-
Jednoznačně Tanted Grail, možná spolu s novým Vampire TM 2, ale u toho se to aspoň předem očekávalo.
Zato TG, to bylo nejdřív nadšení z toho průzkumu, a pak ta studená sprcha jak člověk postupně zjišťuje co všechno je tam zabugovaný, zprasený a nedodělaný a nakonec poslední facka v podobě neexistujícího konce složeného z prezentací, který byly navíc taky moc nedávaly smysl.
-
Vtm:B 2 to tak pos*ali, že ani zklamanie roku nevedeli vyhrať...
-
Jediná správná odpověď je Metroid 4. Z explorační hry par excellence až s meditativní hratelností udělali lineární hru, která ti neumožňuje uhnout z cesty s nejhorším open-world světem, co jsem viděl. Hra jako bonus nabízí i jednu z nejotravnějších NPC postav historie. Samota nahrazena neustálým small talkem. Kdyby tu hru udělal Ubisoft, tak to má na Metacritic tak 58%. Vlastně bych se ani nedivil, kdyby tenhle Metroid dělal Ubisoft.
Žádná z těch her, co je tady na seznamu ,neměla ani zdaleka takové očekávaní jako Metroid. Metroid je pokračovaní jedné z nejslavnějších herních sérii vůbec. Neočekávám, že by v budoucnu mohla mít redakce tak jednoduchý výběr pro zklamaní roku jako letos a zase to nedali :D.
-
-
"Jediná správná odpověď je Metroid 4"
To by jsi nebyl ty, kdyby sis nezatrolil, že?
Metroid 4 je mezi hráči celkem chválená hra. I na agregátech jako je Meta má Metroid 4 o hodně lepší hodnocení od hráčů než zmíněné 4 hry ve článku.
Metroid 4 má UserScore na 82%. To většina hráčské populace považuje za úspěch. Ale dle Lito je jediná správná odpověď Metroid 4, protože mu osobně se to nelíbí. LOL 😂
Nemyslíš, že už je na čase, aby jsi překonal fakt, že většině hráčské populace se může líbit hra, která se nelíbí tobě?
-
-
pokud bys byl fanoušek série, znal sérii, chápal gro série, tak pochopíš, co piši. Oni to přiznali sami tvůrci z Retro Studio, že jak hru dostali zpět, tak nevěděli co s tím, neměli na hru absolutně infrastrukturu, tvůrci původních her tam dávnou nejsou, hru tak nakonec museli outsourcovat, hru nakonec dělalo i bývalé 343 studio, proto je hra místy spíše Halo než Metroid. Nintendo pár dní před vydáním to nazvalo jako soft reboot, přitom to má čtyřku v názvu. Hra prošla vývojovým peklem a je to naprosto prázdná, generická hra s lineárním designem a vše to, co dělá Metroid Metroidem tam není, i když ta hra vypadá a tvoří se jako Metroid, tak to není Metroid. Tohle všechno vlastně tajili, minimum trailerů, minimum reklamy, oni věděli, že ta hra je špatná. Ty rozhovory s Famitsku samozřejmě přišly až po vydání.
Jo a všechny tvoje agregáty a čisilká si hoď, kam slunce nesvítí, promluv si s fanouškem série(ne s fanouškem Nintenda), dostaneš stjenou odpověď, možná ti řekne, že je to zklamaní dekády a ne jenom roku.
Jediná odpověd na zklamaní roku je Metroid Prime 4
tady nějaké info, čím si hra prošla.
-
-
Famiboards? Jako vážně? Hele když budu chtít názor na to, že MP4 je devítková/desitková hra tak ho taky najdu a od lidí s mnohem větší kredibilitou než sociální bublina asociálů s anime avatary o kterých ani nevíš, jestli hru skutečně hráli.
edit- btw ten rozhovor s vývojáři jsem si přečetl, nikde vývojáři netvrdí, že neměli dost času na vývoj nebo že jsou s výsledkem nespokojení. K tomu čím si hra prošla- restartoval se vývoj, ale jinak dle jejich popisu nic čím by si neprocházeli ostatní hry.
-
-
devítku v současnosti dostane každá hra, takže je najdeš, samozřejmě. Já najdu 4, 5, 6, najdi tyhle známky u prvních třech dílů. Jsem zvědav. Najdi takové známky u Metroid Dread.
Metroid má hodnocení stejné jako Pokemon. Pokračovaní jedné z nejlépe hodnocených sérii ever má hodnocení 78%. Vše v je pořádku a budeme se dále opíjet.
Kašleme na hodnocení, hru jsi hrál, hru jsi viděl, viděl jsi co já. Viděl jsi lineární koridory místo explorace, viděl jsi jednu cestu místo hledaní te správné, víděl jsi místo vlastního objevení custcénu, která ti otevře dveře. Viděl jsi, když ti řekli, že můžeš do každé lokace, ovšem to není pravda, když se ženeš do ledové lokace a tam ti řeknou, nene, tady nemůžeš, protože nemáš oheň, přest to, že ti řekli, že můžeš kámkoliv.
Neumím si představit fanouška Metroidu a vlastně i metroidvanie, aby byl spokojený s tímhle produktem.
Pokud jsi spokojen, tak jsi fanoušek Nintenda a ne Metroidu,
-
-
Lol, taková hromada keců na to říct, že tvoje sociální bublina nemá ráda MP4, takže je to konsensus všech hráčů... tady máš odkaz na konkrétního fandu série Metroid, kterého si "nedokážeš představit" a je jich víc, samozřejmě grifting vydělává víc, takže "recenzí" kálejících na MP4 je mnohem víc, proto jsou mi číselná hodnocení u zádele u čehokoliv, stejně jako kolik která hra dostala ocenění. Zkus se zeptat hráčů v reálném světě, kterým jsou diskuse na internetu ukradené = většína hráčů - jak se jim hra líbila a možná zjistíš jak moc malá ta tvoje bublina ve skutečnosti je a kolik lidí nadává na hry jenom proto, že na tom vydělávají peníze.
-
-
-
Reakce na příspěvek:
Tvůj předchozí komentář - red herring, argument z autority, falešné dilema. Jsem fanda žánru, co se týče série Metroid tak ne nutně Metroid Prime spíš starších 2D dílů, Dread za mě nebyl nic extra, Super Metroid mám radši, ale když se oháníš metascore tak Dread dostal 5, 6 a několikrát 7. Možná by sis mohl uvědomit, že co jak přijímá internet zdaleka neodráží realitu a že se ti něco nelíbí a že na to najdeš spoustu "důkazů" podporující tvůj světonázor absolutně nic neznamená. Zeptej se "fanoušků" "bojkotujících" Pokémony. Taky nejsem fanoušek Nintenda ale jejich exluzivit, které ne všechny jsou first party. CRPG hraju na PC a multiplatformy na Series X, z nějakého fanboyovství jsem dávno vyrostl, taky ve 40 letech mám jiné starosti než bojovat za to, která krabice co spouští hry je "lepší" ale kdybych měl určit, která krabice je za mě nejlepší, tak to nebude Switch, ani dvojka, ale 3DS, která krásně ukázala, že grafika není alfa omega dobrých her a hlavně je na ní za mě doposud nepřekonaný díl série Fire Emblem Awakening.
-
-
Reakce na příspěvek:
takže spousty keců a frázi. Takže je to dle tebe dobrá hra, hrál jsi tu hru, nebo musíš chválit vše od Nintenda? Naposledy tvoje scény s hrou roku Xenoblade Chronicles X na začátku roku, mi napovídají, že prostě jsi fanboy N.
Vlastně pořád nevím, proč se mnou nesouhlasíš?
Protože je dle tebe hra hodná jménu Metroid Prime a kvalitní příspěvek do série, nebo protože je to ok střílečka ve stylu Halo, nebo protože máš rád vše od Nintenda? Neviděl jsem tě tady kritizovat cokoliv od N, tak se mě to zajímá. Mám pocit, že absolutně nemáš napsat cokoliv ke hře, nevíš, jak ji obhájit, jen se mnou musíš nesouhlasit, protože je to od N.
Bavily tě koridory, kde jenom chodíš dopředu, puzzle které nejsou puzzle, explorace která neexistuje? Nebo tohle u Metroid neřešíš a šel sis jenon zastřílet?
