Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RodneYCZ

Super článek ❤️

• Namax

Supr článek. 

Mne pořád nejvíc asi utkvěly v paměti Gothic 1 a 2 a pak Dragons Dogma - nedoceněný klenot.

V těhle hrách se tak nějak protla ideální velikost světa s rovnováhou mezi generičností, aktuálním world designem a "naskriptovaností", takže to působilo jako kompaktní celek.

Ostatní open-wordy už jsou na mne moc velký a je tam už z principu "moc vaty". Čest výjimkám jake byl Zaklínač 2 a 3.

• Sorry, ale Zaklínač 3 je už taky až moc velký a plný vaty...

• Derp_1337

No u Zaklínače 3 se to ještě dalo na prvních dvou mapách. Ale jak přišlo Skellige, tak nastal nějaký zlom a najednou ten open world začal hráče otravovat. Většina lidí to jen projela rychle za hlavním cílem a vedlejší úkoly ignorovala.

• Problém je hlavně v tom, že open world hry nerespektují fakt, že spousta hráčů trpí syndromem FOMO a mají tendenci se někde zaseknout příšerně dlouho na vedlejších úkolech a pak se hrou seknout úplně nebo nebo ji dojet cestou nejmenšího odporu, aby už byl konec.

Nějaká řešení pro to existují, ale většiou jsou dost neoblíbená. Omezení úkolů časem hráči prostě neberou a navíc by to znamenalo vytvořit variantu pokračování a eventuálně i zakončení pro případ, že hráč promešká úkol z hlavní linie. I když v KC:D to občas fungovalo docela dobře a moc lidí si zrovna na tohle nestěžovalo.

• Super článek. Pokud tohle bude obsahem premium, kdy si můžeme počíst víc o našich oblíbených hrách a ponořit se do detailu, tak skvělý přístup.

• cms.jakub-malcharek

Díky, mělo by to být cílem :)

• Hidden

Tenhle pristup k premium clankum se mi take docela libi. Zatim jsem sice jen ve vyckavacim stavu, ale tak ted uz cekam jen na stropy v Deus Ex... ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit