Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KrPa

Obsidian a Bioware to me byly jeste pred 15 lety ty nej studia na RPG. Dnes nestoji ani za starou belu.

• Théseova loď. Bioware je vzorový příklad a Obsidian se bliží. 
    • Corvus

Nesouhlasím.

• KrPa

S mojim nazorem muzes nesouhlasit, dle tveho nazoru to je jak?

• Bioware je značka minulosti a podle výsledků tam cca od vydání Inquisition (i když už to mělo své mouchy) nepracuje nikdo, kdo aspoň základně tuší, jak dělat hry.

Ale Obsidian má jednu divizi, která je pořád extrémně kompetentní - ta co udělala Grounded a teď dělá Grounded 2. To jsou opravdu skvělé, špičkově nadesignované hry. Ovšem jejich RPG divize je plná ňoumů a dilentantů, to je pravda.

• frank.horigan

Že Obsidian dělá(dělal) fajn old school RPG v moderním hávu. Bohužel pokud se nacháte koupit molochem a moloch potom likviduje, zlikviduje i vás..

A fuk jak kultovní status si nesete z minulosti. Viz Origin, Westwood atd..

• co si tak pomimo vsimam ,vela strategii na mobile, kopiruje styl prave klasickych Westwood strategii. Je zajimave ze sa toho nechytila nejake klasicke herne studio./korporat

K clanku:Povedzme si pravdu. Obsidian mal dobre hry ale posledne roky sa im nedari, a korporat nezivi blbosti co nevykazuju zisk. Som ale zvedavy ako tento ruch nakoniec dopadne.

+bol by som rad videl cisla ohladom WOW, zvlast rozpisane na rozne druhy WOW (mame hardcore, mame classic, mame Anniversary, mame retail, mooozno na blizzcone oznamia classic+ -neverim tomu, aj ked povodne plany pre WOW ostali nevyuzote vo vanille).

• Asi proto, že ty strategie se prodávají na mobilech a jako velké hry by měly příliš velké náklady na relativně malé prodeje. Proč myslíš, že Blizzard neudělá další Starcraft nebo Warcraft? Problém je i v tom, že není moc možností, kam to posunout technologicky. Starcraft 2 je z pohledu grafiky, ovládání i hratelnosti pořád plus minus moderní hra.

Podle mého MS Obsidian oseká a nechá si zbytek jako studio specializované na survivaly typu Grounded, které jsou jejich finančně nejúspěšnějšími hrami za poslední dekádu možná i od New Vegas.

Obsidian byl vždycky lepší v adaptacích než ve vlastní tvorbě. I když oceňuji, o co se snažili v PoE nebo OW, podle mého to nebylo úplně dotažené a navíc to trpělo tím, že se nové značky menších studií vždycky hůř prosazují.

• Reakce na příspěvek:

otazne je kolko tieto strategie na mobiloch zarabaju a aky maju zisk, +predpokladm ze to robi velmi maly tim.

Prenesenim tychto RTS na PC by to nemuselo byt az take nakladne a mohlo by vykoazovat slusny zisk (s predpokladom maleho tymu. Ale to su len moje dohady, na mobile hry nehravam, ale YT obzvlast mi ich casto ponuka v ramci reklam :D

zatial nic nebolo potvrdene, ale na SC znacke sa vraj robi aj ked nie prave o RTS. Doteraz asi najvacsie zijuce RTS v podobe AOE2 a AOE4  su skor vynimkou.

+po tej astronomickej sume (79milaird dolarov? ak si dobre pamatam) za Blizzard (a dalsie) je mi az divne ze MS na Blizzard nezatlacil aby aspon daco naznacil/ukazal, snad to tohtorocny Blizzcon zmeni. (inak by to bola dobre zla kupa, imho)

btw, po 10+ rokoch pridali nedavno do SC2 tňrozsiahle upravy do multyplayeru. Osobnu skusenost nemam ale zivi to nadej o ozivenie u mnohych,

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit