry od BB (Final Vendetta). Tam, kde můžu hrát X hodin zadarmo u Streets of Rage Remake, to je obrovský nepoměr. -
-
1 hodina za 30 € není nejhorší poměr, bývalo to mnohem horší. Jako jedna ze svých prvních originálek, legendární shmup R-Type na SEGA Master system. To byla hra dohratelná (když už člověk znal všechny fígly) za cca 19-21 minut. Sice se to po dohrání automaticky spustilo na hard obtížnost, ale to bylo vše, po druhým dohrání to jelo furt dokola hard. Tehdy roce 1992 stála u nás tahle sranda cca 600-700Kčs, radši ani nechtěj vědět kolik je to na dnešní peníze.
Co se DOSu týče, pozdější Crusader no remorse na tom nebyl o moc líp, hra co se dala od prvního spuštění dá dohrát klidně za víkend. Nevlastním, ale dobře si pamatuju, že to tehdy stálo jako novinka ve zlodějském JRC cca 2 tisíce Kč, lidovka.
-
-
Díky, že jsi potvrdil můj výrok "Nejsme v devadesátých letech."
Tehdy se ale hry daly ještě prodat i půjčovat.
Na konzolích ještě dneska koupím hru, dohraju a některý prodám.
Na PC tahle možnost už cca 15 let neexistuje.
-
-
-
Tak nic, no.
Fakt jsem se těšil.
Jenže tyhle gamesy s "opakující se strukturou" ve své rodinné časové tísni fakt nedávám.
Hry si užívám díky novým zážitkům a postupu, ne kvůli repetitivnímu procházení stejnými lokacemi a metroidvanijní časo-prostorové smyčce 🤮.
-
To je sranda, jak se na Terminator Resistance plivalo, ale tahle hra jak na mobil z roku 2007 dostane 8/10.
-
-
Jde o hratelnost, ne grafiku. Ale hodina hraní je opravdu málo.
-
-
Evidentně to dělali jako pro arkádový kabinet nebo starou konzoli z éry NES a SNES. Tam byla hodina na hru tohoto typu celkem normální. Hlavně protože většinou nešlo sejvovat a bylo to dost těžké, takže tam člověk strávil opakovaným hraním klidně deset hodin, než (pokud) se dostal na konec. Hráli jsme tehdy pár her pořád dokola a bavilo nás to.
Jenže je jiná doba a pro dnešní domácí stroj to vypadá dost bídně, i když to má nižší cenovku. Musela by být ještě o dost nižší, aby bylo pro většinu hráčů akceptovatelné, že to nemá aspoň čtyři hodiny.
-
-
za 15e by to bolo uplne v pohode
-
-
-