Tvůrce Escape from Tarkov chystá sci-fi. COR3 slibuje Mars v roce 2251
-
Puvod vyvojaru me nijak netrapi dokud hra samotna neni masivni propaganda at uz z kterekoliv strany. Pokud je to SP mam velky zajem, jinak hard pass. Hry jako sluzba a ruzne online social nesmysly jdou mimo me v 99 % pripadu.
Nedavno jsem dostal chut na destiny a hned jsem si pripomnel po kratkem obeznameni se situaci kolem hry, proc jsou tyto sluzba hry cancer.
-
-
1.) Hry jako služby nutně neznamenají hrůzu. Samozřejmě většina z nich je dělaná otravným stylem "zaplať mikrotransakce nebo DLC, jestli se chceš bavit". Ale pár fakt dobrých vyjímek se najde.
Skvěle jsem si užil kooperační hry jako: Left 4 Dead 2, Warhammer Vermintide 2, Helldivers 2, Warhammer Space Marine 2.
Ke hraní těch her potřebuješ jednu z dvou věcí: Buď kamaráda/y, kteří by byli ochotní hrát s tebou, a nebo znalost angličtiny. A pak se budeš náramně bavit. Rád vzpomínám na ty jízdy o víkendu, kdy jsem s chlapy třeba z USA, Francie a Norska pařil.😎
2.) Destiny 2 není úplná katastrofa, jak se na první pohled zdá. F2P obsah ti dá asi tak 100hod hraní na vyzkoušení. Zvlášť ze začátku hry tě skoro nic nelimituje, takže si tu hru můžeš hezky vyzkoušet, jestli tě baví.
Problém je v tom, když tě hra začne bavit a chceš v ní nechat víc než 100 hodin. V takovém případě se člověk musí smířit s tím, že ho vývojáři budou dojit a dojit.
-
-
Tak třeba zrovna to destiny, dobrý gunplay, fajn grafika, překvapivě dobrý příběh a lore. ALE jednička má extrémní problémy s připojením na bungie servery, neustálé výpadky, není možné si ani zahrát solo kampaň, protože hra mě neustále vykopává (a toto je rozšířený problém a NE, na mé straně s mým internetem problém není). Jak dlouho asi bude hra fungovat než ji bungie zařízne a pak zbohem platící zákazníku?
Destiny 2, opět, nejsem člověk kterého baví tupý grind jen pro grind samotný, mám rád lore, příběh postavy, nezajímají mě ale random ostatní hráči. Anglicky umím dost dobře na to, abych mohl číst beletrii a s kámoši si třeba zahraji deskovky nebo nějakou coop hru jako space marine II (to se alespoň dá hrát solo a není to tak agresivně sociální). Vidět randomáky v nějakém hubu jen aby mi mohli devs cpát kostýmky ostatních pod nos a nutili mě utrácet je trapné.
Destiny 2. Problémy.
Otřesné problémy s bungie servery. Neustálé výpadky a nemožnost se připojit.
Hra jako služba kdy mi je neustále nucen herní store, estetika hry se podřizuje stupidním crossoverům a čím dál šílenějším oblečkům.
Vaultnutej původní obsah, kampaň a několik placených DLC. Bungie prostě smázlo 4 plnohodnotné kampaně a už si je nelze zahrát. Pro lore a imerzi do světa katastrofa.
-
-
Tak problémy se servery Bungie nemůžu hodnotit, už jsem to nějakou dobu nehrál. Ale chápu, že to naštve.
Navíc Destiny 2 je Free2Play hra. Někde ti vývojáři musí sehnat prachy. Když člověk dá hře víc jak 100hodin herního času, tak by mu nemělo vadit něco vývojářům zaplatit.
Ne každá hra je tak úspěšná jako Dota2 či CS2, že z prodeje kosmetických blbostí jim jdou tak velké prachy, že si můžou dovolit dát veškerý obsah zadarmo.
-
-
Tak pokud te nejaka hra bavi treba tech 100h, tak je celkem ferove neco tomu vydavateli zaplatit.
-
-
Jo, taky si myslím, že 100hodin je hodně a znamená to, že tě hra asi fakt baví. V takovém případě by člověku nemělo vadit něco přispět vývojářům.
Ne každá hra má tak velký úspěch jako Dota2 a CS2 , že se jim z kosmetických doplňků sypou tak velké prachy, že si můžou dovolit dát veškerý obsah zadarmo.
-
-
-
Ony hry jako sluzba nutne zlo nejsou, jen se to musi umet a musi se vychazet vstric hracum/zakaznikum. Takhle na prvni dobrou me napada treba Genshin Impact, coz je podle me dobra ukazka toho, jak by se hry jako sluzba mely delat - pravidelny prisun obsahu zdarma, nove regiony, postavy, questy, mechaniky a tak dale a nesnazi se u toho delat z hracu dojne kravy (s jejich monetizacnim modelem jim velryby zjevne staci). A jako ukazku jak by se to delat nemelo bych klidne jmenoval prave Destiny - slaby novy obsah, odstraneny starsi obsah, snaha podojit hrace za kazdou cenu a tak dale.
-