Resident Evil Requiem – recenze velkolepého návratu slavného hororu
-
Nejlepší jsou první tři, pak už to stojí za prd:)
-
Uprimne me zajima jen cast za leona, tak je alespon dobre, ze tam nema vedlejsi roli
-
Díky za velmi čtivou recenzi! 💀🦴
-
Není těch "rezidentů" nějak moc?
-
-
Ne.
-
Residentů není nikdy dost. Jen houšť, jen houšť. Jedny z mála her, které se nebojím koupit v předobjednávce, protože vím, že Capcom si nechá na kvalitě kurňa záležet a není potřeba extra patchů, apod.
-
-
Cokoliv co je v otevřeném světě a běží na REenginu vychází v naprosto tragickém stavu, tak přeji ať se to tvé oblíbené sérii i nadále vyhýbá.
-
-
V recenzi je uvedeno, že Requiem není open world hra, ale koridorovka, jako všechny ostatní Residenti.
-
-
Jo, remake trojky svojí kvalitou strkal do kapsy úplně všechny. To byla hra roku...
-
-
Prvně - RE3 Remake nedělal CAPCOM, ale M-Two ;) To jen tak pro doladění znalostí. Ano, CAPCOM měl dohled nad vším, ale nebyla to jeho divize, která má na starosti ostatní Residenty.
K samotné trojce - ona měla nějaké technické chyby? Bylo potřeba různých doladění, aby se to dalo hrát? Ne, bylo to v pohodě, jen tomu byla vyčítána herní délka a vystřihnuté pasáže z originální verze.
Ale naříkat umíme vždy, že? -
to je myšleno ironicky, že? Zrovna remake trojky mi přišel slabší....remake dvojky byl mnohem lepší
-
-
Byla to ironie, byl slabší než 2, ale pořád naprosto parádní záležitost. Ve stopách původní hry představoval příklon k akci a v podstatě to samé dělá i dnešní Requiem, akorát v rámci jediné hry.
-
-
asi se mi na něm právě ten příklon k akci nelíbil, a přišel mi i dost krátký. Osobně bych ho hodnotil tak 7/10.
Hodně mě bavily díly RE2remake a RE7. Na RE7 se mi líbil i ten přerod z ustrašeného hrdiny na ostříleného hrdinu v poslední fázi hry, s tím, že velkou část hry to byl survivor horor. Ačkoliv byl na můj vkus až příliš strašidelný - myslím, že si na to stěžovalo víc fanoušků....
Méně se mi pak líbila RE3remake a RE8. Zbytek jsem nehrál, ale chystám se na Remake 4. 5 a 6 mě moc nelákají zkusit, no a jednička mi přijde už dost zastaralá, zkoušel jsem chvíli, ale tankové ovládání mě odradilo...
-
-
Reakce na příspěvek:
Village je úplně super, až do doby než není a stane se z toho jeden z nejhorších dílů, trojka remake je taky slabší. Těšil jsem se na město, rozšířený exploring města a ve finále toho tam bylo méně než v původní hře.
Já mám dost rád první Revalation, atmosféra na lodi je parádní, škoda ze dvojky se stala taková šmíra.
-
Reakce na příspěvek:
No vidíš, a já zase nechápal proč se díl 7 vůbec jmenuje "Resident Evil".. Podle mě je to dobrá hra ale úplně jiná hra.
-
Reakce na příspěvek:
Jenomže on byl i přesně takový původní Nemesis. Více akční a hororovou, či spíše hektickou složku, zprostředkovával samotný Nemesis, který pronásledoval Jill. Samotná OG hra patřila taktéž k těm nejkratším. V tomhle duchu je remake absolutně věrný původní hře (která mimochodem byla spíše datadisk než "trojka").
Ve výsledku šlo o dobře udělanou práci a fanouškům původní Nemesis se hra líbila, byť některé chybějící pasáže opravdu mrzely. Celkově se i očekávaly větší možnosti průzkumu Racoon City, kterými právě původní verze disponovala. Každopádně se jedná i o jednu z nejtěžších remake her (na nejtěžší obtížnost). Celkově šlo rozhodně o nadprůměr, jen je samozřejmě jasné, že jiné díly budou v oblibě více.
-
-
-
-
-
-
-
Dávám plus za odvahu recenzovat hru na switchi a jsem rád, že to běží obstojně. Teď na switchi hraju RE6 a jak mně to tenkrát nebavilo, tak na Switchi si to užívám. Tak možná jednou ve slevě zkusím na Switchi i Requiem,jinak radši pc verzi...
-
normálně bych už měl koupeno, ale jsem nějak přejezený Residentem za poslední období a tohle mi připadá jako remix. Capcom už by mohl vytáhnout Dino Crisis.
-
-
Ano presne Dino Crisis 1 bylo to zase jinaci a dinosaury by clovek ocenil nez jen zombiky. Tam by Capcom se mohl vydat a uz s tim neco udelat.
-