Disciples: Domination – recenze návratu temné tahové strategie
-
Za mě lepší než jsem čekal. Co se bojů a správy hradu týče je to super, takový jednoduchý, přehledný, staromilský, hra nezatěžuje nějakýma překombinovanýma mechanikama a člověk se do toho rychle dostane. Zklamání je trošku divný cestování a kjecání po mapě alá kings Bounty a hledání ukratých věcí, a navíc dabing mi k hlavním postavám moc nesedl.
Vizuál, hudba i zvuk bohužel zklamání, chybí tomu ten temný nádech jako měla dvojka. Ale výjímečně souhlasím s hodnocením, slušná 7/10 hra, byť už to není úplně ono.
-
Disciples 2 měli nejlepší bojový interface. Vidět své jednotky z blízka bylo boží a hrozně moc cool - je škoda, že se tohodle pokračování vzdali v prospěch "taktického" přesouvání na mapě.
-
Domination jsem odehrál do konce, ne že bych se nudil, ale s legendární dvojkou (a trojkou, jejíž pozdější remake byl náhodou velmi povedený) to už fakt nemá nic společného. Hlavně co se týče artu, který byl v předchozích dílech mimořádný. Tohle je super generické a bylo mimochodem už v Liberation.
Domination určitě koupím, ale až to bude maximálně za polovic.
-
Sedmička? Tak to mě upřímně překvapilo. Nečekal jsem víc jak 5/10... Tak to se na to kouknu. I když dvojka s trojkou asi zůstanou navždy nejlepší díly série...