Rozpočet Zaklínače 4 má být astronomický. Bude nový díl desetkrát dražší než trojka?
-
jsem zvědavý, jestli dokáží přijít s něčím novým, nějak žánr posunout...nebo na co teda hodlají ty peníze utratit. Doufám, že teda rozpočet nepůjde na nepodstatné detaily jako topivcovi koule reagující na chlad, jak tady někdo vtipně psal :)
A snad to nebude jen lepší grafika, více NPC ve městech, nekonečný otevřený svět s ubisoftím designem
-
-
Hlavně ať jsou v hlavní linii rozhodovací volby, které něco změní, na rozdíl od KCD.
-
Myslim, ze uz W3 daval 300M jen na reklamu.
Každopádně nevim, s čím by tak mohli přijít navic. Prvni bude grafika a animace, sekat se to bude vsem, ale mame framegen. Zbytek pujde do questů a samotného světa. V mechanikách toho asi moc nevymysli. Mít tam detaily jako v RDR se zase do fantasy světa nehodí.
-
-
Za tyhle peníze se topivcům budou zmenšovat koule, když budou ve studený vodě. 🙂
-
Openworld a unreal engine 5,to nemůže dopadnout dobře...
-
-
Na jakém enginu by to dopadlo líp?
-
-
Decima
-
-
A ten mají možnost použít? Ten se neprodává, ne?
-
-
Myslím, že ho nemají možnost použít. Reagoval jsem jen na to, na jakém enginu by to dopadlo lépe. Já každopádně z UE5 enginu obavy nemám. ale Decima mi přijde super.
-
-
Pokud je mi známo, tak jediný další volně licencovatelný engine pro open worldy je Cry Engine. V KCD2 funguje docela dobře, ale obecně ho skoro nikdo používat nechce. Nevím proč, v detailech se nevyznám, ale takovou podporu od vývojářů jako má Unreal mít určitě nebude. Unity už na větší hry nikdo nebere vážně.
Těch, co si autoři nebo jejich majitelé drží u sebe, je vlastně taky jen pár, protože open worldy až tak moc nefrčí. Decima vypadá skvěle, ale Sony ji nepouští ven. O Ubisoftích hrách si můžeme myslet cokoliv, ale na jejich enginy nikdy stížnosti nebyly. From Software taky předvedl, že jejich engine zvládne i open world, ale tam bych si nebyl jistý, jak moc je univerzální. O Creation Enginu škoda mluvit. RE Engine v posledním Monster Hunteru taky nefungoval ideálně (možná jen na PC) a Dragon Dogma 2 je hodně koridorové (tipuju kvůli omezením enginu).
-
-
Reakce na příspěvek:
UE ma vetsi podporu a nema zadna omezeni pro skoly jako Cry engine. Takze vice lidi ma snalosti UE tedy je vice zadany. Proto tak i dopadl engine CD projektu.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ne tak úplně. REDengine se prostě nepoužíval moc dobře. Kdyby jo, mohou ho tlačit stejně jako Sony Decimu nebo Ubisoft ty svoje proprietární. CD Projekt svůj engine prostě nedokázal dál udržovat a smysluplně rozvíjet. Když ti odcházejí vývojáři, protože nechtějí pracovat s interně vyvíjeným enginem a nové neseženeš mimo jiné i z důvodu, co jsi psal, tak je to prostě na výměnu. Případně vývoj nového od nuly, ale na to už neměli prostředky. Ty nemá ani Bethesda, která má částečně podobný problém, ale zatím ještě Creation Engine nezahodila (pokud TES6 už nevyvíjejí na UE)
-
-
-
-
-
Prodá jim to někdo?
Co je na UE5 špatně? Engine? Opravdu? A nebo vývojář co s rím neumí
-
-
-
-
hra co nemůže naplnit očekávání
-
-
takze by bylo lepsi kdyby nikdy nevysla? stejne jako Half Life 3?
a co Fallout 5, TES 6, GTA 6, ty vase ocekavani splni, nebo je nemate tak prehnana? -
-
klid, já žádný očekávání nemám, ale stejně jako hl3 to nikdy nesplní to co si lidi vysní:)
-
-
-
Mě nezajímá rozpočet, zajímá mě zdali hra překoná legendární 3 díl, jestli rtám bude živý mega open world, zdali základní děj bude mít alespoň 100hod a vše bude luxusní jak nám slibují 😀
-
Astronomický rozpočet a Geralt chybí. No, hodně štěstí.
-
-
s Geraltem si muzes hrat v 1ce, 2ce, 3ce, DLCkach, Gwent: The Witcher Card Game, Thronebreaker: The Witcher Tales, The Witcher Adventure Game, The Witcher Battle Arena a Wiedźmin: Gra Wyobraźni
no a my, co nam Ciri nevadi, si budeme hrat s ni. -
-
formulace "hrát si se Ciri" mě trochu vytrhla z letargie. Asi do toho půjdu.
-
-
A Ciri je akože zlá, alebo čo? Nemal Geralt už dostatok priestoru? Ja sa na ňu práveže neskutočne teším.
-
-
Vyska rozpoctu je nepodstatna, dolezita je struktura. Kludne moze ist o 10% menej na vyvoj ako pri trojke, ale o 900% viac na marketing :) Alebo Szapkowskemu😎