Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • WampyR

U mna velke hry (ale prenika to aj do indie sceny uz pomaly) uz dlhsie trpia hlavne na rozvlacnost uvodu, kedy mas este aj v strielackach miliony ton textu a pribehove cut sceny co ma vobec nezaujimaju ale castokrat aj 10+ minut to musis trpet. Klinec do rakvy, ak by si si to chcel zahrat znova. Pomale roztahane uvody ma castokrat odradia viac, ako hocico ine.

+ u indie sceny je to samy rogue lite, rogue like, survival, crafting a neviem co este...proste gameplay, ktory zere desiatky hodin casu.

To uz ani nevravim napr. o Diable II, ci Age of Empires II, kde su furt nove datadisky a tam ten cas uz atakuje aj stovky az tisice hodin pri jednej hre....proste niektore veci su uz az prilis preplnene obsahom.

• vonTossis

Moje chuť určitě neklesá. :-)

• Ludia otupjejuvjaju...doom scrolling je asi jedina zabava dnes. Maupity Island na vas!

• Inquisitor

já když si zahraju nějakou starší nebo starou hru, tak jsem překvapený jak se u ní bavím, jako za starých časů. vlastně jsem zjistil, že už starší hry tvoří většinu her co hraju. backlog je pořád dost velký. takže jak už tady mnozí napsali, je to spíše úpadkem herního průmyslu, než hráčů samotných:)

když dělali hráči hry pro hráče, tak to bylo prostě znát. dneska to dělají manažeři podle tabulek a sekají to jako baťa cvičky.

ale naštěstí je tady indie scéna , kde to ještě pořád platí a je to znát na úpadku velkých firem. takže je pořád z čeho vybírat, já už opravdu moc aaa nebo aaaa her nehraju:)

• faitheater

Achjo, člověk napíše normální česká slova a už má skrytý příspěvek.

Tak znovu, snad to Tiscali dokáže strávit:

"Chuť hrát klesá." 

Opravím to: "Chuť hrát nedokončené, zabugované, repetitivní, drahé, hero shooter, zombie survival, crafting survival hry klesá."

Hraju už velmi dlouho a pořád s chutí. Akorát si v té záplavě nekvalitních her musím dávat větší pozor na to, co si vyberu za hru. 

• Inquisitor

ano, je z čeho vybírat, kvalita nezávislích titulů je stále větší a dost mě baví je zkoušet. nakonec to dokazuje i zdejší rubrika indie her:)

• Vzhledem co nám poslední dobou zhusta servírují společnosti produkující tzv. AAA tituly se není čemu divit. Lidi už jsou zpruzení z degradace známých značek, DEI šílenství a logicky hledají alternativy jinde. Vidím to na sobě... a hlavně mi nepište že je to věkem apod. Hraní mě baví pořád. 

• Degradace známých značek tu byla vždycky, není to nic nového. Například série Ultima, Monkey Island, cokoliv od Sierry, Command&Conquer...

Rozdíl je v tom, že dřív firma, jejíž hry se neprodávaly, poměrně rychle skončila. Tím pádem přišly jiné firmy a nové značky. Dnes se ty vyždímané série prodávají v zásadě dobře, protože za nimi stojí korporáty, které dokáží nalít prachy aspoň do prezentace a marketingu. Navíc se bojí experimentovat, takže nových silných značek je tu pomálu.

Nicméně indie her je tu hromada a když se přebere ta kopa hnoje, tak se i pár solidních kousků najde. Jen je třeba hledat mimo mainstream.

• Jj... souhlasím, proto jsem psal AAA tituly. Taky koukám kolik času trávím u Indie tvorby.

• Inquisitor

přesně tak

• tuco

Herni prumysl, dle meho, v krizi neni, coz je zrejme jiz z prvnich par stran prezentace.

Porvrchne jsem prolistoval celou 164 strankovou prezentaci a ano, z dilcich dat by se na krizi, ci jeji pocatek, usuzovat dalo. Nicmene globalni "utraceni (spendings)" roste a to je dle meho, pro prumysl jako celek, zasadni. 

Nektery data v analyze uvedeny potrebuji vice zdroju a je treba mit na mysli, ze jestli prumysl nekde klesa tak je to pouze na tvz. core (tradicnich) trzich ,na rozdil od non-core trhu.

Velmi zajimava a obsahla analyza, dik za ni. Kratkym komentarem, a ani clankem, se neda postihnout analyza cela. Post-COVID, nove druhy digitalni zabavy, nove trhy, nove platformy atd. 

Hlavu vzhuru, na svete jsou miliardy lidi hrami nepolibeni, jednoduse proto, ze jsou chudi. 

Ze tradicni trhy utraceji mene? Mozna, ze si hraci a hracky tradicnich trhu uvedomili, ze "utraceni" za digitalni kosmetiku (coz ja chapu, ze je soucasti "utraceni" o kterem se v analyze pise) ma pro ne velmi malou pridanou hodnotu coz bych osobne povazoval za pozitivni ;)

Ze bude monetizace agresivnejsi? Mozna. Je vsak na hracich jak se k tomu postavi.

• Budu se opakovat, ale kdyby vznikaly hry, které lidi opravdu chtějí hrát, tak by to problém nebyl. Teď na Steam Decku dojíždím Uncharted kolekci. Když si vybavím dobu vydání této hry, hry a atmosféra v tomto zábavním odvětví byly úplně jinde než dnes.

• Derp_1337

Ano. Když člověk porovná starší hru jako třeba Uncharted 4 s nějakou novější hrou jako třeba Dragon Age: Failguard, tak zůstává rozum stát. Ta zábava a atmosféra u Uncharted je o mnoho levelů výš. 

Je hezké, že si nějaký korporátní manažer Failguardu chtěl odškrnout několik bodů z tabulek "moderních trendů", ale ten paskvil je pak bohužel nudný. Jak se říká, je to jako když pejsek a kočička vařili dort.

• WampyR

A tvoje porovnanie tunelovej akcnej adventury s filmovym feelingom a pomerne rozsiahneho RPG, ktore musi mat logicky inak budovany svet, rozpravanie, intenzitu subojov a pod....to uz nie je jako když pejsek a kočička vařili dort? :D

• FarkyJTV

mile games cz...ak sa vam nepacia cudze nazory jebo ste totalny snowflakes... tak si radsej vypnete komentovaciu sekciu rovno...

• Redakce si pořád nechce uvědomit, jaká demografická skupina to tady čte a že tatínci od rodin fakt nejsou zvědaví na to, aby je mistrovali mnohdy o generaci mladší lidé. 

Už tak jsou tu diskuse téměř mrtvé a tímto, cenzore, děláš tomuto webu medvědí službu. 

• Nebo jednoduše přejmenovat slovo "diskuze", když už diskuze není OK a počet komentářů se mění přes noc směrem ne nahoru, ale dolů. Denotát toho slova už se trochu vytrácí.

Člověk by si myslel, že liberálové mají rádi svobodu a dialog.

P.S. nemyslím si, že by komentáře mazal zrovna Jakub, který tady ještě reprezentuje nějaký nadšení a energii.

• aspa

souhlasím, vůbec mě to nebaví poslední dobou. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit