Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KronosDeret

Přesně moje krevní skupina, hluboký post cyberpunk, high detail, low poly feel. Je to asi nejblíš Eclypse Phase co jsem hrál. 

• A kvuli tomuto slopu umrelo halo a i destiny 🤣🤣🤣

• A zde máme exeplář "inteligenta bez jediné vlastní myšlenky" co mele kraviny co zaslechl jinde.

1) nazvat Maraton "slopem" může jenom omezenec, který ani neví co ten výraz znamená a jen ho opakuje odjinud

2) Bungie nemá s Halo nic společného víc než 15 let, od roku 2010, vůbec nijak se jich netýká současný stav Halo značky ani ztráta hráčů Halo Infinite

3) Marathon nemá ani nic moc co společného s úpadkem Destiny - koneckonců i ve svém nejaktivnějším stavu vývoje na Marathonu pracovalo méně než 1/3 vývojářů Bungie.

Destiny upadlo protože 1) s Final Shapem skončila hlavní dějová linie a většina hráčů to využila jako dobrý důvod proč skončit; 2) nová dějová linka podávaná skrze menší více experimentální rozšíření hráče moc neoslovila a některé nešťasné změny ve formátu hry taky mnohé hráče odradily; 3) postupně upadající komunikace kolem budoucnosti Destiny v posledních měsících zkázu dokončily. Rozhodně to není tak, že kdyby Marathon neexistoval, tak by Destiny 2 bylo v lepším stavu.

---

Zcela upřimně ohledně Destiny - ani Marathon ani Destiny 2 naprosto zjevně v posledním roce s viditelně nevyžadovaly pozornost většiny zaměstanců Bungie. Marathon byl převážně v postprodukci a testování a Destiny expansiony nebyly tak extra velké co se unikátního obsahu týče. Osobně jsem si jistý, že už někdy před rokem se Bungie rozhodlo, že jejich plán pokračovat D2 malými expansiony je nesmysl a začala preprodukce a možná i častečná produkce Destiny 3. Důvod proč to zatím neoznámili je, že by to ještě víc ublížilo prodejům Marathonu.

• michaelfoucault

Jo, tak tenhle vizuál se mi tuze nelíbí. 

• MishKonn

Můj názor je takový, že kdyby s tímto gameplayem (který je dle všeho velmi dobrý) se nesnažili za každou cenu být jiní a udělali co nejpěknější hru (ne nepodobně jako Destiny), Marathon by měl MNOHEM větší úspěch. 

• Je to věc vkusu. Pro mě osobné je ten vizuál naprosto parádní. Je to pro mě v mnoha směrech "nejpěknější hra" a naprosto nechápu ty co tvrdí, že se jim ten vizuál nelíbí. Ne v tom směru, že bych jim nevěřil! Chápu, že to tak je, jen to nechápu. 🤣

Jsem za něj mnohem radši než za nějaký řadový nenápaditý styl.

• michaelfoucault

Já na tu výtvarnou stránku byl od minulého vysílání pořadu Quest zvědavý, protože o tom Lukáš Grygar vyprávěl jako o něčem, co si ve velkém bere inspiraci z vizuality prvního filmu Ghost in the Shell. Teď si říkám, jestli by nepotřeboval brýle. 

• janchor

Ahoj! Aby nedocházelo ke zbytečnému nedorozumění – GitS je jednou z řady inspirací, zjevných i bez brýlí především ve stylizaci některých předělových/příběhových animací a rozhraní před vstupem do akce. Viz například tohle vlákno od bývalého art directora hry: https://x.com/josephacross/status/1663415929043296257

• Vizuální styl Marathonu určitě může někomu nesednout - ani pro mě to není něco, co by mě automaticky chytlo za srdce - ale mám obrovskou radost, když vidím, jak komplexně to je promyšlené a zpracované!

Ostatně, ne každé hře připravuje cinematic reveal Alberto Mielgo a jeho tým (autoři The Witness a Jibara z LDR). 🙂

• michaelfoucault

Pane Grygare, já na Vás myslel při obouvání obuvi a říkal jsem si, jak Vám tuto zprávu jen předat. 

• Potřeboval. Nicméně to, že to není ve stylu Ghost in the Shell, ještě neznamená, že je to špatné. Líbí se mi, že se někdo snaží o zajímavý neotřelý styl, i když riskuje, že tím ztratí zákazníky. Dělat něco nového je riziko, ale od kopírování stále stejného stylu, který lidi pořád kupují, i když pořádně ani neví proč nebo od snahy o co největší realističnost, tu máme jiná studia.

• Grygar s Pecháčkem se definitivně vyřadili z jakékoliv seriózní diskuse ohledně umění tím, jak šíleným způsobem komentují Prsteny moci. Jednou na mě vyběhl odkaz na jejich podcast a chvíli jsem myslel, že je to nějaká recese, ale ne. Tvl ono se jim ten brak fakt líbí. Od té doby v podstatě pro mě přestali být relevantní.

• Reakce na příspěvek:

Pechacka uz od te doby nelze brat vazne jako fanouska lotra a grygara nelze brat vazne jako fanouska star wars od doby co velebil last jedi a kritizoval rogue one. Ani v jednom pripade neresi skutecnou kvalitu produktu ale libi se jim messaging

• janchor

Reakce na příspěvek:

A tady jen pro tebe i kolegu malacandru dodám, že je to krapet složitější a je fajn poslouchat, co Vašek nebo já doopravdy říkáme. Prsteny moci jsme za něco chválili, za něco jiného tvrdě kritizovali. A The Last Jedi velebím, protože ho mám navzdory pár slabým místům za výborný film se srdcem na stejném místě jako bije původní trilogii.

• Dobrá recenze.

Mám to oodobně jako komentující Obrsaki přede mnou. Hra mě naprosto pohltila.

Jako veterán Destiny, co byl za poslední roky více zklamaný nebo neoslovený Bungie než nadšený jejich tvorbou, jsem sice byl notně skeptický vůči Marathonu, zvláště po zpackaně prezentované alfě a dalším kontroverzím okolo hry.

Nakonec jsem ale zkusil Server Slam před vydáním. Hra mě při něm naprosto pohltila a hned jsem ji koupil. Od té doby v ní mám asi 60 hodin a nehodlám v  blízké době přestat.

Jak píše recenzent - má skvělou atmosféru, zajímavý svět plný tajemství a klasicky skvělý gunplay. I přesto že jsem vždycky byl a pořád jsem na PvP "lama" (cítím se staře) a i přesto, že často prohrávám si Marathon náramně užívám, chci se v něm zlepšit a moc mě zajímá co přinesou další sezóny.

Abychom měli s kým hrát, tak jsme dokonce založili československý Discord kanál "Zátopci (Marathon cz/sk), takže kdo chcete najít spoluhráče čo hovorí stejnou řečí jako vy, přidejte se k nám - https://discord.gg/SAgW6QWXX

(Pokud odkaz vyprší napište mi.)

• vonTossis

Dík za Discord. Marathon jsem si koupil, ale ještě jsem ho nezapnul, protože ho nechci hrát sám nebo s randomáky. :-)

• bodmrazu

Ja az tak moc nehraju, ale zda se mi, ze Destiny i treba First Descendant naji nektere akce pouze o vikendu. Proste to je cas kdy vetsina dospele populace hraje ;-)

• Jj. To je věc co jsem vlastně chtěl okomentovat taky.

Cryo Archive je natolik náročný (zvláště pokud chce člověk projít všechny vaulty a porazit Compilera), že kdyby byl přístupný pořád tak by roztáhl hráčskou základnu tak, že "normálové", co to chtějí zkusit, když zrovna mají dostatečnou výbavu, by neustále matchovali s "profíky" co se tam udrží neustále. A to by tu mapu udělalo ještě složitější.

Tím, že to všechny hráče soustředí na víkend dostávají "normálové" dost času se připravit a bude jich tak současně hrát víc = budou časteji matchovat mezi sebou, než aby je v každém jednom matchi rozšmelcoval tým profíků/streamerů.

• honcka

Není tohle spíš lepší řešit formou matchmakingu, tj matchovat profiky k sobě a casual k sobě?

• Nemuzu prestat hrat, dlouho me nic nebavilo jako Marathon. Bungie se překonalo. Its so PEAK

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit