Insider: Far Cry bude první akt nové generace série. Ubisoft upouští od extrakční střílečky
-
Mam rad vsechny Far Cry hry krome Primal. A opravdu bych ocenil dalsi plnohodnotny single player titul.
Jen tedy s mechanismy ve stylu pateho dilu, ne toho sesteho. Jak se zbavili tech samostatne pridelitelnych perku a podobne, ztratilo to dost z motivace. Ale to neznamena, ze jsem si sesty dil neuzil. Oni to maji vzdy vsechno strasne poctive a kvalitne udelane. Vse paradne odladene, vysoke produkcni hodnoty (vizual, dabing, hudba!), kazda hra ma svou specifickou atmosferu, zabavny zbrojni arzenal a ta akce ma presne ten spravny "feeling".
Naprosto mi nevadi, ze ten zakladni vzorec se opakuje. Naopak! Mam presne tenhle styl rad, takze mi dejte dalsi podobny dil v novem prostredi, s novymi postavami/zbranemi a jsem stastny clovek.
-
UBI je v pasti, to je zřejmé. A i když je to moloch, asi z té pasti není cesta ven.
Kdyby mělo být na mně abych jako UBI manager definoval, jak má vypadat zcela nový FarCry,,, asi dám raději výpověď. Mám totiž dojem, že ať bych ho navrhnul jakkoli, bude to už prostě z principu špatně. Určitě pro komunitu..
Osobně mě jako hráče UBIsoftem políbeného minimálně žádné jejich hry neuráží. Nemají tendence sbírat ceny jako TloU2 nebo RDR2, ale prostě tvoří takovou tu "sedmičkovou" zábavu pro masy..
A pokud nehrajete všechno, co vyjde, není to zas takový problém. Odehrál jsem AC: Odyssey, přítelkyně Immortal Fénixe,, teď hraju FC5 a je to sranda co má spád..
Chystám se na Outlaws - u téhle hry fakt nevím, co na tom kdo vidí za katastrofu.
-
-
UBI jsou v pasti, protože mají špatné PR a je populární na ně nadávat (často nezaslouženě), což jim brání ve vytváření hypu. Fakt nevím, jak bych to obracel. Dobré je, že když děláš hry pro široké publikum a máš známé značky, tak na PR záleží méně. Jinak by už asi byli pod drnem.
-
-
Ubi nejsou v pasti, protože mají špatné PR. Oni jsou v pasti, protože dělají průměrné "osmičkové" hry. Kdyby dělali lepší hry, tak takové problémy nemají.
Jako nemám nic proti "průměrným" hrám, protože některé lidi takové hry baví. Očividně si našli svou cílovku. Ale je očividné, že když takové průměrné hry vydávají pořád, tak to omrzí i to "široké publikum".
-
-
Nesouhlasím.
Far Cry 5 má promyšlený svět s řadou detailů, ptá se na zajímavé filosofické otázky, má inovativní skill tree, který tě odměňuje za zkoušení různých typů zbraní a taktik... a všude je to odsouzené jako Far Cry +1, tupá střílečka.
Zatímco třeba Dark Souls 3 byla počtvrté ta samá hra v bledě modrém s minimálními změnami v gameplayi, narvaná těmi samými tropes jako vždy, a nikdo to za "průměrnou osmičkovou hru" nepovažoval.
Rozdíl je v PR. V tom, na co je populární plivat a co je populární vynášet do nebes.
-
-
"a všude je to odsouzené jako Far Cry +1... a nikdo to za "průměrnou osmičkovou hru" nepovažoval... na co je populární plivat a co je populární vynášet do nebes."
Hele, ty žiješ v nějaké bublině a máš zkreslený pohled na svět.
Zamysli se nad tím, kolik "casual" hráčů skutečně zajímají články
novinářů a různých "kritiků"? Kolik jich skutečně čte diskuze ke hrám?Řekl bych, že to nebude ani polovina. Většina masové populace takovými věcmi neztrácí čas. Většině masové populace je ukradené na co pliveš v diskuzi.
-
-
Aha. Takže když jsi říkal "průměrná osmičková hra"... co to tedy je? Z čího názoru mám tedy vycházet?
-
-
Reakce na příspěvek:
Far Cry 5 má Metascore 81%. Co je k nepochopení na označení "průměrná osmičková hra" ?
Hele, zkus se nejdřív zamyslet nad tím, než něco napíšeš.
-
-
Reakce na příspěvek:
Fakt nevim, proč ti z toho tak praská cévka.
Upozorňuju na to, že co je považováno za lepší a horší hru je dáno spíš náladami mezi hráči než čímkoli jiným, což se projevuje na recenzích i na redditu.
Takže ne, problém Ubisoftu není, že nedělají dobré hry, je to o tom, že narozdíl od jiných nedostávají devítky za každé uprdnutí.
-
-
-
-
-
Ono je toho víc. Jo, dělají průměrné hry podle šablony a časem se to začalo zajídat i stálému publiku. Ale ta špatná reputace fakt nepomáhá, protože když se pokusí udělat něco trochu jiného (Třeba Prince of Persia: The Lost Crown), tak se to už od oznámení chytá kritiku kvůli špatné reputaci Ubisoftu. Tím pádem to pak odrazuje od vydávání trochu experimentálních menších her. No a v neposlední řadě je Ubisoft neskutečně přezaměstnaný. Nevím jak teď, ale ještě nedávno to byla s velkým náskokem největší herní firma, pokud jde o počet zaměstnanců. Všechna ta studia se pak podílela svým kouskem na těch relativně málo hrách, co Ubi vydával a to muselo být neskutečně neefektivní.
-
-
"když se pokusí udělat něco trochu jiného (Třeba Prince of Persia: The
Lost Crown), tak se to už od oznámení chytá kritiku kvůli špatné
reputaci Ubisoftu"Zamysli se nad tím, kolik "casual" hráčů skutečně zajímají články novinářů a různých "kritiků" ? Řekl bych, že to nebude ani polovina. Většina masové populace takovými věcmi neztrácí čas.
Problém v The Lost Crow byl někde jinde. Rubačka z bočního pohledu (Metroidvanie) je prostě dost niché žánr. Bylo naivní si myslet, že název Prince of Persia přiláká masovou populaci. V rámci žánru Metroidvanie to byl komerční úspěch. Ale bohužel pro Ubi jsou 1-3 miliony prodaných kusů málo.
-
-
The Lost Crown se hejtilo ještě před vydáním a na vině většinou nebyli klasičtí recenzenti (ti dávali adekvátní hodnocení), ale spíš "influenceři" a "fanoušci". Máš pravdu, že na metroidvanii to vlastně nemělo až tak špatné prodeje, ale přece jen se čekalo víc kvůli známé značce (i když s jiným hrdinou).
-
-
Reakce na příspěvek:
"přece jen se čekalo víc kvůli známé značce"
Ubisoft čekal víc. 😱
Vrcholoví management Ubi si myslí, že stačí nalepit známou značku (IP) na cokoliv a bude se to prodávat jako rohlíky. Bohužel realita je jiná.
-
-
-
-
-
-
No asi bych jim dal zahrát si dvojku a řekl bych jim aby opravili co je na ní špatně, vylepšili co je na ní dobře, dali nějaký neokoukaný zasazení a v žádném případě tam nedávali nesmysly co přišli s trojkou a dál.
Hráči jim za to urvou pračky.
-
-
Ale prd - to je jeden z těch dojmů "pamatuju si, že to bylo dobrý, když jsem byl kluk - takže to mají jen zkopírovat a bude to dobrý i dneska".
Všechno co bylo na AC2 skvělé je dneska šedý standard žánru a herní průmysl se posunul. Co na tom jako vylepšovat? Lepší parkour? Lepší stealth mechaniky s naplňujícím se "discovered" metrem a zaručenými schovávačkami? Lepší "cinematic" souboje, při kterých soupeři stojí v kroužku kolem tebe a útočí jeden po druhém, abys je mohl zabít kontrem?
Ne, "dobrý" moderní Assassin's Creed musí být mechanicky úplně jiná hra než AC2.
Dá se souhlasit leda s tím, že by mohli cílit na stejný "pocit", ale to je tak všechno.
-
-
Já myslel FC2
-
-
Tak ačkoli článek primárně o FC je, stejně by mě to mě ani ve snu nenapadlo.
-
-
Očividně ne...
-
-
Reakce na příspěvek:
Nedivím se. FC2 má poměrně malou skupinu hardcore fandů, co na to nedají dopustit (fajn, proč ne, hra určitě má co nabídnout), ale obecně to není moc oblíbený díl.
-
-
-
-
-
-
-
Nedavno jsem koupil Outlaws ve sleve a podle me jedina katastrofa je technicky stav - hra rada a casto proste kompletne spadne, zejmena pri fast travel nebo jine zmene lokace, ale jinak je celkem fajn. Tim "celkem fajn" myslim, ze si clovek nezridka rekne, ze tohle by mohlo byt zajimavejsi, tohle by mohlo byt komplexnejsi, tohle je moc linearni a tak dale, ale vysledek neurazi. A teda krome nekolika momentu ani vyslovene nenadchne, ale katastrofou bych hru urcite nenazval. Myslim, ze zdejsi recenze ji shrnuje docela dobre.
-
Já jsem od nich naopak dohrál skoro vše. Jediné kde se nemůžu dokopat k dohrání je Watch Dogs 3 - děsná nuda a Breakpoint - neni to vůbec výzva oproti Wildlands.
Oni dělají ty nejvíc mainstream/casual hry, které ale vypadají prvotřídně. A řekl bych, že to mají podloženo i daty, jaké je jejich primární publikum.
FC6 mělo krásné tropické prostředí, ale bylo k uzoufání lehké. A dle článku je další FC daleko :(
Oproti produkci EA, MS, Sony a jiných gigantů, mají za mě nejzajímavější portfolio značek a her.
-
-
A to je přesně ten problém, proč na ně někdejší fanoušci nadávají - hry pro všechny. Jakmile toto začneš tvořit z portfolia, které mají (není to v základu Candy Crush casual blebenec), máš zároveň hry pro všechny a pro nikoho. V nultých letech doslova jeli jak draci, skoro co značka a hra, to posun, ze spousty věcí si člověk az sedl na zadek, měli mraky revolučních nápadů, (re)definovali žánry. Rayman 2, 3, Beyond Good and Evil, Splinter Cell a obecně hry okolo Toma Clancyho, Prince, Far Cry 2, