Jak dobře znáte herního Zaklínače? Prověřte svou paměť v našem kvízu
-
Tieto trapne kvízy by tu už mohli skončiť.
-
-
Mám přesně opačný názor. Kvízy mě zajímají, jen tak dál.
-
-
Jestli chceš, tak řekni ChatGPT, Copilot, Cortaně, Claude či jinému AI programu a takových kvízu ti vygenerují klidně i stovky.
Slyšel jsem, že seniorům v domovech důchodců takhle často generují zábavu na dlouhé večery.
-
-
Ano, přesně tak. Používáme to na herní večery. Klidně live mluvený s Gemini, kde funguje jako moderátor vědomostní soutěže.
-
-
-
-
25/33. Většina špatně díky prvnímu dilu:)
-
-
Nejlepší díl, sorry ale méně je někdy vice ;)
-
-
I s tím šíleným backtrackingem?
-
-
hru jsem dohrál xkrát, naopak že tam nebyl fast travel, tak to přidávalo na imerzitě světa a nikdy se mi slovo backtracing neobjevilo v hlavě.
Proto mám trojku na chvostu a to i díky tomu, že ten svět je imho extrémně nezajímavý, postupem neatmosférický, projíždí světem, kde skoro není co explorovat, takže nejlepší se pohybovat z fast travelu na další fast travel. Tohle je problém i Cyberpunku. Ten svět na první pohled vypadá živě, je zaplněn NPC, ale ten svět projíždíš hlavně kvůli krásné grafice a hezky vytvořenému městu. I proto si myslím, že první části Zaklínače 3 jsou nejlepší, když je hra více sevřenější. Ale 100 lidí 100 chutí.
-
Backtracking? Jako že nemůžeš zmáčknout fast travel zpátky k zadavateli úkolu a musíš zpátky pěšky? To bylo tehdy normální ve všech hrách a vlastně jsem si toho ani nevšiml.
Jednička má spoustu nezabroušených hran, takže bych ji za nejlepší díl neoznačil, ale své kvality má a třeba v atmosféře vyniká nad ostatními. Nekonečné loadingy všude (v nějakém pozdním updatu to trochu vylepšili), velmi omezený počet modelů NPCček a dlouhé cutscény před některými těžkými souboji (tedy bez možnosti uložení pozice před samotným bojem) mi přišly jako nejhorší vlastnosti jedničky.
-
-
Ty modely NPC jsou hrůza, na druhou stranu, ve trojce je to ale stejné (akorát mají jiné vousy no).
-
Já neříkám že Witcher I byla špatná hra, ale kdybych měl ještě jednou navštívit Bažiny tak mě asi omeje :D
PS říká se tomu QoL že nemusíš dojít za zadavatelem questu - na hraní mám omezenou dobu a nechci její část trávit pobíháním tam a zpátky.
-
-
-
-
-
27/33. A to jsem si myslel, že člověk, co dohrál jedničku tak 6krát-7 krát, dvojku taky a trojku tedy dvakrát a knížky četl poprvé tak 25 let zpátky, bude mít vše bez chyby.
-
Ach ta čeština, věřím že být názvy v AJ, tak je výsledek lepší.
-
-
Každý správný hráč ví, že se Zaklínač 1 hraje v češtině a Zaklínač 2 a 3 v Polštině! Pff prej angličtina. Je to asi stejné jako hrát Metro či Stalkera v angličtině. Hrozné!
-
V angličtině bez českých titulků to hráli snad jen ti, kdo nečetli knížky. Mimochodem, na poměrně dost otázek se dá odpovědět jen se znalostí knih.
Ale bylo tam docela dost chytáků, na které jsem naletěl, takže výsledek mám taky mizerný.
-
-
Zaklínače jsem četl první vydání, ale pokud se vyloženě nejedná o českou hru, tak titulky mám vždy anglicky, hlavně kvůli tomu aby seděli k dabingu, typicky když se postavy přeřvávají nebo jsou tam zvuky boje a je jim hůř rozumět, nesnáším když se dabing a titulky liší, vytrhává mě to z imerze. Tak nějak jsem si zvyknul už v 90 letech že češtiny na hry prostě nejsou, navíc poslední dobou hraju víc na konzolích než na PC a tam fanouškovskou češtinu nedostaneš, ale třeba KCD 2 mělo super český dabing.
-
-
Já si zase nechtěl rozhazovat imerzi tím, že bych viděl jiné názvy a jména, než na jaká jsem zvyklý z knih. A vzhledem k tomu, že český dabing jedničky se mi nelíbil, tak jsem si pustil polský, který se k tomu velmi hodí a člověk brzy celkem rozumí. Angličtiny mám dost v jiných hrách, v práci, na youtubu, při hraní DnD...
KCD samozřejmě taky v češtině. U prvního dílu jsem byl na vážkách, jestli si pustit německý dabing (protože anglický se mi tam nehodil a aspoň bych si procvičil zanedbanou němčinu), ale nakonec jsem si ten český vyčekal a byl spokojen.
-
-
-