Gothic 1 Remake – recenze návratu kultovního RPG
-
Jo Gothic fanoušci jsou v současné chvíli snad největší fanatici, co jsou. Všechno je tam skvělé, všechno je růžové, všechno nostalgicky perfektní.
Sice to je rozbité jak cikánské hračky, místy grafiky, zejména u okolního prostředí působí jak z období Skyrimu, občas se mi stalo, že mi NPC "odběhlo" než jsem ho našel zaseknuté. Ale ano, skvěle se bavím, trpím u zámků, většinou umřu naprosto stupidním způsobem. Ale bohatě to stačí.
Osobně bych to zatím viděl na 8/10, možná 9/10, pokud to bude pokračovat stálým tempem. Chápu, že nám chtěli připomenout nostalgii a jednoho z RPG králů, ale aspoň ty technické chyby nemusely mít také remake. -
Recenzi dělal jaký trouba hodnocení bych viděl na 10/10 je to velmi povedené a hlavně je to krásný návrat do světa Gothic pokud to někomu nejede nebo tak kupte lepší PC mně osobně hra funguje naprosto skvěle na nejvyšší nastavení a všechno je strašně super není nad to si opět zahrát pořádné RPG
-
-
Ale prdlajz.... Recenzent nemůže dělat recenze jen pro pár nostalgickejch strejců, co hudrujou: "Jooo to bejvávali časy...." Existujou i jiný cílovky a pak je to hodnocení docela pochopitelný.
-
-
Ale stejně to ve výsledku vypadá, že to tady čtou právě jen strejci :D
-
-
-
Ve všech směrech s láskou a citem vylepšenej Gothic v nádherný grafice.. a konečně s normálním ovládáním! Je to pochopitelně skvost. Až se to doladí, bude to na 9/10
-
ta 7cka je strasne prisna...recenzia posobi skor na 8/10
-
-
Ona tam 8 původně byla. Viděl jsem recenzi ihned jak vyšla a byla tam osmička. Jakub to pak změnil na sedm s tím, že to slovně podložil "Kdo má rád Gothic, dá si 8"; což předpokládám je i jeho případ.
Jinak souhlasím, sedmičková hra to opravdu není. Krásných 8,5, ale za mé Gothic srdce 9,5/10.
-
-
zajímalo by mě, kolikrát a jestli vůbec autor dohrál originál :)
stará queena šla doje,bat s obouručkou bez zranění, protože na hrdinu nedosáhla. nová jde ujebat s basic fire bolt runou a jedením věcí, které mají +mana/sec taky celkem jednoduše. zemřel jsem na ní méněkrát, než na prvním goblinovi.
-
-
Dohrál, hodněkrát. Naposledy 2 roky zpátky na Switchi: https://games.tiscali.cz/recenze/gothic-recenze-portu-kultovniho-rpg-na-switch-566981
A taky dvojku: https://games.tiscali.cz/recenze/gothic-ii-complete-classic-recenze-legendarniho-rpg-na-switch-571743 -
-
jakube, dostal stalker 2 10/10 ??? byla to naprostá trash hra, animacemi mutantny, všechno bylo cca 15 let zastaralé. bohužel politika tady opět ovládla hodnocení. tak já se nebojím říct, že dát gothic remake 7 je podlé až nesympatické.....
-
-
-
a v hodnocení by stálo doplnit, že pro fandy a srdcaře je to +2 body.
-
-
Hele, jsou fandove, pro ktere to je 10/10 a splneny sen. Me se to taky hodne libilo, jak, doufam, je z recenze patrne, ale pri psani jsem se musel od fanouskovstvi taky trochu odprostit a uvedomit si, ze to pisu treba pro lidi, kteri Gothic budou hrat poprve.
-
Na konci recenze to je, ale teda jen +1 bod. Osobne bych take asi nebyl tak velkorysy se dvema bodama, i kdyz jsem take fanda puvodniho Gothic. ;)
-
-
-
25 let, vim ze jsem to hral a dohral, ale moc detailu si uz fakt nepamatuji. Nastesti nemam ted vubec cas si to zahrat, ale mozna tak za 25 let v duchodu ;-) skoda ze tu recenzi nepsal nejaky mlicnak aby rekl jak to vypada bez nostalgie ;-)
-
Za mě 9/10. Naposledy mě tak chytlo akorát KCD 1 a 2. Návrat do kolonie se vydařil, doufám v remake dvojky. Jinak na mé obstarožní sestavě s GTX 1080Ti jede hra v FHD na full se staženým dohledem o jeden stupeň velice slušně.
-
Poznámka k vaření:
ve hře několik receptů je a člověk nemusí dělat jenom grilované maso. Snaf má kromě ragů ze štěnic ještě další 2 úkoly s vařením a všechny recepty je možné se naučit. Ve světě jsem jinak našel asi ještě další 2 recepty na celkem slušná jídla.
-
Jen drobný dodatek: DOUFEJME, že Alkimia Interactive dostanou na starost i ještě proslulejší Gothic II. I kdyby pokračování tvořili dalších 5 let. Fakt si to přeji.
A mimochodem Björn Pankratz (ex-Piranha Bytes) se svou ženou založili zbrusu nové Pithead Studio a pravidelně prezentují koncepty ze svého nově připravovaného RPG... Inu stará láska nerezaví.
-
-
Ta hra Cralon uy vysla a je to absolutna s...a!! Vzali peniaze z nemeckeho fondu, splacali trapnu hru a vydali ju ... Je to s..t.
-
Bjorn je priamo zodpovedny za pad piranha bytes, takze nie dakujem. Za kazdu cenu si musel presadit svojich piratov, po prvom Risene vyhnal zo studia vsetkych co stali za gothicom a odmietal cokolvek nove. Elex je jedina dobra hra, co pod jeho vedenim vznikla(aj to sa divim).
-
-
Já ho ale nijak nehodnotím, pouze píšu, čím se nyní zabývá.
Mimochodem jeho nová hra je dokonce už k zakoupení na Steamu. Což mě velmi překvapilo. Jde o Cralon - 3d immersive sim dungeon crawler RPG.
NEDÁVNÉ RECENZE: Velmi kladné (20)
VŠECHNY RECENZE: Spíše kladné (165)
Myslel jsem, že na tom ještě dělá a ono to je už venku, včetně dema... -
Elex není dobrá hra, poslední dobrá hra Piranhí je první Risen.
-
no mě Elex jako dobrá hra úplně nepřišla. Nesourodý těžkopádný bordel, který snad ve všem o parník zaostával oproti Gothicu
-
-
-
Já Gothica tak nějak míjel, přestože miluju fantasy RPG, nikdy se mi moc nelíbil už na pohled, myslím, že až trojku jsem si pořádně zahrál, dvojku si nepamatuji a jedničku jsem určitě nehrál, přestože kamarádi na tom ujížděli. Toto je ale už jiná hra, graficky nádherná, to mě asi dostalo, herně už jsem bohužel namlsaný moderních bojových systémů a lepšího ovládání, takže tady se krapet nudím, ale zas je to taková ta poctivá klasika, jsou horší systémy. Tak jsem zvědav jak dlouho u toho vydržím :)