Crimson Desert přidává mounty a odstraňuje stopy AI. Chystá se i port pro Switch 2
-
Těžko se spoléhat na komunitu v současnosti. Na MT jsou aktuálně na 8.8, tam zůstávají poslední dobou jenom pozitivní recenze, proto i Claire Obscure a novy Resident jsou nejlépe hodnocené hry historie.
Steam je zase specifický v tom, že pokud je dobrá optimalizace, dobře to vypadá, tak to dost často skončí v pozitivním hodnocení, i když to může být v jádru průměrná hra.
Na Youtubery a komunitu okolo absolutně nejde spoléhat, ti papouškují přesně to, co chtějí slyšet davy, takže dost často slyšíme to stejné od všech bez kritiky. Kritiku si dovolí jenom tehdy, pokud je kritika virální v rámci davů.
Pokud nemáš nahráno a nedokážeš sám posoudit do čeho investovat čas, tak je velká šance na spálení.
-
-
Problém agregovaného hodnocení na MC nebo Steamu je v tom, že je agregované. Dobré je si ty uživatelské recenze přečíst. Pár pozitivních, o trochu víc negativních a většinou si uděláš solidní obrázek o tom, jestli je to hra pro tebe nebo ne.
Crimson Desert je hra o prolézání světa, kde můžeš plnit různé nesmysly. Jako taková funguje velmi dobře, ale je jasné, že ten, kdo chce skvěle napsané příběhové linky nebo dokonale vypiplaný souboják, spokojený nebude. Napadla mě paralela s Daggerfallem nebo s No Man's Sky.
-
-
Problém je, že ona tak působí na začátku (do Hermanndu nacpali hromadu obsahu). Ale čím dál od úvodního města jdeš, tím víc si začneš všímat, jak je to prázdné a vesnice a města jsou jen kulisy. Sem tam najdeš bednu, sem tam obchodníka co má základní vybavení jako šípy a jídlo na doplnění zásob, když máš štěstí narazíš na nějaký neintuitivní puzle. V prvních kapitolách jsem byl nadšený, že to bude srovnatelné s BotW (sice nemá důraz na příběh, ale exploration je luxusní), ale postupně přišlo vystřízlivění.
Komu nevaní drobné spoilery může jen mrknout na rozložení a hustotu ikon na interactive map, která už je k dispozici.
-
-
Co v článku nezaznělo je, že vyznamne zamakali na ovládání myši a klávesnice. Takže asi do toho půjdu, tohle pro mě byla zatím největší překážka.
-
-
Jako to ovládání ze začátku bylo pain (ještě teda pořád trochu je), ale dalo se na to zvyknout. Ale s tou frekvencí jakou vydávají patche, bych tomu dal ještě tak týden nebo dva a většina těch QoL věci bude přidaných. Jsem v tom za 80 hodin a pořád je co dělat, když už si myslím, že jsem viděl všechno, bum, zase nějaká nová mechanika :D
Pro někoho je to prázdné, pro jiné přeplácané. Jsem asi na straně té "přeplácanosti", a občas nudných Q, ale vynahrazuje mi to grafika a optimalizace, je to prostě kochačka jako RDR2 nebo Horizon.
-
-
Já už jsem se taky nechal nalákat a koupil to. Chvíli jsem hrál a vyjma ovládání mě to přišlo jako fajn hra, protože silný příběh jsem nečekal. Teď jen čekám na další patch a rozfrčím to. Ale už teď fixnuli věci, co jsem myslel že se zabiju (třeba sprint a jízda na koni).
Jak píšeš, budu to hrát jako openworld rpg bez důrazu na příběh, kochat se, hrát si s mechanikama, objevovat a snad mě to nezklame.
-
-
i tak svět musí mít pravidla, musí mít konzistentní kvalitu, musí mít nějakou historii a x dalších věci, aby se ti masivně investovaný čas vrátil. Pokud po 100 hodinách zjistíš, že ten svět je prázdný a je to jen kombinace vše, co tvůrci viděli, tak přece nestačí, že to dobře vypadá a fixli ovládání K+M.
Neřikám, že tato hra to nemá, jen to na mě působí jako mix všeho, co existuje na trhu tzv. jako totální kalkul, ale možná to má duši, čert ví...
-
-
Pokud mě to bude těch 100 hodin bavit tak pak už mě to bude šumák 😀
-
-
-
-
-
-
Hroznej odpad tahle hra, bohužel jsem nedal na místní recenzi a vyhodil jsem za to prachy. Kdyby to bylo od Ubisoftu tak to má u hráčů ještě nižší skóre než místních 7/10, to říkám jako odpůrce ubisoftských open world's. Crimson desert je snad nejvyprázdněnější a prázdná hra kterou jsem kdy hrál, čím víc mechanik a questů na vás háže, tím prázdněji působí. Pokud bychom by současná umělá inteligence dokázala vytvořit rpg, vypadalo by přesně takto. Hra bez duše a bez identity.
"Twenty more hours!"
-
-
to nedělala ai?
-