Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • aspa

Důležité je pro tyhle weby komunita a za mě hlavně zdravá komunita s co nejmenším množství frustrátů, protože herní weby přitahují v poslední době frustrované chlapce bez sebevědomí.  Řekl bych, že tady je pořád relativně inteligentní komunita a nevytvořila se tady skupina konspiračních bláznů a voličů motoristů jako na konkurečním čistě konzolovém webu, který kdysi také fungoval pod Tiscali.cz.

Na druhou stranu se tady komunita dlouho omezovala pomocí banů, přiznávám, že ty bany v poslední době šly pryč a dá se tady opět diskutovat, otázka je, jestli už tady nebyla napáchala až moc velká škoda, aby to šlo v rámci komunity dostat zpět, kde to bylo.

K předplatnému. Chápu, že tvorba v této době je určitě mnohem náročnější než kdykoliv dříve, ovšem aktuálně spoustě lidem předplatné leze na nervy, protože společnosti typu Netflix zkouší, co lidi vydrží a předplácí se, kde co.   Tím chci říci, jestli s tím nepřicházíte o tři -čtyři roky později...

• 0011

Na konzolistovi teda nic podobného neregistruju, ale nepročítám všechny diskuse a hlavně tam nemám ani profil. Co ale roky regustruju je že mají udělané perfektně profily, různé funkce včetně levelovacího systému a blokace uživatelů a to zadarmo, oproti tomu působí zdejší diskusní prostředí jako "něco mít musíme" alespoň veteránská nálepka by mohla mít úrovně než "jseš tady 5 let tumáš" Ano existuje discord, ale protože hraju převážně SP hry tak ho nemám a pořizovat si ho nehodlám, stejně jako zdejší předplatné, ale protože chápu že redakce musí z něčeho fungovat budu na mobilu, na kterém tady stejně trávím 90% času oproti na PC, nadále trpět reklamy, aby Šárka nemusela prodávat svoje desky.

• aspa
        • 0011

Normálně tam pročítám diskuse jenom k herním tématům, pročetl jsem pár stránek tohohle fóra a ok, je tam pár zamindrákovaných frustrátů, jinak spoustu lidí mi tam přijde v pohodě, nicméně na podobné existence jsem narazil i tady, hlavně v dobách před povinnou registrací ale i po ní, lidi kteří si myslí že za jejích zkažený život může etnikum nebo skupina, se kterou se v životě nepotkali jsou všude. S takovými duševními mrzáky nemá smysl komunikovat jakkoliv, to spíš přesvědčíš balvan u cesty. Tady se spousta lidí neprojevuje protože se - oprávněně - bojí banu, ale myslím že by ses divil co všechno za existence to tu čte, takže bych se zdráhal kvůli jednomu konkrétnímu fóru nazvat celou stránku v kostce, do diskusního dna v podobě novinek to má daleko (ty na tom paradoxně byly mnohem líp před povinnou registrací), stejně jako bych se zdráhal nás pár diskutujících bláznů co tu zbylo nazvat komunitou. Ta tu imho má teprve šanci na znovuvzkříšení.

• aspa

ok, jenže to tam děla adminy a rádoby zdravé jádro webu, takže ano, tohle je konzolista aktuálně v kostce, ti co tam měli něco v hlavě, dávno odešli. Tady máš alespoň jistotu, že v redakci nemáš absolutně vymaštěná koštata, co pustí tuhle spodinu do diskuzí. 

• Morraw

Dost se to tu osekalo za ty roky i s odchodem spoustu lidi. Na profilu jsem mohl psat svoje recenze, v bleskovkách byla otevřena diskuze, veleúspěšné retro se odstranilo, komunita se tu nebuduje atd. Chodím tu jen ze zvyku do diskuzí, ale ani ty uz moc nežijou.

• U Bleskovek (nejdřív zrušených a pak obnovených jako Aktuality) diskuze otevřená je. Používaná je ale jen zřídka.

Veleúspěšné retro bylo zrušeno kvůli tomu, že na něj nebyly peníze (platby od YT to fakt zatáhnout nemohly). Kluci si ho obnovili s jiným způsobem financování, který funguje, ale už od začátku tam mají část obsahu za paywallem a nedávno museli efektivně zdražovat.

• Morraw

Myslel jsem starou diskuzi u bleskovek, což bylo jedno vlákno,  kde se daly psát nerelevantní informace a bavit se s uživateli. Ted ma každá bleskovka svoji diskuzi. To je něco jiného.

Retro jim funguje dobře a ano, zijou z obsahu navic, ale to je v pořádku. Maji tam hromadu ostatních rubrik a luxusní podcasty třeba s Rybkou, a to neni za paywallem.

• Aha, to už si nepamatuju. Univerzální fórum by se možná hodit mohlo třeba na věci související s webem jako takovým, ale k Aktualitám bych ho nepřipínal.

Retro prostě potřebovalo oddělenou komunitu a jiný způsob financování. Tady pod Tiscali je to takové nepružné. Těžko bys prosadil Patreon nebo něco podobného pro dva externisty, který by v rámci Games možná ani tak dobře nefungoval. Podobná rubrika jako zdejší "Pod Radarem" je tam ale za paywallem od jejího založení (respektive změny zaměření toho pořadu).

• Reakce na příspěvek:

Přesně, to není to, jak to Tiscali chtějí financovat. Patreon by vedl mimo, tak je musel Aleš mimo jiné vyhodit, napřímo je financovat asi nechtěli.

• Hidden

No ono realisticky, jak moc se dane veci pouzivaly? Treba uzivatelskych recenzi pet a pul za uhersky rok a to jeste kdovijake kvality, diskusni forum skoro nefungovalo a vse se odehravalo v komentarich. Takze zcela chapu, proc to slo pryc. Ja bych to urizl take, lepsi nez udrzovat neco, co zrovna moc nefunguje nebo neni pouzivano. Retro je obsahova vec a tam o duvodu konce nechci spekulovat, protoze si ho nepamatuju (pokud to oficialne zaznelo). Ale diskuse/komentare v bleskovkach jsou jinak, i kdyz ne ze by v nich zrovna casto neco od uzivatelu bylo. ;)

• 0011

Nevím jestli to pamatuješ, ale diskuse k bleskovkám je něco jiného než bývalo, dřív to bylo jako jedno velké fórum, které sloužilo jako volná dikuse, to že se k jednotlivým bleskovkám nepíše je důsledek toho, že to tak už leta nefunguje. Jinak oficiální důvod pro konec retra byl že na Pavla a Honzu nejsou prachy, tak si sponzoring zajistili sami. Osobně jsou mi uživatelské receze ukradené ale chtěl bych aspoň možnost blokovat a vidět kdo komu hodil palec nahoru, aspoň by bylo vidět kdo tu má víc profilů a/nebo si naklikává sám sobě. Mám spíš pocit že diskuse je tu spíš pořád vnímaná jako toxická žumpa a spíš trpěná než propagovaná. I když Šárka u Tukana posledně říkala že se diskuse zlepšila tak pořád to tu nevnímá jako přátelské prostředí a psala o osobních útocích které má schované ve sbírce, což mě mrzí, já jsem rád za každou ženu v herní žurnalistice, obzvlášť na vedoucí pozici. Nevím jaká je jako šéfová, ale recenze má super a vždycky si je rád pročtu.

• Hidden

Aha, pravda, ty bleskovky vlastne byly zasite pod forem tehdy.

No ono ruku na srdce, v komentarich se stale objevuje rada prudicu (ciste subjektivni vjem, samozrejme) a ne vzdycky jsou komentare uplne v duchu pratelskeho prostredi. Tim samozrejme nerikam, ze si vsichni musi notovat, ve vsem souhlasit a ze jakekoliv konfrontace se musi vymytit - naopak, konfrontace nezridka prinesou dalsi zajimave pohledy na vec. Ale kdyz je nekdo jen toxicky rejpal, ktery i pro ad hominem utoky nejde daleko, tak to zrovna zdrave diskusi neprida. :)

• Za 99 měsíčně si u mě můžeš předplatit reakci na každý tvůj příspěvek do diskuze za účelem vytvoření iluze zdravé komunity. 
      PS: sebevědomí nemám.

• Chápu že je krize a po zredukování redakce je potřeba najít další zdroje financování, ale ode mě tedy ani korunu a to i kdyby jste zpoplatnili celý web, už jen za ty hromady neoprávněných a bezdůvodných banů, co jsem tady za ty roky dostal. A taky by to chtělo cítit místo arogance redaktorů spíše pokoru.

• KrPa

jj, to znám, za poslednich 3 roky by webu slusel jiny nazev: banes..cz

neskutecne gumove pravidla si dali na banany, navic ta levicovost redakce tu smrdi na hony daleko ale i tak nemaji koule dat nikomu permaban, protoze pak od tech "pravicaku" potrebuji penize na premium

• vonTossis

Já nedostal ban nikdy. Možná je potřeba začít pokorou u sebe. 

• Morraw

https://media1.tenor.com/m/W2oJZJbDeGkAAAAC/drake-pc-meme-lil-yachty-drake.gif 😀

Btw ja respektuju, ze provozovatel webu muze svoje návštěvníky šikanovat jak chce. Precejen tu nikdo nikoho nenutí chodit. Jen to tak pak konci vsechno stejne a na tech diskuzích je to myslim za ty roky videt.

• Inquisitor

tak to ale není. já jsem poprvé v životě dostal ban hned po nástupu "nové" redakce. za naprosto slušně napsaný nesouhlas a po druhé absolutně netuším za co a takových je nás tady očividně dost. byl jsem a jsem aktivní na mnoha fórech po celém internetu a nikdy, nikde jsem ban nedostal. tak nevím:)

• vonTossis

To je divné a samozřejmě to není ok. Já reagoval na tento konkrétní příspěvek, protože pokud někdo dostává kontinuálně bany, možná si je už zaslouží. Ale v diskuzi je vícero, kteří dostali ban za nějaký prd. Mně se to nestalo, ale je to minimálně k zamyšlení. 

• Slušnost z naší strany jako konzumentů k poskytovatelům služeb je jedna strana rovnice. Respekt redakce a alespoň elementární komunikace k zákazníkům (protože přesně to jsme) je druhá strana rovnice.

Doteď kolega Ementál třeba nedostal odpověď proč mu nikdo nereagoval na zaslaný článek a to ani po urgenci. To ticho ze strany redakce skrze komunikaci je naprosto symptomatické a říká mi to vše, co potřebuji vědět.

• Dobře řečeno.

Mohl by se vrátit Adam, když to teď jeho pozice, asi by zvládl i kritiku.

Vašek P. už dělá ve Warhorse ve svém oboru Pána prstenu.

Oba se posunuli, to je dobře, i když je tady postrádáme.

• Jestli Pecháček, co byl nadšený z té neskutečné srač.y jménem prsteny moci, dělá ve warhorse jako expert na PP tak se mají kluci na co těšit. Toho bych nezamestnal ani jako poradce na školní besídku. 

• vonTossis

To je druhá strana mince a máš pravdu. To jsou elementární věci, které by se dít neměly. 

• Sir_Emental

Jojo, líbí se mi, jak i tu reagují na každý komentář o tom, že si dotyčný koupil premium, ale na kritiku a výtky jen velmi ojediněle :D

• Ahojte,

funguje Vám všem platba? Při vyjetí GoPay mi to ukáže hlášku, že žádná platební metoda není k dispozici. Děje se to jenom mně? 

• cms.sarka-tmejova

Dočasný výpadek GoPay, už by měl být opravený :) 

• Inquisitor

jenom aby to nedopadlo tak, že tady bude za chvíli půl stránky označeno jako prémium. já vím, že to není moc peněz, ale ony se ty předplatné všude pěkně nasčítají, takže já si zatím počkám co z toho bude:)

člověk sem chodí dvacet let, už víceméně ze zvyku projedu pár článků a diskuzí. no musím souhlasit i s kritikou kterou tady psali jiní veteráni pode mnou, ať se neopakuju:)

• Jevo83

Mam k tomu niekolko postrehov

1. Platil som 2 Eura mesacne za stranku bez reklam, teraz by to mali byt 4 eura a vobec netusim za co vlastne lebo ten clanok je skor filozoficke zamyslenie sa nez jasna informacia

Ostava to, ze ziadne reklamy, budu nove galerie (tie ak sa nenahnevate fakt nevolajme premiovy obsah, mali to weby v r.1998)

Cize ide premiove texty - kolko? Ako casto? Kto budu autori?

2. S tym suvisi fakt, ze za polovicu tej sumy mam rocne predplatne premiovych clankov Levelu aj s archivom - kde je velke mnozstvo velmi kvalitnych autorov. Preto by bolo dobre nam odkomunikovat trochu viac ako nejaku nejasnu predstavu.

3. Preco rovno s Premium nevysiel aj nejaky obsah? Ocakaval by som, ze ak planujete uverejnovat napriklad 1 clanok tyzdenne, ze pri starte ako ochutnavku zverejnite aspon 2-3 nove texty

4. Technicka vec - kedze som mal predtym predplatne a este bezi ten mesiac zdarma, dostavam informaciu, ze uz Premium mam. Asi by bolo fajn tam mat moznost aj tak ho zakupit, lebo ludia funguju pri nakupoch impulzivne :)

5. Najvacsim lakadlom ostava v tejto chvili mesacne zlosovanie o ceny. Nemyslim to nijak zle, ale podla mna ste to marketingovo uchopili uplne z opacneho konca.

• cms.sarka-tmejova

Jen na úvod drobné upřesnění, nový obsah už na webu je. Vyšel Jakubův článek o HoMaM 3 a zároveň běží i ona soutěž určená pouze pro předplatitele. Není to tedy tak, že by Premium startovalo úplně naprázdno, ale nový obsah bude pochopitelně přibývat postupně v příštích dnech. Kvůli tomu se zvyšuje cena "za web bez reklam", chápu, že to zatím může působit nejasně, protože jsme na začátku a ten objem obsahu není velký, ale poroste. Větší "nálož" na úvod jsme zvažovali, ale nechtěli jsme omylem nastavit nerealistická očekávání.

Čímž se dostávám ke konkrétním otázkám: Kolik článků a jak často? Cílem je pravidelnost, ale nechceme v začátcích slibovat konkrétní počet, co bychom pak měli problém dodržet. Z interních plánů můžete zatím počítat s minimálně dvěma, spíš třemi články týdně, číslo se časem může zvyšovat, když o prémiový obsah bude velký zájem. Co se autorů týče, půjde podobnou měrou o redakci a externí autory.

Srovnání s archivem Levelu je fér, tam je roky budovaný obsah a velká autorská základna, i tam se ale za každý výtisk časopisu předtím platilo... Technická poznámka k předplatnému během free období dává smysl, předáme dál, to je spíš UX věc, kterou (snad) můžeme upravit.

A k soutěžím – chápu, že teď může působit jako hlavní tahák, no neměl by být, je to spíš bonus, ale podle všeho jako lákadlo funguje :) Na druhou stranu, pro spoustu lidí může pořád být největší předností absence reklam. Každopádně díky za feedback a dosavadní podporu, ale necháme na tobě, ať si během zbývajícího měsíce zdarma uděláš obrázek a rozhodneš se podle něj. :) 

• no v dnešní době adblocků atd bych moc nevyzdvihoval to "bez reklam"  já to spíš beru jako poděkování a uznání za práci a vášen, kterou do toho vkládáte a nepočítám s tím, že to je váš džob a máte to proplacené...
        k článkům a jak často...méně jeste někdy více...budu radši, když si přečtu pořádný a kvalitní jednou za čas, než aby tu byla každou chvílku nějaká blbost, že jo
        a k soutěžím :D jsem nikdy nic nevyhrál, takže ž ádná naděje, ale jo...jestli to přitáhne víc předplatitelů, tak proč ne! jen tak dál!!!

• Chodím sem skoro 20 let, od doby, co jsme měli doma internet. Úvahy, témata aj. si moc rád přečtu. Jen jsem asi jiný, ale obsahu je všude mraky a fakt mne nebaví poslouchat dvouhodinové rozhovory (často o ničem) nebo čumět na stejně dlouhý videa. Nevím, kde na to berou lidi čas, neměl jsem ho tolik ani v pubertě. Jak mi chybí Re-Play, Re-Fresh nebo starý Indian. V 5-30 minutách vše podstatné. Třeba z Indiana se stala úplná tragikomedie s hektolitry roztříštěného obsahu a recenzemi převážně na divnověci. Neplánujete v rámci Premium i nějaký koncentrovaný videoobsah např. jednou týdně (ala Re-Fresh) kdy bych nemusel každý den sledovat 10 videí, abych se dozvěděl něco, co šlo sdělit za 2 minuty? Všichni totiž strašně rádi plýtvají mým časem a ještě za to chtějí platit.

• zirafcatko

Teď se cítím jako nadřazený druh žirafy.......

Chodím sem asi už od začátku, hlavně na recenze a pokud mě něco zaujme hledám si další podrobnosti jinde pokud tu nejsou, je mi k 40ce(zaokrouhluji) takže udržíme pozornost déle než 20s proto rád prémium zakoupim.

Hlavně mi prostě sedí to jak píšete.

Moc mi na začátek nesedlo to děvče a i když si z fightclubu nemůžu zvyknout na její humor/vystupování (asi sem prostě divnej) články píše super!

(Dřív sem měl hrozný problém s tím zrzkem ale to je prostě proto že zrzavý lidi nemají duši 😁...)

Tak jen tak dal, dneska sem si koupil na svačinu 3rohliky s vysocinou takže za ušetřené peníze pořídil prémium:)

• Morraw

Pro mě teda herní zpravodajství skončilo v momentě, kdy jsem odložil poslední Level. Což bylo někdy deset let zpět. 

Dnes už je doba jinde, a hlavně samotný text jako medium, je nedostačující pro předávání informací. Chodím na YT, kde jsou detailní technické rozbory, hloubkové retrospektivy, rozhovory, prezentace, témata a zamyšlení. Tomu se lze těžko vyrovnat a navíc je to zadarmo. Chápu, že tady to bude spíše taky srdcovka jako bylo kdysi u znovuvydavani Levelu.

A ta cenzura mi taky vadi. Dostal jsem tu ban az za nejnovější redakce za úplnou blbost. Píšu tu tak méně a davam si pozor na to co. Kdysi tu byly ostré diskuze a pohoda. Takový Steam ma dost otevřené diskuze a clovek si tam může v mnoha případech psát co chce a je to fajn.

Navic tu chodím hlavně do diskuzí, abych se obohacoval názory ostatních.

• Derp_1337

"samotný text jako medium, je nedostačující pro předávání informací. Chodím na YT, kde jsou detailní technické rozbory, hloubkové retrospektivy, rozhovory, prezentace, témata a zamyšlení..."

Aha. Ty jsi jeden z těch lidí, který si nerad čte krátké texty nahuštěné informacemi. Psaný text, který přečteš za 3-10 minut. Ty očividně máš radši dlouhá desetiminutová videa, kde streamer kecá páté přes deváté.

Ale tak jestli nemáš nic lepšího na práci, tak proti gustu žádný dišputát. 😉

• Morraw

Děkuji za zevrubnou psychoanalýzu mého komentáře o to jaký “jeden z těch lidí” jsem a o tvou starost jak nakládám se svým časem 😀

• redicius

Pro mě docela problém, že jsem přihlášenej přes facebook a nedovedu se přihlásit jinak. Mám tady v účtu uvedené dva emaily, ale neexistuje způsob, jak se přes ně přihlásit - nemám heslo a reset tady nefunguje.

Takže kupovat to na tento účet nechci, nepřihlásím se na jiným zařízení (protože tam nechci použít facebook). Reset hesla nejde, tiscali účet mě nenalézá. 

Jeslti někdo poradí, jak se dostat k resetu hesla, budu rád. Do té doby jsem přihlášenej a svůj účet z roku 2018 a kupovat premium, abych na mobilu a tabletu nic neviděl mi úplně nedává smysl. (Když dám klasicky reset hesla, tak neprojdu přes jméno účtu. Uživatel nenalezen. Neexistuju.)

Zeptal bych se podpory, ale tady neexistuje. Zeptal bych se někde v offic topicu, ale není kde. Myslím, že mimo premium se mohlo poladit třeba i jen to zapomenuté heslo. 🤷‍♂️

• cms.jakub-malcharek

Ahoj, mohl bys prosím napsat na náš helpdesk? helpdesk@tiscalimedia.cz

Měli by být schopni pomoci heslo resetovat a účet zprovoznit.

• redicius

Dík, psal jsem na ten mail v pátek brzo ráno. (24.4. v 0:03) 
        (Nakonec jsem to našel přímo na tiscali zahrabaný.)

• vonTossis

No, co se dá dělat. Lezu sem furt, užívám si elitářských bojůvek v diskuzích, něco tady počtu (Co za to "prémium" dostanu? Nechtělo se mi to číst. 😂) a pořád mě to baví. Staré časy mi chybí i nechybí, protože panta rhei. Navíc, Tieto, Jakube, pamatuj! 😎

• cms.jakub-malcharek

Pamatuju!!! Obcas me Tieto budí ze sna 😄

A díky!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit