Valve uvádí Steam Machine. Nová konzole připomínající PC ale překvapí cenovkou
-
Třeba to, za dva tři roky, otevře cestu k dalšímu GabeMachine II minipočítači, který už bude smysluplnější výkonem.. Formu mají hezkou, ten obsah ale pro mě, nemá žádnou přidanou hodnotu (zejména za tu cenu)
Stejně jako si myslím, že Steam Deck II bude pecka, protože mají spoustu feedbacku, aby to bylo ještě lepší zařízení. A samozřejmě zákazníky jisté, že... (za 3 roky, snad?)
-
-
Otázka je jestli Steam deck 2 vůbec bude vzhledem k tomu kolík stojí teď ten současný a tím, že Steam os pustili na další handheldy a PC si taky moc nepomohli. Jako je to lepší krok pro PC hráče, to jo. Větší výrobci mají snadnější přístup ke komponentám viz reporty že Steam Machine je co se týče RAM kočkopes, některé mají jednu paměť, některé 2 v dual channel a dle informací co má Linus od Valve to nebude otázka jenom "influencerských" strojů co dostali k testování. Ať si klidně vyvíjí dál Steam OS a radši udělají nějaké dobré hry než hw, klidně novou IP když jim to počítání do 3 nejde.
-
-
Kdyby k tomu bundlovali Half-Life 3, tak jeden koupím. :)
-
mali sa nato uplne vykaslat...aj keby neboli take ceny HW teraz stale sa ti oplati za tie prachy kupit alebo doplatit za plnohodnotny microatx system...vavle sa mal pekne zamerat na dostatok steam controllerov pre kazdeho a steam frame...vela ludi hlada nahradu za svoje indexy a stare oculusy...ja stale cakam na dajake frame info poriadne....ci uz cenu alebo release day..
-
totalne fiasko a nezmysel
-
Rozmery a design jsou paradni, ale zajimalo by me, jestli existuje nekdo, kdo na takove zarizeni opravdu cekal a nesel misto toho do PS5 apod. Jakmile preklenuli hranici $1000, obavam se, ze zakaznici ocekavaji premiovy vykon, nikoliv pouze prumerny (plus 8GB vram...)
-
-
já bych do toho rád šel, laká mě možnost hrát starší hry z minulé generace ve 4K/60FPS, tohle ti PS5 či Pro nenabídne.
Vlastně i těch 1500 euro bych dal, ale hned po představení té low-end grafiky bylo jasné, že to nebude produkt pro mě.
Ono PS6 nabídne za rok dva za tyhle prachy výkon 4080, takže tohle absolutně nedává smysl.
-
-
K televizi si můžeš dávno postavit libovolné PC v malé pěkné skříni, a vyjde tě to levněji..
Můžeš upgradovat, můžeš mít i tak SteamOS.
GabeCube reálně nedává smysl, GabeCube prostě musíš chtít
-
-
Jasně souhlas, moje myšlenka byla v tom, že tihle velcí hráči dávají HW do malého těla za cenu lepší, než si to postavíš sám. Tohle je ve finále +- i PS5 Pro. Ovšem tady Valve si účtuje za SSD více než je retail cena, takže to jednoznačně není jenom o krizi, tady se hraje čistě na to prodat low end komponenty za exluzivní cenu fanouškům.
Tohle je rozebírano na Hardware Unboxed, že za ty prachy se dostaneš na pre-build s 9060XT a šel by i 9070 a to je masivní nárůst výkonu.
-
-
Velký příplatek za větší SSD zkoušel Valve i u Steam Decku. A vycházelo mu to. Finančně bylo nejvýhodnější koupit ten nejlevnější, někde jinde velké SSD, vyměnit, přeinstalovat a ještě ti zbylo to malé SSD na nějaké experimenty. Jenže kolik lidí to tak udělalo? Skoro nikdo (ani já ne, mám 256 GB verzi), i když Valve a jiní zveřejnili video a návody, jak to bezpečně rozebrat. Ostatně můžeš to u té kostky udělat úplně stejně, dokonce by to mělo jít snáz.
Problém u té kostky je v tom, že není tak snadno přenosná a tak je to mnohem víc "obyčejné PC" než Steam Deck, který je super na cesty, na hraní někde v křesle, když televizi obsadil někdo z rodiny atd. Kostka je opravdu spíš pro fandy než pro normální PC hráče. Ale líbí se mi ten ovladač, možná někdy pořídím.
-
-
-
-
-
Výkon menší než PS5/XSX, cena dražší než PS5 Pro.
Ach jo.
-
-
Tak to bylo od začátku jasné a dává to smysl. Valve narozdíl od Sony trn stroj nedotuje, protože nejsi vázaný na jejich obchod a i ty hry jsou velmi často levnější. Ovšem ta cena je dost vysoká, většina lidí, co jsem četl, říkala 1000 max a výš ne.
-
*cena vyšší
-
-
Když zapnu Steam tak tam je cena 1108 € za 512GB model s gamepadem, to je skoro 27 tisíc, 2TB model 1428 € což je 34500, jinými slovy DoA.