Tady nejsme v subjektivní debatě, Metroid 4 prostě nenabízí to, co nabízely předchozí hry, to je prostě fakt, je to zjednodušená střílečka pro nové publikum, které si chce zastřílet a nepřemýšlet, explorace, puzzle, propracovaný level-design tam není, žádné dobré hodnocení hry, ti ho do hry nevčaruje.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jasně že jsme v subjektivní debatě ať se ti to líbí nebo ne. Jediná část světa jedničky, která byla komplexnější než ve čtyřce jsou Chozo ruins, jinak ani Echoes ani Corruption neměli komplexnější levely než Beyond, možná bys měl zapátrat v paměti nebo si to zahrát a připomenout si ten "propracovaný level design" lol. Na tu dobu to ušlo, na plně 3D hru, ale pořád až na vertikalitu na úrovní prvního doom, jinak nabízí to samé co jednička plus věci navíc, které nesednou i lidem co hru chválí jako poušť a společníci. Jinak vypsal jsem ti skóre co si chtěl, poslal jsem ti odkaz na cos chtěl a ke hře jsem se ti vyjádřil v jiné diskusi. Jestli je pro tebe MP4 generická nudná lineární hra a jednička až trojka ne, tak nevím co ti napsat, asi si to dohrál stylem profrčet na konec, protože tam exlorace a skryté tunely jsou, stejně jako v ostatních dílech. Chápal bych kdybys byl naštvaný na to, že je to jenom další MP, že to neposunuli mnohem dál, ale nesouhlasím že je to horší než minulé hry. Můžeme polemizovat o atmosféře, ale to je tak subjektivní věc jako hudba nebo grafická stylizace. Ad Xenoblade - ano jsem fanda Monolith Soft, to že je vlastní Nintendo neznamená že jsem skalní fanda Nintenda, mohli je koupit Sony, jejich největší selhání je že po nich nehrábli, kdyby to udělali tak mám místo Xboxu Playstation, ale pochybuju, že by je nechali kuchtit tak obrovské ale co se prodejů týče niche hry jako Xenoblade a založit si interní R&D tým. Jinak ano hrál jsem vloni spoustu dobrých her a pořád mi vychází jako nejlepší X, ale v sérii bych ho řadil na poslední místo. Spoustu lidí nadává na Xeno 2 kvůli technickému stavu, ale za mě je to pořád nedoceněný klenot takže moje pořadí je 213X a je - pozor ......... subjektivní 😉
-
-
-
-
-
-
Koho zajímají nějaké názory vývojářů či problémy při vývoji ??? To zajímá především válečníky v internetových diskuzích. Normálním hráčům je to většinou ukradené.
Takže nějaké info z interview si hoď tam, kam slunce nesvítí. 😎
A jinak každý má nárok na nějaký názor. Já to lidem neberu, když se jim to nelíbí. Ale 80% hráčů se Metroid 4 líbí. Většina promluvila. Není potřeba křičet a plakat, že jsi v menšině.
-
-
hrál jsi hru? Nebo se řídíš UserScore na Metacritic? Protože to by bylo asi to nejsmutnější, co jsem tu za dlouho četl...
-
-
Hele, četl jsi názory všech hráčů? A nebo sis přečetl selektivně jenom pár komentářů, které se shodovali s tím tvým, aby sis utvrdil svůj vyhraněný názor?
Vždycky se objeví lidi, co budou plakat, že kdysi byla tráva zelenější a obloha víc modrá. Že prý to teď už není tak dobré.
Ale rozhoduje názor většiny. Já se řadím mezi těch 80% , co je spokojených. Uznávám, že to není dokonalá hra, ale je "dobrá".
-
-
Reakce na příspěvek:
takže nehrál. :)
Dobrá je za tři. Jelikož máš rád ty čísilka. Tak první díl 97%, druhý díl 92%, třetí díl 90% a to třetí díl už měl svoje problémy. Na rozdíl od všech těch her, co vybrala redakce, tak od Metroid Prime se čekala top liga, top hodnocení. Nakonec ta hra je ok. Ok jako hra. Pokud bych to hodnotil jako Metroid tak to není ani ok.
-
-
Reakce na příspěvek:
Nebuď směšný. Původní Metroid Prime je legendární hra. Vyžadovat, aby všechno bylo stejně dobré jako legenda je přehnaný nesmysl.
I když to vlastně odpovídá tvému brekotu v diskuzích. Když to není tak dobré jako legenda, tak je to zklamání a odpad. Nic není pro tebe dost dobré. Jestli to myslíš vážně tak buď nežiješ v realitě a nebo trolluješ.
U M.Prime Remastered jsem se asi bavil víc, ale to neznamená, že mě M4 nebavil. A asi to bude pro tebe překvapení, většina hráčů se u M4 taky bavila (80% Userscore mluví za sebe).
-
-
Reakce na příspěvek:
tady doporučuji kouknout na opravdové fandy série.
https://www.youtube.com/watch?v=Ety1m-eoB8w
https://www.youtube.com/watch?v=T3gqa7ptEAM
Ne casualní hráče typu zdejší redakce.
-
-
Reakce na příspěvek:
TROLOLOL
Našel jsi video někoho, kdo si stěžuje a co to jako má dokázat?
Tady máš videa od opravdových fandů série, co chváli Metroid 4 jako jeden z nejlepších dílů.
https://www.youtube.com/watch?v=Yy4Vx4BqN4g
https://www.youtube.com/watch?v=BpAmsqQ95bk
Bam! Dle tvého logiky jsem těmi odkazy dokázal, že M4 je nej hra.
-
-
Reakce na příspěvek:
jinak ty trololo, posíláš video, přitom ani nevíš, že je tomu druhá část.
https://www.youtube.com/watch?v=VHTvK7z4NC4
Tak se tady odepsat :D.
-
-
Reakce na příspěvek:
No a? Nic to nemění na faktu, že na Youtube je hromada jiných videí, které chválí M4. Někdo chválí, někdo si stěžuje. Pořád to nic nedokazuje.
Jediná skutečně relevantní informace je hodnocení od hráčů. Což je 80% userscore.
-
-
-
-
-
Reakce na příspěvek:
kde nejsou argumenty, tak nastává agrese. Ty nejsi schopen podpořit svůj názor jinak než user score na MT. Paradox je, že mě nazýváš trollem a bereš názor z trollích válek na největší hodnotící herní uživatelské hnojárně na internetu, kde se klikají desítky po stovkách. Tvůj osobní názor na hru neznám, nečetl jsem jediné slovo, co je na té hře dle tebe dobré, že si zaslouží název Metroid Prime.
Žádná hra z těch her, co redakce vypsala, neměla takové očekávaní. Řekni mi, jaké hry od Obsidianu měly hodnocení podobné nejslabšímu Metroid Prime 3 90%?. I můj oblibený KOTOR 2 či New Vegas se nedostaly přes 90%.
Takže přestaň se tady ztrapnovat s user score, hru jsi nehrál, nemáš o ni cokoliv napsat a jsi schopen jenom trolliit tady s user score na MT, což je roky žumpa pro herní frustráty.
-
-
Reakce na příspěvek:
V subjektivní rovině je nejdůležitější můj osobní názor. A pro tebe tvůj vlastní. A já jsem spokojený. Ty ne. To ti nikdo nebere.
Ale v "objektivní" rovině je nejdůležitější informací průměrné hodnocení od samotných hráčů. Tvůj osobní názor nebo názor nějakého influencera z Youtube na tom nic nezmění. Tečka.
-
-
-
-
-
-
-
-
Mne sa Metroid 4 páčil ale aj tak som sklamaný. Toľké roky sa na to čakalo a určite to neni taká trefa do čierneho ako nový Donkey Kong.
-
-
V tom máš pravdu. Metroid 4 mohl být lepší. Ale pořád je to dobrá hra.
-
-
-
-
Těch zklamání bylo letos více.
Nepovedené remastery NWN2 a Sacred 2. Aspoň, že “remaster” Temple of Elemental Evil prošel.
Nepovedený restart Painkillera ve formě generického coop.
