Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

Zrovna mažu rest v podobě FC 4. Slabota... miliarda aktivit, ale šílenej (a bezduchej) kolotoč stále toho samého... Po pětce mě to znechutilo. Dohrávám skutečně z povinnosti. FC 5 mě bavilo opravdu hodně... vlastně ze série nejvíc. Zasazením, postavami, kultem, prostředí bylo parádní. Skvěle vystižená příroda Minesoty. Ohromně se mi to trefilo do vkusu a mám sběratelku k pětce určitě nejraději. Paroží se vyjímá do dnes na stěně. Zcela překvapivě jsem si užil i menší FC: New Dawn po dopadu jaderných bomb. Což jsem nečekal, ale překvapivě bavilo. Asi i proto, že jsem předtím hrál právě skvělou pětku a bylo fajn vidět zničené prostředí/postapo Minesotu z předchozí hry. FC6 mě přestalo bavit asi po 2 hodinách. Velkou měrou se na tom podílely ty otřesné rádoby guerilla zbraně stlučené na koleni, ověšené píč*vinami. Strašně se mi to nelíbilo a když člověka v akční hře nebaví zbraně, pak je to fakt problém... I zasazení mě nakonec nebavilo. Na nový díl se ale těším a doufám aspoň v kvalitní zasazení a reálné zbraně. Přeji si určitě USA a nejlépe něco po vzoru FC 5. Jakkoliv zní Aljaška zajímavě. Hlavně chci lesy! Nejvíc jsem si ze série suverénně užil Far Cry 5 a Far Cry: Primal, které i dnes ve 4K na ultra vypadá VELMI dobře. A když to člověk hraje na těžkou obtížnost, je to solidní survival.

Co se týče Assassina, nejsem úplně cílovka. Hry by mě i bavily, ale Ubi za proběhnuvší DEKÁDY není prostě schopno najít kvalitní psavce úkolů. Přiznám se, že jsem hrál cirka polovinu dílů série a nepamatuji si ani jeden jediný quest. Skutečně ani JEDEN. Tak moc špatné ty úkoly jsou. Bezduché, bez nápadu, opakující se výplňové kraviny. Jediné, proč AC hry hraji jsou perfektně vystavěné světy, rád pozoruji cvrkot a jak na sebe vše velmi promyšleně navazuje (činnosti NPC/povolání) a prostě se mi líbí i jejich anvil engine. Shadows je nádherné i Valhalla má dechberoucí scenérie a Egypt jsem si slušně užil. Rozhodně se těším na temnější středověký Hexe a nenechám si ujít remake Black Flag. Kor na současné verzi anvil enginu.

To nejlepší, co kdy Ubisoft vydal byla metroidvanie Child of Light, kdy měli takový ten asi ± roční záchvat, že budou vydávat zajímavé a menší a originální hry. Dlouho jim to nevydrželo. Ale chápu, že koření a prachy musí proudit...

• Bugisoft si neda rict, furt jen chrlit dalsi pokračování vycpelych sragor a pak se divi. Poradnou hru neudelali jak je desetileti dlouhe.

• AC shadow jsem zkusil a po hodině vypnul. A nikdy se k té parodii na hru nevrátím. Takové znásilnění japonské historie jsem už dlouho neviděl. V té hře je špatně skoro vše. O tom by se ale dal napsat článek.

Ani Far Cry byli fajn první dva díly. Ty další měly docela sestupnou tendenci.

A pro rýpaly historické hry kde nedochází ke znásilnění historie jsou třeba takový KCD….

• Corvus

Srovnávat téměř hard core RPG KCD vs akční adventuru AC (libovolný díl) pro masy je naprostý nesmysl. Nerejpu, pouze konstatuji. Každá ta hra dělá ZCELA něco jiného. AC fakt nemá při svém měřítku prostor být encyklopedicky přesnou historickou hrou. KCD zpracovává co do rozsahu město a vesnici = může se soustředit na absolutní historické detaily. AC hry zpracovávají celé masivní územní celky v obřím měřítku. Každá hra dělá něco úplně jiného a porovnávat je jen proto, že se obě odehrávají v nějakém historickém období je podle mě nefér. Plus si nejsem úplně jistý, že cílovka AC si sérii kupuje kvůli akurátní přesnosti historie... To asi těžko. Nicméně líbily se mi ty nadstavby historických tour, které bohužel přestali dělat. To bylo fajn.

• walltar

Lepší časy čeho? Tím, že vsadí na dělání furt toho samýho dokola. Bez nápadu a inovace? 

• 0011

Jako Farcry ať klidně pohřbí, ale na AC mi nesahej, poslední 3 díly jsou dost odlišné a zpracování světů mají vždy perfektní. Největší kritiku na shadows jsem slyšel od lidí co to nehráli a hlavní výtka je špatně skrývaný rasismus, Mirage je za mě to, co měl být první AC a Valhalla je příjemné završení víc akčnější a na souboje orientované trilogie. Jediné, co mě nezajímá je remake Black Flag, nic proti gustu ale za mě je to nejhorší díl, prodávat se ale asi stejně bude dobře.

• Chapeme, staci ti ke stesti malo...

• Corvus

Komickej argument, ale i takoví jsou mezi námi hráči, no. 🤡

• 0011

Ty používáš majestátní plurál nebo mluvíš za všechny hráče? Ano mám rád sérii AC, zároveň to není jediné co hraju, názory co komu stačí ke štěstí si laskavě nechejte pro sebe, Vaše Veličenstvo 😉

• TheSuffering

No vidíš, a já bych si zase po dlouhé době nějaké Far Cry dal. AC Valhalla byl první díl celé série, který jsem nedojel na 100%, AC Shadows byl za mě nejkrásnější díl, ale pro mě nejnudnější a to tam mám přes 100 hodin (hrál jsem o vánocích). Mapa byla prostě příliš velká a vlastně k ničemu, stavění úplně zbytečné a nějaké posílání špiónů opruz. Bojovat s Naoe se mi ale zalíbilo natolik, že to i tak občas zapnu a vyčistím si nějaký ten hrad. Dějově mi to ale přišlo nudné, nezajímavé a vlastně jsem jen čistil otazníčky na mapě a vůbec mě nezajímalo, co, proč a komu... Ghost of Tsushima (cca 80 hodin) byl v tomhle jiný level (příběh a vedlejší postavy a s tím spojené questy).

Jo a na Black Flag mi nesahejte, ten hraju dodnes.😛

• mr.clayman

A co takhle přestat chrlit Assassin's Creed a Far Cry?

• JamesFaith

Proč by měli přestat chrlit to, co jim nejvíc vydělává?

• Protože od firmy takového střihu čekáš že jednou za čas najdou koule a vymysli hru která třeba definuje zase nový žánr nebo minimálně bude revoluční. A v úhrnu tak vydělají X krát tolik. Prostředky na to mají...místo toho dostáváme pořád separát téhož a dost lidem se to zajídá

• JamesFaith

Hodně naivní názor.

Aby mohla firma experimentovat, musí být stabilní, což teď Ubisoft není. A aby se stabilizoval, musí se v tomto období spolehnout na značky, co ho živí, což jsou FC a AC.

Ony ty "revoluční experimety" můžou klidně skončit jako obrovské propadáky. 

• No, od firmy takového střihu opravdu nečekám, že bude definovat nebo redefinovat žánr. Kolik takových korporátů, které něco podobného za posledních 20 let udělaly,  znáš? Maximálně pustily bokem něco vlastnímu malému studiu na experiment nebo pomohly vydat hru jinak nezávislému studiu. A to v časech, kdy se jim finančně dařilo. Jinak jdou tyhle projekty pod nůž jako první, protože málokdy vydělají větší obnos.

• Třeba Ubisoft a série Assasins creed a Far cry...? Ona jaksi celá ta značka tady nespadla z nebe, ale Ubisoft tehdy měl jiné koule než dnes. Není jediný důvod, proč by nemohli část prostředků vyčlenit na tvorbu a vývoj nové značky a herního žánru znova. Pokud bych byl akcionář, dávalo by mi to smysl, než si jet pořád to svoje "jisté", které tě pomalu a jistě táhne dolů.

Ano, nesplňuje to tvoji podmínku posledních 20 let, ale to je irelevantní. Pořád nevidím důvod, proč srrát u zdi, zejména když máš za sebou takovou sílu (resp. jsi měl, teď už ne, samozřejmě). A taky je zjevně to přizdisráčství doběhlo, jak vidno z posledního vývoje jejich financí.

• Doběhla je rozežranost a neefektivita, ne přizdisráčství. AC se prodává celkem dobře (Valhala dle odhadů prodala podobně jako BG3), ale náklady studia jsou enormní (velmi zhruba třicetkrát víc zaměstnanců než současný Larian).

Tu podmínku jsem tam dal schválně, protože dřív i větší společnosti experimentovaly a taky to byl čas, kdy šel hardware neskutečně dopředu a bez experimentů se prostě rychle končilo. No a taky před více než dvaceti lety pár velkých společností zaniklo nebo je spolkla ještě větší společnost, přestože se inovovat snažily, ale tak nějak na to neměly.

• 0011

Jasně že splňuje, první AC vyšel 2007

• Reakce na příspěvek:

Pravda, myslel jsem, že je o pár let starší. Tehdejší Ubisoft měl taky asi desetinu ze současného počtu zaměstnanců. A když to omezíme na 15 let, tak už toho opravdu moc nezbyde.

• 0011

Reakce na příspěvek:

Overwatch a Dark souls doslova dali vzniknout novému odvětví. Splatoon, BOTW, Shadow of Mordor, Apex Legends, Pubg, pokémon go, Minecraft konců i ten Fortnite - za posledních 15 let. Nehledě na to že to tvoje "když to omezíme na 15 let" je hezký moving the goalpost argumentační faul jak prase...

• Reakce na příspěvek:

Ovewatch přebral a vylepšil už známý a celkem úspěšný koncept (třeba z Team Fortress). Typický Blizzard. Fortnite a Apex se svezly na vlně battle royal, kterou vyvolalo PUBG (úspěšněji než původní autoři jako u Overwatch). V tomhle jsou korporáty dobré, to jim neberu.

From Soft není velký korporát (nebo minimálně v době vydání Demon Souls nebyl). Totéž vývojáři PUBG, Minecraftu a Pokémon Go. 

V podstatě tak z toho vyčnívá jenom Nintendo, které umí i jako korporát přijít se zajímavými novinkami častěji než jednou za dekádu.  Pár dalších jednotlivostí by se samozřejmě našlo. Třeba The Last of Us nebo tvůj Shadow of Mordor

• Jevo83

Reakce na příspěvek:

Neni Overwatch len kopirka Team Fortress 2?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit