PlayStation 5 znovu zdražuje. Za konzoli si připlatíte 2 500 korun
-
A proda se to stejne a az prijde PS6 v edici GTA 6 tak konzole budou terno a prodaj se i za 31 000czk :)
Tady to je jen narek par lidi.
-
Ono bude zaujímavé sledovať cenu novej konzoly ktorá príde možno o dva roky.
Hranica 999€ asi bude reálna. Druhý gamepad za 100€, pripojitelna dvd mechanika za ďalších 200€.
-
-
já vlastně tohle nechápu, že se to řeší, i kdyby PS6 stála těch 1200 euro, tak je to v pohodě, pokud to bude mít normální výkon. Platy jdou taky nahoru, vše se zdražuje, tak proč by konzole měla stát 600 euro.
Když se podívám na grafiku, která není totální high-end, ale bude relevantní i v budoucnu, tak 9700XT stojí 17000 tisíc, což je +- cena PS5 Pro. Nedávno Pro bylo v téhle cenové hladině.
Takže za mě lepší mít stroj, který vydrží dýl bez nutnosti upgradovat na Pro verzi v polovině cyklu.
-
-
Řeší se to hlavně kvůli konkurenci - jak se ukázalo u souboje PS3 vs. X360 - když Microsoft dokáže stáhnout cenu 20% pod Sony, na žádnou loajalitu ke značce nemůže Sony spoléhat.
-
-
Moze u dlhodobych zakaznikov. Ak mas kniznicu na PS, neprejdes na XBox kvoli 100-200 eur rozdielu raz za 5 rokov. Rozhodujuce to je do nejakej miery u novych zakaznikov.
360ka bola voci PS v uplne inej situacii a aj tam to na zaciatku skripalo kvoli prehrievaniu a red ring of death… xbox bol vtedy sympaticky underdog, teraz je to uz uplne inak
-
-
To si tehdy mysleli taky a trh je vyvedl z omylu.
PS2 mělo naprostou dominanci nad trhem, PS3 celosvětově sotva drželo krok a ztratilo nejdůležitější trh - USA. Stačilo, aby byl X360 srovnatelný, ale o třetinu levnější.
-
-
Při přechodu z PS2 generace na PS3 neměli lidi online knihovny plné her. A kompatibilita fyzických médií byla tak omezená, že vlastně nefungovala. Tam to nehrálo roli.
Plus MS tehdy dokázal máknout do přinést hromadu exkluziivních her a přetáhnout nějaká studia (kdo by čekal hry jako Katamari Damacy budou na Xku). Dnes je situace jiná a MS víceméně exkluzivní hry zařízl. Teď je zase taková situace že i věci jako Forza nebo MSFS si zahraješ na PS.
Dnes fakt není důvod kupovat Xbox.
-
Ačkoliv s tebou částečně souhlasím, tehdá ještě lidi měli všechny hry na fyzickým disku. A byla tam minimální, pokud vubec zpětná kompatibilita. Dneska je 95% mojí PS4 knihovny z PS Store, na PS5 jsem si nekoupil vůbec nic fyzicky.
Přeskočit na Xbox by se mi hodně nechtělo. Lidi ty ceny řeší, protože nemají prachy. Všechno je dražší, bydlení, energie atd atd. a tohle je zbytná věc.
-
-
-
-
-
-
Chtěl jsem brzo koupit. 😞
-
-
Tak to máš nejvyšší čas.
-
-
místo připravovaní na novou generaci se zdražuje lowend HW z dob 7 let zpátky. Já mám Pro a PSSR 2 je fajn upgrade, i tak si myslím, že PS5 už to má za sebou.
-
Celkem vtipný v kontextu toho článku z konce listopadu, kde insider tvrdil, že má Sony velký zásoby pamětí, takže zdražovat nebude. Nicméně bych se vůbec nedivil, kdyby to bylo i čistě pragmatický zdražení před releasem GTA.
-
-
Miluju jak za tím všichni hledají konspiraci. Není to plánované, je to reakce na růst cen pamětí + Hormuz.
-
-
To si mě s někym pleteš, je to jen čistě reakce na předchozí článek, jasně, že neni důvod, aby Sony taky nezdražovalo. Jen byla úsměvná představa, že Sony nějak záhadně nakoupila obří množství pamětí, takže zdražovat nebude.
-
-