Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lidi kupuji iPhony a jiné srandy za 30 bez problému a tady mají problém zaplatit 25 tisíc na konzoli na x let?

V tomhle bych ani problém neviděl, já vidím problém v takových těch deluxe edicích, předčasných vstupech, neustále zdražovaní předplatných a ve finále i nedostatku zajímavých a originálních her. 

Televizi mám za 68, mám televizi na x let, taková investice nikoho pracující asi  nevyvede z míry, to samé u konzole za 25-30. Otázka je spíše, jestli je chuť vůbec to kupovat, protože nejsme v zajímavé éře PS2. Éra PS5 je taková recyklace všeho, co jsme už viděli, hráli a neřeknu jedinou hru, kterou bych nazval originální v rámci AA/AAA.

• CitizeM

Tak jak se PS4 a PS5 generace hodně překrývala/překrývá, tak u PS6 to bude ještě "horší"

Jestli PS5 je tragická tím, že na ní relativně nejsou hry, kvůli kterým se vyplatí upgrade z PS4 na PS5, tak PS6 nejspíše bude zapomenutá generace. Takové PS5 SuperProTM.

Za tyhle ceny už si to plno lidí nebude moct dovolit koupit a další část sice na to bude mít, ale nebude ochotna jim ty peníze dát.

Já jsem byl rozhodnutý, že zatnu zuby a PS5 generaci přeskočím. Dohraju backlog na PS4 a koupím až PS6. Pak jsem vyhrál PS5 Pro v soutěži teeheehee, takže se těším na GTA6 v listopadu. Ale ačkoliv je to konzole fajnová, tak jsem se přesvědčil o tom, že jsem měl pravdu. Nejvíc hodin mám nahráno na Slay the Spire na PS5ce...

• frank.horigan

Tak si počkej na tu nic moc hru co vyjde v Listopadu a zkus ji stáhnout do své PS4, uvidíš jestli je PS5 k něčemu dobrá nebo ne.

A "cross" tituly jsou samozřejmě na PS5 citelně koukatelnější, to je asi taky dost zásadní přínos ne?

Nebo tobě ta mazanice v 30fps na PS4 u HogwardsLegacy / Resident Evil 4 vůbec nevadí?

• CitizeM

Tak na PS4 bych to asi nestáhnul že. Tak nevím k čemu je ten argument.

Harry Potter mě nezajímá. RE4 jsem svého času dohrál asi 8x a remakes mě celkově moc nezajímají.

Třeba takový GoW Ragnarok nevypadal nějak mega jinak. GTA5 taky ne. Loading times, respektive jejich skoro absence, jsou samozřejmě super. Ale normální, casual gamer nevidí nějaký mega rozdíl.

Každopádně já netvrdím, že to na PS5 není lepší. Jen to není takový rozdíl, abych si ji kvůli tomu musel pořizovat. A Returnal je super, ale není to system seller, abych si kvůli tomu kupoval PS5. To už mi víc cukala ruka k peněžence, když jsem zjistil, že Crusader Kings 3 jsou jen na PS5 a ne na 4ku.

• frank.horigan

To byly příklady, je jasné, že když dám příklad, tak tě jakoby náhodou ta hra nezajímá.. 

Ale my tu neprobíráme tvoje osobní preference. Ale spíše obecný pohled.

• No vidis, me nejaky gta slop nezajima, faktem je ze za poslednich 5-6 let nevyslo nic kvuli cemu bych si mel kupovat ps5 natoz ps6

• frank.horigan

Možná je tedy na pořadu dne prodat i PS4 a hraní pověsit na hřebík.

Mně kdyby za posledních 6let nezaujala žádná nová hra, tak bych se už ani nesnažil něco zkoušet hrát

• Historie se opakuje. PlayStation 1 po uvedení na český trh v letech 1995–1996 stál přibližně 15–19 tisíc Kč, přičemž průměrná mzda tehdy činila zhruba 8 800 Kč. Za jednu hru bylo navíc běžné zaplatit až 2 500 Kč.

• CitizeM

Jo no. Taky ale ji, relativně, málokdo doma měl. Pamatuju si, že jsem s klukama chodili do Konzole herny/půjčovny a normálně si platili za hodinu hraní. Plus tam měli hry na půjčení domů. To už dneska díky fyzickým edicím bez fyzického disku taky nepůjde. I když to půjčování nahradilo PS Plus  a spol.

• honcka

Já si půjčuju ps5 od kolegy v práci, hlavně na single exkluzivky, hru koupím a za to že mi půjčil konzoli tak mu hru nechám.

• frank.horigan

Myšlenka toho postu byla v tom, že tu PS6 taky nemusí mít každý automaticky doma. 

Zvykli jsme si, že je všechno "zadarmo" a teď bude PS6 za 35 a je z toho obrovské haló.. 

Stejně jak to vyjde, budou před Datartem fronty a plno lidí to za 35 koupí ani nemrkne. 

PC na kterém běžel Doom v době vydání 2-12fps by na dnešní peníze stálo 300tis..   Řešil někdo že je to skandál??   No ne, PC za 300tis k životu nepořebujěš

• honcka

tohle je otázka ne jenom koncáků, ale celýho herního businessu, v současnosti se prodává kolo 40mil ks top AAA her, pokud klesne počet lidí s konzolemi, tak budou klesat rozpočty na hry ptotože se jich prostě prodá míň.

• frank.horigan

Neklesne počet lidí z konzolemi, kde na to chodíš??

Co PS5? 3-4roky budou vycházet “cross-gen” tituly a PS5 bude prostě pro ty, co ba PS6 nemají nebo ji nechtějí.. Ty nevíš jak to bylo s PS4 a startem PS5??

Dnes už nejsou samostatné oddělené generace.. Jsou to prostě upgrady a hry běží tam i tam..

První PS6 only titul může klidně vyjít koncem roku 2030

• Neřekl bych, že první PS6 titul vyjde později. Tak jeden až tři podle mého vyjdou zároveň s konzolí nebo těsně v závěsu, protože se budou snažit nastartovat prodeje nového hardwaru. Ale ano, také bych předpokládal, že dál to už tak slavné nebude.

• frank.horigan

Reakce na příspěvek:

Já mluvím obecně, už se leta jede "cross-gen", prostě je to zdaleka nejvýhodnější hlavně pro vývojáře.  Rozdíl je mezi jednotlivými generacemi hardwaru dnes malý (rozhodně to není 20 násobek výkonu jako u PS1 vs PS2)..

Takže když vyjde PS6 a bude ji mít týden po vydání 5mil lidí, vydáš obří 3A titul za 350mil$ na PS6 only??

To bys byl úplný finanční sebevrah, vydáš to i na PS5, protože tam to poběží normálně taky, akorát v 30fps a v horší grafice. Ale rázem prodáš 4x tolik kopií té hry.

To je celé.  

• Reakce na příspěvek:

Bylo to i na PS5 i na Switch 2, tak předpokládám, že něco málo zůstane i na PS6. Nejde o to vydělat na hře samotné, jde o marketing placený výrobcem konzole a snaha dostat mezi lidi co nejrychleji víc hardwaru než konkurence, aby si lidi kupovali i ty multiplatformní hry přes tvůj obchod a ne konkurenční. I když pokud je hra opravdu dobrá, prodá se jí postupně taky velké množství kopií.

Pokud to neudělají, jen prohloubí mínění, že není třeba kupovat nové konzole a možná není potřeba mít konzole vůbec a hrát na PC nebo mobilu. Koneckonců na tomhle se Sony významně podílela i vydáváním původních exkluzivit na PC. MS má i PC scénu a konzole není tak důležitá. Sony ne a pokud se nechce stát čistým vydavatelem, musí podporovat prodeje hardwaru.

• uz si presne nepamatam kolko stal PS1 ale v tej dobe origo krabice s hrami boli tiez za 2500 slovenskych korun.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit