Za neúspěch PC portů her od PlayStationu může opožděné vydání, naznačuje nová analýza
-
Wolverine bych si zahrál rád, ale když bude chybět, zas tak mne to netrápí. Nejlepší exkluzivity byly v mých očích v dobách PS3 - Uncharted, Motorstorm, Killzone, LittleBigPlanet. To jsem PSkařům fakt záviděl. Teď jsou to vše otevřené světy (Days Gone, Ghosts, Horizon, Spiderman) a ještě většinou s tématikou, která mně naprosto míjí. Hry pro mě už velká studia prakticky nedělají. A já bych si tak zahrál něco lineárního "seriózního" anebo naopak uvolněného (ne zombie, roboty, superhrdiny nebo přestylizované samuraje) jako to Uncharted, Motorstorm nebo LBP. Ale poměrně normální hry z poměrně normálního prostředí, kde nelítají čísla, barvičky a 10GB kódu nezabírají jen kostýmky a cingrlátka pro ověšení titulní postavy, ty už nedělá ani Sony. Možná, že ty prodeje budou i tím? Že se třeba z velké části míjí publikum? Ti, kdo hrají Fortnite a současné COD asi nebudou zároveň hlavní zákazníci drahých singleplayer her. To jen drobný nápad do těch skvělých analýz. Protože třeba Rockstar dokáže prodat i 15 let staré RDR a to ho lze už nějaký pátek bez problémů emulovat. Ale je to normální hra, z normálního prostředí atd.
-
A odfláklá práce, mizerná optimalizace a ovládání by ty důvody být nemohly? Vždy když se náhodou dostanu k nějakému portu, dopadne to zpravidla otáčením očí. Všude čtverečky a trojúhelníčky, podivné kola s nabídkou. Nefunkční escape klávesa.
Kdo by ty hrůzy pak kupoval, když si nedají ani tu nejmenší práci aby to trochu vypadalo a běhalo.
-
-
To ale nemluvíš přímo o Sony portech, že? Ty jsou totiž vždy v topu. To co popisuješ bylo treba u prvních Dark Souls a Nioh.
-
Reálně jsem hrál první a druhý Horizon, Days Gone, God of War a mám rozehraný Ghost of Tsushima a ani v jednom případě jsem se s mizernou optimalizací nesetkal. Možná mám jen štěstí, nebo mě zachraňuje silný hardware, ale nikdy mi aspoň u zmíněných her nepřišlo že by zrovna optimalizace byla problém.
-
Ale prdlajz.
-
-
Chlapečku, předložil jsem tvrdá fakta a relevantní argumenty. To tvoje prdlajz není úplně téma k diskusi. já absolutně neuznávám konzole a jsem HC PC gamer a jasně ti píšu co mě na těch portech vadí a proč nejsem ochoten ty vaše srance kupovat. Změňte to a klidně si ty porty koupím.
-
-
-
Vzdyt se rikalo, ze pc vydani jsou jak tiskarna na penize?
-
Důvod špatných prodejů je jen jeden. A tím je day-one crack prakticky u všech PS exkluzivit, které vyšly na PC.
-
Docela by me zajimal i efekt toho timingu vydavani, ani ne tak zpozdeni oproti puvodnimu vydani na PS, jako spis to, ze ten sequel treba vysel soucasne (nebo s malym zpozdenim), ale predchudce vysel na PC chvili predtim.
U spider mana slo na PS o vydavani v letech cca 2018, 2020 a 2023. Zatimco na PC je to 2022, 2022 a 2025. Podobnej pripad byl u God of War. Ja bych si to i rad zahral, SM1 i Miles Morales me fakt bavily, ale to soucasny vydani me celkem presytilo a na dvojku se chystam az nekdy v budoucnu. Ragnarok je stejnej pripad, ten vysel na PC chvili po jednicce.
-
A pak jsou tady hry od R* :D