Nvidia vypustila DLSS 4.5, výkon navíc přihraje i starším grafikám
-
No, právě, že toho výkonu starším grafikám moc nepřihraje. Na RTX 20/30 stojí kolem 25% výkonu ve srovnání s DLSS 4.0...které ovšem samo o sobě už na těchhle kartách stálo dost výkonu oproti DLSS3.x, takže použitelnost je spíš teoretická. Funguje to, ale nedává to smysl. I na 5080 stojí ve 4K cca 5-7% výkonu, na 5090 asi 1-3% a na 4090 někde mezi tím.
-
A nechtějí namísto šidítka vypustit silnější karty? Jo vlastně už jsem někde četl že nechtějí.
-
-
Ne, diky... silnejsi karta vic stoji ale hlavne vic topí, diky bohu za dlss a frame gen... muzu v klidu mit 240fps pro muj 240hz monitor a karta jede sotva na polovinu a vetrak ani nesepne skoro... ideal
Je to budoucnost, casem budou stacit karty jen s AI cipem a hrubej vykon nebude vubec potreba na hrani her...
-
-
Že tříválcové litrové motory jsou budoucnost si také mysleli - raději zůstanu u své V8. Ať vymyslí hardware navýšení výkonu které nebude tolik topit a žrát a stát, než ojeklam v podobě upscalingu. Se podívej třeba na GZW jak tam DLSS/FSR čaruje :D
-
-
A pomůže to? Kolik ty karty pak budou stát a žrát? Kolik her využije jejich plný výkon? Házím peníze na monitor, ale FPS se mi nezvedají. Tak kde je problém.
-
-
Tak ať to vymyslí, že to bude mít větší výkony bude to stát a žrát méně. Ne nějaké šidítko typu DLSS/FSR.
-
-
Já to nevnímám jako šidítko. Sám se to vždy snažím mít vypnuté. Horší jak uz to má hra forcnuto defaultně a to je zle. Nebo ti přijde, že dnešní GPU jsou bottleneck ?
-
-
Co není může být, mám starší HW (GK7900xtx a CPU 5800x3d) a pořád funguje a jak někde vidím FSR tak okamžitě vypínám. Je to prostě šidítko a raw power to nenahradí.
-
-
-
-