Špatně optimalizované hry. Hlavně ty na UE5. A že DLSS buď moc nepomáhá nebo hru příliš rozmazává.
A tradiční zklamání je Sony, které stále trapčí s časovými xkluzivitami pro svůj topinkovač.
-
-
kouka, jak v tichosti to DaD vydali,
Temple of Elemental Evil je dobra zprava, ze jej automaticky zdarma updatnuli na gogu a je mozne prepinat mezi obou verzemi
NWN2 je nejak ocekavany, ten byl taky extremne zabugovany i pri prvni releasu
-
-
To si nikdo nevšiml toho vzoru, že ty nejslavnější hry od Obsidianu jsou pokračování her, jejichž předchozí díly dělal někdo jiný? Navíc už je to od F:NV přes patnáct let. Jejich originální tvorba byla vždy o úroveň níž, i když pořád dobrá. Prostě byli vždy lepší v zasazování příběhů do cizích světů než ve vytváření vlastních. Na tom nevidím nic špatného, každý je nějaký a Obsidian nedělá zas tak špatné hry. I ty poslední dvě celkem ujdou. Co nechápu, je to přehnané očekávání, ze kterého pak pramení (podle mého nezasloužené) umístění v nepříliš lichotivé kategorii. Navíc je tam vidět přesun prostředků ke Grounded, což bude mít i ekonomické důvody, protože vydělává víc za mnohem méně nákladů než RPGčka.
-
Pro me osobne Avowed a TOW2 zklamani nebyli, protoze od Obsidianu uz nic dobryho necekam. Posledni hra, ktera me od nich bavila, byl Deadfire. Navic jsou obe hry v Game passu, takze me primo zadny penize nestali. Ale chapu, ze pokud si nekdo nekterou z tehle ceckovych her koupil na steamu za 70 euro, mohl byt zklamanej hodne.
-
K Avowed jsem přistupoval po místní recenzi a Šárčiných slovech v Questu s velkou dávkou opatrnosti a nakonec to byla jedna z nejvíc pohodovejch her, co jsem letos hrál. Nebylo to zbytečně dlouhý, souboják byl výbornej a nakonec bylo v příběhu i pár zajímavejch rozhodnutí.
Kdo si chce zahrát čistě akční RPG, který má za chvíli dohraný a neni ani moc ukecaný, ať určitě neváhá.
-
-
Možná tě to bavilo, protože jsi k tomu přistupoval opatrně, žádné nadšení atd. po recenzích. Kdybys byl nahypovaný, tak by tě to možná nebavilo.
-
-
To je vskutku velikánská úvaha :D
-
-
No je. Protože si to zase nahypoval někomu jinému, ať neváhá. A ten to bude to mít zkažené :)
-
-
Jestli jsem někomu nahypoval hru tím, že řeknu, že je to pohodová neukecaná hra, která je za chvíli dohraná, tak se mu moc omlouvám ;D
-
-
-
-
-
Rozohraval som Avowed na zaklade miestnych recenzii s despektom, hra ma nakoniec velmi bavila. Outer Worlds 2 je urcite horsia hra ako Avowed, ale stale je nadpriemerna. Ak niekto vaha, nech sa urcite neboji. Nie je to tak strasne ako sa to tu prezentuje.
-
Jako vážně? Na prvním místě dost nadprůměrné hry, které mají na Metacriticu 80%/83% ??? To snad ne!!! Samozřejmě nejvíc záleží na očekávání, ale objektivně... to rozhodně nebyla taková tragédie. NNNNejvětší H*vno... byl Black Ops 7 🤮
-
-
"Samozřejmě nejvíc záleží na očekávání..."
Sám jsi si odpověděl. Je to jenom o očekávání.
Teď upřímně, kdo očekával, že Black Ops 7 bude fakt dobrá a zajímavá hra?? Asi nikdo. Takže nulové očekávání a tudíž to nemohlo být zklamání. 😇
-
-
Vampire možná, Mindseye určitě, Outer 2 snad, Avowed určitě zklamání není. Nenápadná, zastaralé mechanismy, barevnost, grafika možná, ale bavila mě, čekám na příchod na Switch, protože syn už mě přepere.