Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak, z mojho pohladu po cca 9 hodinach hrania (neskoncene, v podstate by som mal byt v poslednej mapke pred Racoon City)

Za Grace je to asi vazne RE ako taky... Pre mna z herneho hladiska strasne herne mechanizmy  najma: primaly inventar, a z malej mapky spravit bludisko a vecne vracanie sa do uz navstivenych lokacii... Keby aspon Quest/Key itemy maly vlastny inventar a neukrajali z uz tak maleho inventara. Btw. v Mansion som pozbieral vsetky doplnujuce batosky (3) a spristupnil si vsetky (4) trezory na mince (a nejake mince mi este aj ostali). 

Ako hrac RPG som zvyknuty sice niektore miesta navstivit parkrat ale RE je uplne max v tomto smere. +som zvyknuty vsetko hore dole prezriet/preliezt. (Co ma v tejto hre pak prekvapilo ze jednu miestnost som nejak minul a pritom slo o safe zonu a key miestnost...) Ale inak po opusteni mi neostala ziadna miestnost a ziaden mob, teda okrem bossov, ktory ani s Leonovou buchackou nesli dolu... 

Nesuhlasim s recenziou v tom ze Grace ma malo nabojov, ma akurat tak na Leonovu Requiem zbran. (aj ked par nabojov sa da vyrobit) a par "zombie" naraz date aj s jej primarnou zbranou. Requiem som daval len na obzivene uz predtym mrtve potvory (to jest tie kde trebalo odstrelit celu hlavu naraz) ale aj tak, naboje stacili aj pri tejto zbrani.

Mensie vytko je ze tak malo casu (par sekund v podstate) stravite v meste v dazdi, pritom je to najkrajsii vizual celej hry O:-)

Cize zatial to je +- ako RE2 (Remake) kde sa tiez cudujem ze som to dal :D 3ka bola sice prikratka (Remake) ale co uz. 4ku som nedohral a trci mi na disku nedotknuta takmer 4roky :D

Postrehy su z hernej obtuaznosti RE Modern na PC v 1440p.

Prvy RE na PSX z roku 1996 ma v dobe vydanie vobec nebral (asi aj preto ze PSX som nemal :D)

• zatím Goty

• Tak už to letělo z disku, první dvě hodiny bezva, pak jak se dostanete do léčebny, sorry jako, ale abych tam jak ocas chodil pořád dokola a hledal klíče, hádanky, abych vůbec mohl dál, pořád křížem krážem přes ty samá místa jen, aby se mi otevřely jiné dveře... :D   S takovou kravinou fakt ztrácet čas nebudu, jsou tu jiné hry..

• to je ta nejlepší část hry lol

• jj, to je ta slavna dechberouci hratelnost, taky jsem se nechal zlakat na remake re2, chvili to docela slo, ale pak ti tam do toho jeste hodi nesmrtelnyho a teleportujiciho se protivnika, v tu chvili to slo taky z disku, od ty doby je mi jasny, ze japanofilove nevideli dobrou hru ani z rychliku

• Carnage666

První Resident?

• aspa

tvl o tom je celá série, že hledáš klíče a plníš hádanky, aby ses dostal dál. 

Příště si stěžuj, že ve Fifě hraješ fotbal panejo...

• Derp_1337

Teď si představ, že ve světě existují lidé, co mají i nějaký život a nutně nemuseli hrát úplně každou hru jako ty. A pro ty lidi může být repetitivní gameplay s back tracingem u nějaké hry překvapující. Panejo.

Takže není nutné k nim být hned tak jízlivý, tvl.

• aspa

představ si, že existuje internet a ten ti řekne, co daná série nabízí. Pokud hráč kupuje Fifu, tak kupuje fotbal, pokud kupuje Resi, tak kupuje Survival horor s hádankami a backtracingem, což je v podstatě u každého poctivého survival hororu viz Silent Hill. 

Chápu, že je extra těžké si zjistit u 30 leté série, co nabízí panejo.

Naopak já ten život mám, takže pečlivě volím každou hru, protože času je málo a umím si zjistit, jestli mě daná hra bude bavit a jestli je to žánr, co hraji. 

• Derp_1337

Hele, tady něco plácáš o tom, že si něco má zjistit o 30 leté sérii. Jenže v té sérii díly RE3, RE5, RE6, RE8 mají minimum (či žádný) backtracing. Takže tvůj argument je neplatný, protože to není žádné všeobecné pravidlo pro sérii.

• yeniczek

RE3, běháš sem tam pořád po těch samých lokacích, jen je to krátká hra, tak ti to možná nepřišlo. RE8 taktéž, vždy v nějaké nové oblasti pak běháš sem a tam podle toho, jak nacházíš v DANÉM pořadí klíče. Dohrál jsem to znovu komplet před týdnem, kdyby se chtěl někdo hádat.

Takže tu máme jen RE5 a 6, které neznám. RE5 jsem si koupil, ale ovládá se to strašně, tak si počkám na případný remake nebo alespoň remaster.

• aspa

Původní RE3 má hádanek a backtracingu dost, Village jich má taky dost viz celá sekce s  Dimitrescu. 

Takže plácáš ty, vybereš nejvíce akční díly, které se nejvíce odvrátily od série, jsou nejméně oblíbené a chceš postavit na tom argument?

Resi 0, 1, 2, 3, 4, 7,8,9, Code Veronica, Revelations  jsou na tom postavené či to mají jako aktivní herní prvek, pokud tohle u Resi ignoruješ a nejsi si toho za 30 let série vědom, tak vlastě nevím,  o čem se tady vedete debata.

Takže ne, nezkoušej to, tohle hraničí s naprostým ignorantstvím. Jsem schopen to pochopit u člověka, co to koupí random v obchodě, ne u člověka, co aktivně diskutuje v herní diskuzi na herním webu. 

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Původní RE3? Koho to zajímá? Kdo dnes bude hrát původní díl? Remake většinu backtracingu odstranil.

A třeba u RE8 sice nějaký backtracing je, ale je to jenom dobrovolné. Nevracíš se pro nějaké důležité příběhové pasáže, ale vracíš se třeba otevřít truhlu se zbraní. Je to jen volba hráče, jestli chce mít všechno na 100% prolezlé. To fakt není "aktivní herní prvek". Podobně to bylo myslím i u RE4.

Nechápu, jak člověk diskutující v herní diskuzi a chvástající se znalostí série RE, nezná takové důležité informace.

• aspa

Reakce na příspěvek:

"A třeba u RE8 sice nějaký backtracing je, ale je to jenom dobrovolné. Nevracíš se pro nějaké důležité příběhové pasáže, ale vracíš se třeba otevřít truhlu se zbraní. "

Hrál jsi to vůbec? Asi ne. Ale musíš prostě plácat dál. 8 je akčnější, ale obsahuje lokaci jako je např. zámek, která je klasická Resi lokace, kde sbíráš kliče, masky, je tam backtracing, aby ses mohl dostat dál. Tady to rozhodně dobrovolné není. Dobrovolné je hledaní klíčů k odemčení dveři ve vesnici, ale rozhodně ne v zámku. Takže i akčnější osmička obsahuje backtracking jako aktivní herní prvkek. Už to zabal derpe, obhajuješ naprosto něco neobhajitelného.

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Tady bude problém v tom, co považujes za backtracing. Chození v rámci jedné komplikované lokace a postupné objevování nepovažuji za backtracing. A ještě k tomu se vracíš především proto, aby sis našel nějaké sběratelské předměty či munici a zbraně.

Za backtracing považuji situace třeba z RE1 či RE2, kdy jsi našel nějaký klíč a musel jít velký kus cesty chodbami zpátky, aby jsi odemknul dveře k nějaké důležité postavě či nepříteli.

• Za ty peníze moc krátká hra. 

• Inquisitor

Kolik hodin?

• Morraw

Dle videí na YT tak ~10h. Ja sem Residenty nikdy moc nehrál. Radši jsem měl Dino Crisis. Vcera jsem se podival na cely pribehovy recap a dnes místo Netflixu RE9 All Custscenes 4K 😎

• Inquisitor

Tak to opravdu není moc. Taky si to asi "zahraju" na YouTube:)

• Inquisitor

Nejlepší jsou první tři, pak už to stojí za prd:)

• Uprimne me zajima jen cast za leona, tak je alespon dobre, ze tam nema vedlejsi roli

• Corvus

Díky za velmi čtivou recenzi! 💀🦴

• vonTossis

Není těch "rezidentů" nějak moc? 

• Corvus

Ne.

• Residentů není nikdy dost. Jen houšť, jen houšť. Jedny z mála her, které se nebojím koupit v předobjednávce, protože vím, že Capcom si nechá na kvalitě kurňa záležet a není potřeba extra patchů, apod. 

• uhm, a vlastne si hral asi len hlavne diely a nie spinoffy (aneb TV zbran/mobily/CUBE)

• Díly,  o kterých mluvíš, se už hezkou dekádu let nedělají. Tak se hodíme opět do klidu, ano? Samozřejmě jsem myslel hlavní díly + Revelations 1 ,2. Nebo jako hodláš porovnávat hry, na kterých dělal někdo úplně jiný (ne, koumáci z CAPCOMU opravdu nedělali java hru (Gaiden) - taháš sem úplně jiné vývojáře, které nemají s hlavní sérií nic společného. A dost možná už ani s videohrami.

