Kdo usedne na trůn po Larianu? Vývojář Baldur's Gate II odmítl nabídku na čtvrtý díl
-
Owlcat Games to klidně vezmou a natřou celý Larian.
-
-
Owlcat by to urobili bez debaty paradne, lenze urcite tam zase spravia nejaku otravnu manazersku nadstavbu…
-
-
V dnesni dobe maji vyvojari tolik moznosti. Chce to novy odvazny pristup.
-
-
Sword coast simulator kasina s realnymi peniazmi? Minsc bude vyhadzovac a v lootboxoch bude moznost najst skiny do rulety… bude to primarne na mobil
Candlekeep city
-
-
dejte Owlcat Games 150+ milionu dolarů a udělají BG4 lepší než BG3. Když vezmu, co vše nabídl Pathfinder Wrath of the Righteous za zlomek rozpočtu, tak není o čem.
-
mnj, ocakavania su samozrejme vysoke po moznostiach v 3ke.
Vidim tak dve riesenia -bud zaplatit roky vyvoja na systemoch ako mali Lariani, alebo od nich system kupit, ak vobec ho daju na predaj (co skor nie, imho)
druha moznost je skusit stastie s povodnymi pravidlami a systemom z 2ky. Cast ludi by to iste potesilo, ale realne vysoke riziko straty je tu opodstatne.
Ale povedzme si pravdu, kolko hracov co hru hralo ju aspon 1x dokoncilo? Obrovske hry nie su proste pre kazdeho, nieco mensie/komornejsie by nemuselo byt az tak zle.
BTW. clanok spomina ze zatial sa nenaslo studio co by robilo na 4ke? Mal som nejake naznaky ze Obsidian bol na to celkom nakloneny.
-
-
Systém a pravidla ze dvojky (skoro) nikdo nechce. Udělat základní systém s pravidly D&D 5e (5.5e) není extrémní problém. Zvládl to i mnohem menší tým Tactical Adventures se svou Solastou a dokonce to bylo věrnější stolním pravidlům než verze od Larianu, který tam přiházel spoustu vlastních věcí.
Problém je udělat hru s takovými možnostmi, tak velkou a komplexní a taky aby držela pohromadě. Solasta 2 vypadá dost zajímavě, ale určitě to nebude tak velká hra jako BG3, což hlasitě tvrdí i samotní vývojáři, protože se bojí, že s tím bude jejich hra srovnávána a to by nejspíš nedopadlo nejlíp.
Laťku nastavenou BG3 bude hodně těžké překonat a nedivím se, že se do toho moc studiím nechce. Obsidian by možná chtěl, ale tam je otázkou, jaké plány s ním má MS. Poslední RPGčka mu moc nevyšla a líp se jim prodávalo Grounded.
-
-
Osobně bych si přál 1000x raději Pillars of Eternity III od Obsidianu, než další Baldury. To, co Lariani stvořili, naplnilo všechny mé touhy D&D a jsem rád, že se vrací ke své sérii Divinity. Pillars 3 bohužel zůstane už asi jen toužebným přáním. Obrovská škoda. Pro mne MNOHEM zajímavější svět a historie než D&D.
-
-
Ja by som tiez velmi chcel pillars 3, ale podla mna uz to tam nema kto v tej kvalite vyrobit. Patrim k mensine, ktora ma radsej prvy diel nez druhy, lebo tam je vidiet aku neuveritelnu pracu odmakali na mytologii…
Dost tym trochu abstraktne filozofickym pristupom ale trpi konzistencia hlavneho pribehu (najme v 2ke), co asi sposobilo komercny neuspech
Ked vidim co z obsidianu vylieza v poslednych rokoch, asi ani uz nechcem aby PoE 3 skusali….
-
Taky jsem rád za další Divinity. Ten svět je skvělý, jen možná některé věci až příliš recyklují. PoE mělo skvělou expozici a solidní závěr, ale celkově mi to nepřišlo až tak dobré. D&D má na výběr spoustu zasazení, takže to nemusí být jen profláklé Forgotten Realms, ale klidně Eberron, Dark Sun, Planescape nebo asi dvacet dalších. A není ani problém použít úplně nové jako to udělali vývojáři Solasty (což technicky není D&D, jen využívají pravidla pod otevřenou licencí). Akorát už by to nemohly být Baldur's Gate.
Problém D&D je spíš v tom, že jejich pravidla fungují lépe u stolu, zatímco pravidla Divinity jsou navržena specificky pro počítače.
-
-
Tak to prr, minimálně velká část hráčů co si pořídili Pillars od eternity by mnohem radši měla 2e místo lobitomizované 5e vytvořená pro gen z odchovanou krátkým obsahem na sociálních sítích neschopnou udržet pozornost déle než pár sekund. 5e vypuštěním spousty restrikcí udělala svým "systémem" všichni můžou všechno neskutečnou nudu. Odpadá nutnost mít jakékoliv jiné postavy než válečníky, odpadá i omezení na minimální požadavky na seslání svitků a používání lahviček atd. BG 3 byla zajímavá spoustou možností řešení úkolů a zajímavými postavami, naroubovaná na systém, který mi maximálně nevyhovuje. Mám rád tahové hry, ale nemám rád když mi někdo tahá "inovaci" do zavedeného fungujícího systému etablované frančízy. Je to jakoby vydali Hidden & Dangerous 3 a udělali z toho X-COM, asi by to byla dobrá hra ale spoustu fanoušků by je poslala do zádele, i když možná ne, vyrostla nová generace hráčů kteří nebyli v době vydání BG 2 i H&D 2 na světě. Rozhodně většina hráčů BG3 nehrála BG 2 a většina z nich jsou fanoušci Larianu a ne Bioware, protože nepamatují doby, kdy bylo Bioware na vrcholu. Každopádně o BG4 zájem bude ať už poběží na jakémkoliv systému, ale radši bych to svěřil současnému Larianu než současnému Bioware.
-
-
Mně zase pauzovatelný realtime nesedl ani v BG1 a 2 ani v PoE. Ve výsledku jsem to hrál jako pauzovatelné Diablo s více postavami a lepším příběhem, protože udělat tam něco taktičtějšího, jak jsem byl zvyklý od stolu, většinou dopadlo blbě a tak jsem se přestal snažit. Upřímně, pravidla 5e by si s tím rozuměla ještě hůř. Zatímco když hraju něco od Larianů už od DoS1, tak ty boje jsou přesně takové, jaké si představuju u počítačové adaptace stolního RPG (i když pravidla DoS stolní předlohu nemají).
V papírové verzi 5e je spousta chyb, ale vytýkáš mu i něco, co není pravda. Prerekvizity na používání svitků tam jsou. Musím to vědět, jednou jsem to brutálně failnul. Proč by měly být i na lahvičky, moc nechápu. To, že musíš mít v partě konkrétní povolání a bez toho nejde hrát, považuju za větší designový problém, než že můžeš (s omezením) hrát jen všichni s jedním povoláním. Zrovna hrajeme kampaň, kde (po smrti dvou magiků) jsou všichni víceméně bojovníci (až na Warlock/Barda, který stejně nejradši bojuje nablízko) a je to zajímavá výzva. Nutnost mít v podstatě pořád stejně složenou partu (kouzelník, kněz, bojovník, lupič) jen s drobnými variacemi, považuju za nudu zase já.
-
-
Dobre, rtwp ti nesedi.
Shodneme se vsak na tom, ze predloha byla rtwp - s moznosti auto-pause za ruznych podminek -, ze rtwp jako od stolu sice neni, ale tim, ze se veci deji soucasne se vytvari situace, ktere pro hrace mohou, ale nemusi byt vyhodne, coz dava souboujum urcitou dynamiku, kterou u stolu proste provest nelze.
Soucasti (meho) rtwp je ta pauza, ktera dava prostor pro neco taktictejsiho. Pobihani s auto-attack Diablo pripomina, ale pokud je obtiznost dobre nastavena, timto stylem lze prekonat je velmi bezne nepratele.
Ted, jak by mela BG4 vypadat a jak by se mela hrat? Pro koho ma BG4 byt? No, a vizi ma snad nejaky silenec.
-
Tak na co mít povolání když můžu prakticky všechno udělat s kýmkoliv? To už spíš připomíná GURPS for dummies než DnD. Ano udělali to dostupnější pro masy a přesně tomu odpovídá kvalita. Původní 2 BG udělali z DnD zábavnou počítačovou hru, ne převedení P&P pravidel otrocky 1:1, což ale nedělá ani BG3, chybí spoustu pravidel, od jídla po trvání pochodní atd. Mechaniky prvních dílů ti nevyhovovaly, ok, milionům lidí ano, tak bych si odpustil soudy že systém a pravidla BG2 skoro nikoho nezajímají.
-
-
Můžeš udělat skoro všechno, ale musíš vymyslet jak. Chápu, že když kouzelník umí tohle a zloděj zase tamto a nikdo jiný se o to nemůže ani pokusit, tak je jednodušší varianta. Co mě na starších D&D pravidlech vadilo nejvíc, byla nutnost mít v grupě solidního léčitele, jinak léčení trvalo týdny. To pak není hra na hrdiny ale simulace špitálu. Nejde mi rozhodně o to, že by to muselo být 1:1, ale o pocit, že hraju D&D a ne Diablo. Nic proti Diablu, taky super hra a i důvod, proč v BG udělali ten realtime. Starší izometrické D&D adaptace (třeba Dark Sun) jely klasicky na tahy.
Jak PoE tak třeba Pathfinder do soubojáku přidávaly tahový režim, i když se zpočátku snažily mít jen realtime s pauzou jako ve starších BG. Asi to lidi chtěli. Dobře, určitě se najdou lidi, kterým ten starý systém vyhovuje víc, ale prodeje BG3 a směr dalších podobných her zatím jen oznámených nebo v EA (Divinity, Solasta 2) ukazují, že o (staro)nový systém je rozhodně zájem.
-
-
-
-
Neni dvojka delana na 3.5e?
-
-
AD&D2. BG2 vyšlo v roce 2000 a D&D 3.5 až v 2003.
-
-
Ouvej, no tak to jeste vic asi diky ne
-
-
-
-