Konec her od Sony na PC? Naznačuje to už i Jason Schreier
-
Jen zvyšují prestige své konzole...
Budou dělat drahoty, ale (stejně jako dosud) si dobře spočítají, co se jim vyplatí vydat na PC a pak to vydají..
-
Haha, to je vec SONY, či budú chcieť na exluzivkách ešte niečo navyše zarobiť, ale za mňa, žiadny God of War mi chýbať nebude, The Last of Us možno, ale po tolkých rokoch...aj keď je to dobrý port, aj tak je to "konzolovka" a Days Gone, som ani nemal začať...nech to zostane pekne na PS, robia svoje hry, pre svoje publikum, a tak to má byť...na PC máme INÉ hry...žiadna škoda.
-
-
Až moc to zjednodušuješ. Sony není jenom GoW, TLoU či Days Gone.
Tobě možná nic nebude chybět, ale já bych si celkem rád zahrál hry od vývojářů jako Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond Two Souls, Detroit Become Human a plánovaný Star Wars Eclipse). A pak samozřejmě skvělé porty Final Fantasy.
-
-
Nezjednodušujem, pre mňa je to jednoduché, a ty s tvojim "vkusom" si budeš muset pořídit ňáký to PSko, na takový "skvosty" ... skvělé porty čeho ?? Hele, a na co ti je PC ?? 😂... Derpe pohádáme sa? ...zase ?? Detroit Become Human...mohla to byť dobrá hra...ale klasika, viac pozeráš, ako hráš...to je tipické, a to mi vadí...
-
-
FAKT: Detroit má na Steamu 96% a to je DOST dobré hodnocení.
Jestli s tou hrou máš problém, tak to jen trolluješ a nebo jsi ztratil veškerý kontakt s realitou a žiješ si v nějakém svém světě.
Chce to trochu sebereflexe, víš? Když se většině lidí nějaká hra líbí, tak možná problém může být v tvém vkusu, chápeš?
Samozřejmě nemám problém v tvém názoru. Jestli se ti hra osobně nelíbí, tak proti gustu žádný dišputát. Ale jestli jsi myslíš, že tvůj názor je nějaký čistý extrakt objektivního hodnocení, který něco vypovídá o světovém názoru, tak to jsi totálně mimo realitu.
-
-
Ne, myslím si že "že tvůj názor je nějaký čistý extrakt objektivního hodnocení, který něco vypovídá o světovém názoru" Derpe seš blb, a já dostanu zase banán...to že to má, neviem aké hodnotienie na Steame, ešte neznamená, že to nie je čistokrvná konzolovka, kde je viac videa ako hry, aj to hranie stojí za "bačkoru" vyber si ABCD :-D a podla toho sa vyvinie príbeh... aj keď to filmovo vizerá, nemusí sa to páčiť každému, ale ty si myslíš, že komu sa to nepáči, ten žije v jaskyni...ako všetky tieto "PODARENÉ" PS porty !! Sklapni !! A už na mňa nereaguj, NEŽELÁM si to, láskavo umravňuj niekoho iného !! To je tvúj koníček, že!!
-
-
Nemáš moc dobrý kontakt s realitou. Absolutní většina lidí neřeší "tuhle hru nebudu hrát, protože je to žánr XYZ". Lidi řeší "hra mě baví/nebaví".
To, že se nějaká hra TOBĚ OSOBNĚ nelíbí, neznamená, že většina lidí s ní nemůže být spokojená. S Detroit jsou lidi spokojení. Tečka.
-
-
Reakce na příspěvek:
To že lidi nehrajou různé žánry je fakt a psát jenom baví/nebaví je taky mimo.
Už přes 30 let jsem si nepořídil žadnou čistou FPS akci, ani závody aut.
A je to právě kvůli tomu, že mě to nebaví.
-
-
Reakce na příspěvek:
To byla nadsázka.
Je jedna věc nehrát třeba FPS hry, protože tě nebaví. Proti gustu, žádný dišputát. Nebaví tě, tak je nechceš hrát. To je v pořádku.
Je něco jiného tvrdit, že "konzolový žánr" her je špatný. On ty hry vůbec nehrál, ale přesto se to bude dohadovat, že ty hry jsou špatné.
-
-
Reakce na příspěvek:
"Teď si představ, že ve světě existují lidé, co mají i nějaký život a
nutně nemuseli hrát úplně každou hru jako ty. A pro ty lidi může být
repetitivní gameplay s back tracingem u nějaké hry překvapující. Panejo.Takže není nutné k nim být hned tak jízlivý, tvl."
toto si písal ty ?? Ako sa volá tá diagnóza ??? Schýýýza ?? nepíšem že táto hra sa mi nelíbí, pretože niekto povedal, že je to taký žáner, ale napáči sa mi, lebo som ju hral, a čo sa páči většine lidí, mám celkom v paži !!
-
-
-
Reakce na příspěvek:
"Je něco jiného tvrdit, že "konzolový žánr" her je špatný. On ty hry
vůbec nehrál, ale přesto se to bude dohadovat, že ty hry jsou špatné."Derpe, s tebou ja každá diskuse marná...a vždy byla...ty už ani nevíš co píšeš...a ani nevíš, co si chtěl říct...a já blbec se ješte nechám vyprovokovat...jsi troleček tohole fóra, a jenom dvíhaš lidem tlak...ale naštěstí jsou tady jiní...
...tak si tu konzoli KUP...když seš takovej fanda, a netrol tady...svatá SONY řekla, že porty na PC nebudou, tak to laskavě respektuj!...a že mě to nevadí, to respektuj taky !!...nebo se zeptej mámy jak to je, jestli tohle nechápaš...
-
-
Reakce na příspěvek:
Hele, nějak se v tom motáš.
"svatá SONY řekla, že porty na PC nebudou"
Sony nic neřekla. To jen novináři spekulují. Chápeš ten rozdíl?
A tvrdil jsem snad někde, že nemám konzoli?
Já mám PS5 (a předtím jsem měl PS4 a PS3). Ale to nebrání tomu, abych si nemohl ty hry zahrát na PC. (Všeobecně platí, že pro koncového uživatele je vždycky lepší, když má možnost volby.)
Třeba Detroit jsem hrál kdysi na PS4. Ale nemám v plánu si to znovu kupovat pro PS5. A tudíž ocením tu možnost si to zahrát na PC.
-
-
-
-
-
Víš o tom, že je to prostě žánr hry. Hry se nedělí na konzolovka a nekonzolovka, i když samozřejmě některým žánrům některá zařízení sluší o něco více.
A taky to není jen o Detroitu.
-
-
-
-
-
-
-
se asi moc neda srovnavat prodeje vseho a prodeje pozde vydanych exkluzivit, ono i porovnavat jen exkluzivity na ps a kolik utrzej po letech (kdyz uz to hrali lidi na ps a moc blaznu si to kupovat na vic platforem nebude) bude nesoumeritelny
650m dolaru, jako kdyz najdes
kdyby meli koule, tak vydavaj vsechno rovnou vsude a videlo by se -
-
Jenže to není 650M zisk, ale jen příjem. Nejsou v tom náklady na porty (ty nejspíš nebudou extra velké) a není v tom ztráta způsobená tím, že stoupl počet lidí ochotných čekat na port, na kterém Sony vydělá výrazně méně než na konzolové verzi (poplatek Steamu nebo přímo Sony). Taky jim určitě klesl počet lidí ochotných koupit konzoli, na kterou by si pak nejspíš koupili i nějakou další hru a některé by se jim povedlo zaháčkovat do jejich ekosystému a tam podojit.
Vydat na PC něco jednorázově a ideálně překvapivě, znamená snadný zisk navíc, ale pokud to tak začnou dělat se všemi hrami, ovlivní tím i trh na konzole, což může znamenat i nižší celkový zisk.
-
-
Tvoje argumenty mi připomínají diskuze kolem ušlého zisku z pirátsví.
Surely je tady hromada lidí čekající na port na PC, i když vlastně neví defacto u žádné Sony hry předem, jestli bude. Surely si PC hráči koupí konzoli a k tomu ještě další hry, když nebudou PC porty. Surely si PC hráči koupí krabici, u který musí kvůli multiplayeru platit měsíční předplatný. Surely.
Masivní cope. Her, velmi kvalitních her na PC vychází každý rok tolik, že se nedá stíhat je hrát a jsou velmi brzo ve slevách. A hlavně teda Sony exkluzivky už nemaj ten punc top tier her. Všechny jejich sequely v prodejích hrubě zaostávaj za svými předchudci (TLOU 2, Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok, Spider-Man 2, Ghost of Yotei, geez toho je.). Po TLOU 3 "neštěkne ani pes", Hoziron série bude mít nový díl s přezdívkou Concord 4, Intergalactic má už teď strašně špatný ohlasy, Uncharted série je mrtvá, Days Gone potenciální série je mrtvá, Bloodborne performance upgrade nikdy nevyjde. Uvidíme, co GoW remaky.
-
-
Sony stačí, když si konzoli koupí jen malý zlomek hráčů, kteří jinak čekají na PC port a vyjde jim to líp. Takoví ti, co už mají PS5 v košíku na eshopu a pak si řeknou, že to nemá cenu, protože ty hry vyjdou i na PC. Můžeš říct, že kupovat PS5 není racionální rozhodnutí tak jako tak, ale upřímně, mnohé firmy (nejen herní) vydělávají nejvíc na neracionálních impulsivních rozhodnutích zákazníků.
Další věc je, že PC hráči jsou kritičtější. Nejspíš protože mají větší výběr a možnost snadněji hry zkoušet (typicky dema, vracení, velké slevy nebo Game Pass). To pak logicky nedělá dobře ani prodejům na PS.
O nižší kvalitě se nepřu. Otázkou je, jestli to nesouvisí a Sony nepolevila v kontrole kvality, když už nešlo o exkluzivity a očekávala, že to prodeje na PC vyváží. Inu, nestalo se. Jestli se chtějí vrátit k původnímu stavu, tak je to snad plus i pro hráče, ne? I když jen pro ty co mají konzoli.
-
-
Já myslím, že celý to vysvětlení, proč Sony chce kašlat na PC trh, je mnohem jednodušší. Věřím jim, že ty prodeje na Steamu jsou za očekávání, nicméně důvod nebude PC trh jako takový. Důvod spíš bude to, že Sony hry na Steam vychází z velkým zpoždění a ty hry prostě nejsou tak dobrý a zajímavý na to, aby měli setrvačnost jako Witcher 3, Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3, pravděpodobně Expedice 33. Ta situace na Steamu by pro Sony dle mého byla diametrálně odlišná, kdyby ty exkluzivky vycházely na PC i na PS5. O kolik by jim klesly prodeje konzole je ovšem otázka.
-
To chceš akože povedať, že tí kricický PC Masters, keď zistia, že port na PC nebude, kúpia si rovno PS5 Pro, lebo ho dávno už majú v košíku, a len čakajú na to, aby sa dozvedeli, že port na PC, nebude...hmm...zaujímavé... No ale GTA 6 riadne zatrasie hlavami...ja si ale myslím, že to prežijem bez GTA 6, aj bez hriankovača...😛
"ale upřímně, mnohé firmy (nejen herní) vydělávají nejvíc na neracionálních impulsivních rozhodnutích zákazníků." 😂
-
-
Lidi, co se vydávají za PC Master Race a potřebují hrát vše na max, jsou jen zlomek PC hráčů (i když hodně hlasitý). Podle statistik Steamu většina PCčkářů hraje na slabším stroji, než je základní PS5.
Směješ se, ale ignoruješ miliardový byznys s reklamou. Ta je přesně zaměřená na vyvolání neracionálního rozhodnutí k nákupu něčeho, co životně nepotřebuješ. Kdyby to nefungovalo, firmy nebudou cpát miliardy do marketingu.
Jinak ano, já bez PS i bez XBox i bez Switch konzole přežiju taky. I bez GTA VI (ostatně přežil jsem i bez předchozích dílů). Ale je mezi námi menšina, která si myslí, že ne a konzoli pořídí. Třeba kvůli GTA VI, třeba kvůli jiné hře nebo kvůli tomu, že nové PC, které utáhne nové hry aspoň na minimum, pro ně bude s aktuálními cenami moc drahé.
-
-
Reakce na příspěvek:
No, ano, smejem sa, a vieš čo, nehovorím že nemáš pravdu, "joo lidi jsou divní, a divní koníčky maj" Keby bolo po mojom, tak VR headset do každej rodiny, alebo dva!! Ale, ani SONY nevie, ako to bude, nechajme sa prekvapiť...to sú také experimenty, nebudeme robiť PC porty, budú sa viac predávať naše PSká...aaaha...😂...ja si myslím že nie...udivíme...😉
-
-
Reakce na příspěvek:
Podle mě do toho neměli jít tak po hlavě. Možná zkusili jednu hru a vydělali (už si nepamatuju, co bylo první) a tak si řekli, že je to cesta, ale neuvědomili si dlouhodobější důsledky.
S tím, že se to nemusí povést zvrátit, máš možná pravdu. Šlápnou na brzdu moc prudce a půjdou do smyku. Když už nic jiného, hráči to téměř jistě vezmou negativně.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ono, to celkovo, možno ani nie je taký zlý nápad, ale aby tých exluzívok bolo DOSŤ...a to asi nebude...pretože kôli 2-3 hrám si PSko kúpi len blb...a bude tých blbov dosť ?? Mám dojem, že so SONY to ide z kopca, tak vykrikujú takéto...nezmysli...ale možno, že ich niečo nakopne...😛
-
-
-
-
-
-
-
-
-
No tak to nebude, proste dilo na kterem se drelo, uvidi min lidi a reknou ze stejne to je nejaka blbost :D