• twicer

Cokoliv co je v otevřeném světě a běží na REenginu vychází v naprosto tragickém stavu, tak přeji ať se to tvé oblíbené sérii i nadále vyhýbá.

• V recenzi je uvedeno, že Requiem není open world hra, ale koridorovka, jako všechny ostatní Residenti.

• uher

Jo, remake trojky svojí kvalitou strkal do kapsy úplně všechny. To byla hra roku...

• Prvně - RE3 Remake nedělal CAPCOM, ale M-Two ;) To jen tak pro doladění znalostí. Ano, CAPCOM měl dohled nad vším, ale nebyla to jeho divize, která má na starosti ostatní Residenty.

K samotné trojce - ona měla nějaké technické chyby? Bylo potřeba různých doladění, aby se to dalo hrát? Ne, bylo to v pohodě, jen tomu byla vyčítána herní délka a vystřihnuté pasáže z originální verze.
          Ale naříkat umíme vždy, že?

• to je myšleno ironicky, že? Zrovna remake trojky mi přišel slabší....remake dvojky byl mnohem lepší

• frank.horigan

Byla to ironie, byl slabší než 2, ale pořád naprosto parádní záležitost. Ve stopách původní hry představoval příklon k akci a v podstatě to samé dělá i dnešní Requiem, akorát v rámci jediné hry. 

• asi se mi na něm právě ten příklon k akci nelíbil, a přišel mi i dost krátký. Osobně bych ho hodnotil tak 7/10. 

Hodně mě bavily díly RE2remake a RE7. Na RE7 se mi líbil i ten přerod z ustrašeného hrdiny na ostříleného hrdinu v poslední fázi hry, s tím, že velkou část hry to byl survivor horor. Ačkoliv byl na můj vkus až příliš strašidelný - myslím, že si na to stěžovalo víc fanoušků....

Méně se mi pak líbila RE3remake a RE8. Zbytek jsem nehrál, ale chystám se na Remake 4. 5 a 6 mě moc nelákají zkusit, no a jednička mi přijde už dost zastaralá, zkoušel jsem chvíli, ale tankové ovládání mě odradilo...

• aspa

Reakce na příspěvek:

Village je úplně super, až do doby než není a stane se z toho jeden z nejhorších dílů, trojka remake je taky slabší. Těšil jsem se na město, rozšířený exploring města a ve finále toho tam bylo méně než v původní hře.

Já mám dost rád první Revalation, atmosféra na lodi je parádní, škoda ze dvojky se stala taková šmíra. 

• frank.horigan

Reakce na příspěvek:

No vidíš, a já zase nechápal proč se díl 7 vůbec jmenuje "Resident Evil"..  Podle mě je to dobrá hra ale úplně jiná hra. 

• Reakce na příspěvek:

Jenomže on byl i přesně takový původní Nemesis. Více akční a hororovou, či spíše hektickou složku, zprostředkovával samotný Nemesis, který pronásledoval Jill. Samotná OG hra patřila taktéž k těm nejkratším. V tomhle duchu je remake absolutně věrný původní hře (která mimochodem byla spíše datadisk než "trojka").

Ve výsledku šlo o dobře udělanou práci a fanouškům původní Nemesis se hra líbila, byť některé chybějící pasáže opravdu mrzely. Celkově se i očekávaly větší možnosti průzkumu Racoon City, kterými právě původní verze disponovala. Každopádně se jedná i o jednu z nejtěžších remake her (na nejtěžší obtížnost). Celkově šlo rozhodně o nadprůměr, jen je samozřejmě jasné, že jiné díly budou v oblibě více.

• Dávám plus za odvahu recenzovat hru na switchi a jsem rád, že to běží obstojně. Teď na switchi hraju RE6 a jak mně to tenkrát nebavilo, tak na Switchi si to užívám.  Tak možná jednou ve slevě  zkusím na Switchi i Requiem,jinak radši pc verzi... 

• aspa

normálně bych už měl koupeno, ale jsem nějak přejezený Residentem za poslední období a tohle mi připadá jako remix. Capcom už by mohl vytáhnout Dino Crisis.

• Ano presne Dino Crisis 1 bylo to zase jinaci a dinosaury by clovek ocenil nez jen zombiky. Tam by Capcom se mohl vydat a uz s tim neco udelat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit