Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neví někdo, k čemu mezi WotC/Hasbrem a Larianem došlo?

Já bych tipoval peníze. Larian koupil licenci relativně levně, protože velkému úspěchu se nevěřilo a pak se v Hasbru divili, že z toho mají tak málo. Něco jako kauza Sapkowski vs. CDPR. Jen s tím rozdílem, že tady je místo špatně informovaného strejdy velký korporát, který by to měl zvládnout lépe odhadnout.

• OndrejPartl

Peníze v tom určitě nějakou roli mít budou. Ostatně jde o ně až v prvé řadě.

Ale zároveň si myslím, že Hasbro/WotC určitě chtělo dost kecat do vývoje (ostatně se tak nějak ví, že jsou v tomhle docela restriktivní), což jistě Larianům nevonělo k jejich vizi a vznikalo mezi nimi kvůli tomu pnutí.

• Chápu, že restrikce a snahy prosazovat svou vizi mohly způsobovat pnutí během vývoje, ale moc mi to nedává smysl dva roky po vydání, kdy jde jen o port, který by oběma stranám nejspíš přinesl zisk. Navíc v takovém případě by byl tím uraženým spíš Larian.

Možná tam mohlo jít o to, že Hasbro moc chtělo, aby Larian dělal BG4, ti to po zkušenostech s těmi konflikty během vývoje odmítli (možná k tomu Sven i řekl něco pěkně od srdce) a urazili se v Hasbru.

• 0011

imho klasické vyhoření, je to jejich největší projekt, na DOS2 dělali 3 roky, na BG3 6 a po vydání museli hodně crunchovat, osobně jsem měl velké záseky, bugy a spoustu rozbitých vedlejších questů a to jsem hru kupoval 2 týdny po vydání a opravovali jí ještě hodně dlouho potom. Myslím si že jsou na svůj výtvor pyšní ale zároveň ho mají plné zuby, ale za port na Switch 2 bych se samotřejmě nezlobil, teď když je to konečně opravené. Nemyslím si že je zlá krev mezi Lariany a WotC a doufám, že se na 4 někdy v budoucnu ukecat nechají, přece jenom mají rezervu pro levely 13-20 a Athkatla s dnešními možnostmi by mohla být skvělá, nebo Neverwinter... I když musím uznat že město Baldur's Gate mě ve výsledku ve 3. dílu zklamalo, pořád mám radši verzi z jedničky.

• Reagoval jsem primárně na informaci v článku, že Larian by verzi pro Switch 2 udělal rád (nejspíš by na to najmuli externí firmu alespoň na výpomoc), ale Hasbro nedalo svolení. To nevypadá na to, že by toho Larian měl plné zuby až tak, že by to minimálně nějakou dobu nechtěl vidět.

• 0011

Vincke se vyjádřil ve smyslu "it's not up to us" na dotaz, jestli bude port na S2, to nutně neznamená, že majitel značky nedal souhlas. V době vydání BG3 se o S2 vědělo akorát to, že někdy vyjde. Leakera Natethehate znám díky spawn wave ale taky bych ho bral s rezervou ne úplně všechno co říká musí být pravda, viz switch pro.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit