Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • triptich

fúha, veľký krajec si tu niekto urezal... fantasy svety sa ťažko točia v lowcost prevedení a veľkorozpočtové seriály zvyknú mať problém so scenárom, ktorý musí bežať v zabehnutých koľajách, aby zaujal dostatočne veľké publikum. a v takto známej značke pribúda problém toxickej fanúšikovskej základne, ktorej nevyhoviete ničím a seriál už z princípu zhejtí. 

ale veď prečo nie. fallout sa podaril, last of us tiež... sem s tým, skúste to, uvidíme, čo z toho vylezie. nie je nič jednoduchšie, ako zabudnúť, že seriál existuje (pozdravujem všetky kolesá času, gríše, zaklínačov a pod.)

• honcka

Zrovna BG nemá nějaký pevný obrys, můžou z toho udělat obrovskou epiku nebo klidně i lowcost konverzačku, s nějakým dungeonem o pár hercích a pořád se to bude držet D&D. Podle mě velký krajíc si ukrojil Apple, který bude točit Stormlight Archive od Sandersona.

• No nad Bouřnou září taky trochu kroutím hlavou. Nepovažuji to za zrovna nejlepší / nejvhodnější dílo. Taková klasika, pěkně vymyšlený svět a zápletka, kterou autor pohřbí ne dobře a ploše napsanými postavami, se kterými se člověk prostě vůbec nesžije dohromady a tak nějak ho přestanou zajímat.

• Derp_1337

Ano, ty Archivy Bouřné Záře jsi pěkně popsal. Zajímavá zápletka, ale nudné postavy!! Nějakou dobu po přečtení knih si nemůžu vzpomenout ani na jednu jedinou postavu, která by mi utkvěla v paměti. 

I z pitomého Kola Času si pamatuji některé postavy, což je co říct. 😱

• triptich

súhlasím, presne o tom píšem - v lowcost prevedení si môžu dovoliť príbeh, no hrozí, že nezaujmú masy a nezarobia; na drahé fantasy zas ťažko tlačiť na príbeh, instantná zábava chce akciu a adrenalín. 
        + má to byť baldur´s gate. očakáva sa fanservis v podobe napojenia na hernú trilógiu, prípadne priamo jej adaptácia (vysoké nároky na scenáristov). BG nie je minecraft, nemá fanúšikov vo veku -násť, keď stačia farbičky a známe mená.
        + fanúšikovská základňa bude vopred skeptická. 

podľa mňa ambiciózny plán. osobne by som šiel skôr cestou, ktorú nastúpil film cesta zlodejov (a ty ju popisuješ) - vezmem si svet a zasadím doň vlastný príbeh bez nutnosti nadväznosti na čokoľvek. rozviažem tým ruky scenáristom.

apple je trochu iná kapitola. tam je jasný silný príbeh, scenáristi majú výrazne ľahšiu pozíciu + dohľad má sám autor, takže okresanie príbehu a zmeny v ňom by mali byť organickejšie. a samozrejme, máš uzavreté dielo, kde vieš nastaviť jasný začiatok, stred a koniec. 

• honcka

Zrovna Baldurs Gate by mi nevadil ani jako animovaný. Třeba animace ve stylu League of Legends Arcane by mi na to celkem pasovala

• Souhlasím, čest zlodějů byla za mě skvělá. Pokud se to ponese v tomto duchu, nemám strach. Jenomže víme jak to chodí, na 1 dobrý počin musí člověk přetrpět 9 srčaek... Taky vůbec nepotřebuji nějakou návaznost na BG3, proč jako? Stačí kvalitní high fantasy obecně, je toho jak šafránu.

• Jako jo, můžou udělat cokoliv, co se bude odehrávat ve Forgotten Realms a aspoň z části v tom městě a nazvat to Baldur's Gate. I kdyby se chtěli držet oficiálně vydaných příběhů, může jít klidně o modul Baldur's Gate: Descent Into Avernus nebo i cokoliv jiného. Jen se obávám, že pokud se to nebude držet videoherní trilogie, tak to od "fanoušků" brutálně schytají bez ohledu na kvalitu díla..

• KrPa

to si fakt necham ujit, TLOU jsem nedosledoval prvni serii a hry jsem nehral a nemam ani zajem...

• Dondae

Co bych si bez této informace počal... Příště by sis mohl nechat ujít i komentář o h*vně....

• Jevo83

Napriek tomu ze to robi HBO som presvedceny, ze toto nemoze dopadnut dobre….

• Derp_1337

Ty kecy "jak by mohli zapojit dabéry..." jim moc nežeru. Jestli tam bude Astarion a nebude ho hrát jeho dabér Neil Newbon, tak to bude zklamání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit