Baldur’s Gate III míří na HBO. Seriál povede tvůrce The Last of Us a Černobylu
-
fúha, veľký krajec si tu niekto urezal... fantasy svety sa ťažko točia v lowcost prevedení a veľkorozpočtové seriály zvyknú mať problém so scenárom, ktorý musí bežať v zabehnutých koľajách, aby zaujal dostatočne veľké publikum. a v takto známej značke pribúda problém toxickej fanúšikovskej základne, ktorej nevyhoviete ničím a seriál už z princípu zhejtí.
ale veď prečo nie. fallout sa podaril, last of us tiež... sem s tým, skúste to, uvidíme, čo z toho vylezie. nie je nič jednoduchšie, ako zabudnúť, že seriál existuje (pozdravujem všetky kolesá času, gríše, zaklínačov a pod.)
-
-
Zrovna BG nemá nějaký pevný obrys, můžou z toho udělat obrovskou epiku nebo klidně i lowcost konverzačku, s nějakým dungeonem o pár hercích a pořád se to bude držet D&D. Podle mě velký krajíc si ukrojil Apple, který bude točit Stormlight Archive od Sandersona.
-
-
No nad Bouřnou září taky trochu kroutím hlavou. Nepovažuji to za zrovna nejlepší / nejvhodnější dílo. Taková klasika, pěkně vymyšlený svět a zápletka, kterou autor pohřbí ne dobře a ploše napsanými postavami, se kterými se člověk prostě vůbec nesžije dohromady a tak nějak ho přestanou zajímat.
-
-
Ano, ty Archivy Bouřné Záře jsi pěkně popsal. Zajímavá zápletka, ale nudné postavy!! Nějakou dobu po přečtení knih si nemůžu vzpomenout ani na jednu jedinou postavu, která by mi utkvěla v paměti.
I z pitomého Kola Času si pamatuji některé postavy, což je co říct. 😱
-
-
súhlasím, presne o tom píšem - v lowcost prevedení si môžu dovoliť príbeh, no hrozí, že nezaujmú masy a nezarobia; na drahé fantasy zas ťažko tlačiť na príbeh, instantná zábava chce akciu a adrenalín.
+ má to byť baldur´s gate. očakáva sa fanservis v podobe napojenia na hernú trilógiu, prípadne priamo jej adaptácia (vysoké nároky na scenáristov). BG nie je minecraft, nemá fanúšikov vo veku -násť, keď stačia farbičky a známe mená.
+ fanúšikovská základňa bude vopred skeptická.
podľa mňa ambiciózny plán. osobne by som šiel skôr cestou, ktorú nastúpil film cesta zlodejov (a ty ju popisuješ) - vezmem si svet a zasadím doň vlastný príbeh bez nutnosti nadväznosti na čokoľvek. rozviažem tým ruky scenáristom.
apple je trochu iná kapitola. tam je jasný silný príbeh, scenáristi majú výrazne ľahšiu pozíciu + dohľad má sám autor, takže okresanie príbehu a zmeny v ňom by mali byť organickejšie. a samozrejme, máš uzavreté dielo, kde vieš nastaviť jasný začiatok, stred a koniec. -
-
Zrovna Baldurs Gate by mi nevadil ani jako animovaný. Třeba animace ve stylu League of Legends Arcane by mi na to celkem pasovala
-
Souhlasím, čest zlodějů byla za mě skvělá. Pokud se to ponese v tomto duchu, nemám strach. Jenomže víme jak to chodí, na 1 dobrý počin musí člověk přetrpět 9 srčaek... Taky vůbec nepotřebuji nějakou návaznost na BG3, proč jako? Stačí kvalitní high fantasy obecně, je toho jak šafránu.
-
-
Jako jo, můžou udělat cokoliv, co se bude odehrávat ve Forgotten Realms a aspoň z části v tom městě a nazvat to Baldur's Gate. I kdyby se chtěli držet oficiálně vydaných příběhů, může jít klidně o modul Baldur's Gate: Descent Into Avernus nebo i cokoliv jiného. Jen se obávám, že pokud se to nebude držet videoherní trilogie, tak to od "fanoušků" brutálně schytají bez ohledu na kvalitu díla..
-
-
-
to si fakt necham ujit, TLOU jsem nedosledoval prvni serii a hry jsem nehral a nemam ani zajem...
-
-
Co bych si bez této informace počal... Příště by sis mohl nechat ujít i komentář o h*vně....
-
-
Napriek tomu ze to robi HBO som presvedceny, ze toto nemoze dopadnut dobre….
-
Ty kecy "jak by mohli zapojit dabéry..." jim moc nežeru. Jestli tam bude Astarion a nebude ho hrát jeho dabér Neil Newbon, tak to bude zklamání.