Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Horst_Fuchs

Jen dvojnásobek Skyrimu? Dneska už k smíchu, však ten byl jen zlomkem velikosti Witchera 3 a s jeho pradědečkem Daggerfallem to už vůbec nelze srovnávat, ten měl přes 160 000 km/2.

• Stephano

Vždycky jsem měl raději menší světy, ale s bohatým obsahem questů a zajímavostí. Nemuselo by se jednat zrovna o otazníčky. Zrovna jsem hrál Fallout New Vegas a jsou tak skvělé orientační body.  To samé platí o obsahu a DLC. Fakt radost cestovat (Haló, Bethesdo, snad bude Fallout 5 víc jako NW než trojka a 4 :))

Velké světy jsem dohrál jen jednou, ale vždy na sto procent. AC Oddysey, Zaklínače 3, GTA 5, Red Dead Redemption 2, Skyrim, Cyberpunk, Far Cry 3, Dishonored, Prey. Vždy jsem se snažil o co nejlepší konec nebo alespoň podle volby, takto mám uzavřené zážitky a můžu vzpomínat. :) ♥ Některé mi ještě ve "sbírce chybí"

K Zaklínači se samozřejmě vrátím s posledním datadiskem. :) 

No a k některým menším světům se vracím díky modifikacím. Vice City, Fallout 1,2, Diablo II.

Osobně se moc těším na svět Forzy v Japonsku, Po úžasné Anglii mi Mexiko přišlo slabší. 

• Karlos23

Smrdí to podobně jako Dragons Dogma a to byla vskutku solidní srajda. 

• frank.horigan

Vypadá to moc pěkně, ale chceme to vůbec? 

Myslím ty super obří světy..  Už Odyssey boly myslím mnohem větší než dva Skyrimy, ale 1/3 ostrovů jsem prostě už vynechal, protože se z toho už točila hlava :) 

• Horst_Fuchs

Upřímně. 

Kdyby byl obsah tý mapy; města, jejich skrytých zákoutí, hory, lesy, jeskyně, řeky a jezera ručně dělaný... Kdyby přístup na jakýkoliv místo mapy byl limitovanej jen vaším odhodláním, výzbrojí, výstrojí horolezeckou i potápěčskou... kdyby měla jen ručně napsaný NPC s vlastním denním programem a osobností, smysluplnými dialogy, měla skutečně originální questy a ručně navržený umístěný odměny za questy i poklady... kdyby krajina a flora a domácí fauna vypadala alespoň trochu realisticky...Kdyby to zkrátka bylo bez vaty a ne náhodně vygenerovaný a seskládaný vystačil bych si i s desetinou Skyrimu.

Člověk by řekl, že po desetiletích vývoje RPG žánru a peněz který na to herní molochy mají už by něco takovýho neměl být problém. Však malý openworld RPG s větveným mluvením s NPC na různá témata, s možností sebrat a odnést cokoliv, s NPC který mají svůj vlastní denní program a reagují na vaše činy tu bylo už v roce 1992 - Ultima 7 Black Gate. A první MMORPG přišlo na stejným enginu o několik let později -  Ultima Online. A Gothic, kterej RPG okořenil o sexy průzkum mapy už má přes 20 let, Planescape přinesl do té doby nevídaně propracované rozhovory, vztahy ve skupině a výrazná morální dilemata má přes 25 let. 

Od té doby se už jen zvětšujou, obsahem  a rozpočtem. BG3, Tyrany, Numenera byly sice skvělé, ale nikam dál už žánr neposunuly. Už dávno dozrál čas na ručně navržený svět se vším všechny, jenže na to studia dlabou a servírujou nám hlavně generickej obsah s akcí a grafikou jako vábničkou, často s podřadnými dialogy a tuctovým příběhem, co jen dokola prosazujou zrovna aktuální trendy ve hrách (parírování, karty, survival a stavěcí prvky, randění postav a sex).  

• Reeki

Ano chceme a čím větší na prozkoumávání tím lépe 

• Jevo83

Ak je co skumat… lebo niet vacsej nudy, ako po 35x najst k “preskumaniu” ten isty copypast proceduralne genericky umiestneny asset, s nulovym vyznamom pre pribeh alebo vyvoj postavy

• Morraw

Já to chci. Moc. 😀 miluju open-world hlavně kvůli exploraci a prostě delas si co chceš. Souhlasím ale s rizikem, ze to pak clovek nedohraje, i kdyby to bylo sebelepší.

Oddysey je úžasný. Zajídat se mi to začalo až v třetí části Fate of Atlantis. 230h celkem. Základní hra mě, tak moc bavila, ze toho bylo pro mě ještě málo. Skyrim se pak začal moc opakovat, dohrál jsem to až po letech, když jsem se soustředil jen na hlavní linku.

• Taky mám jednou za čas rád obří otevřený svět. Ani nemusí být plný obsahu, otazníčků, lootu a podobného bordelu. Jen pro tu atmosféru a představu, že to je hra na velkém prostoru a ne divadelní představení s otáčivým jevištěm. Je fakt, že třeba KC:D nebo Dead Stranding (oba díly obou her) tu iluzi dokázaly aspoň trochu vytvořit i v menším světě (Skyrim ani Starfield absolutně ne), ale když je možnost, vzal bych i plnotučnou verzi. Proto se těším i na Light No Fire.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit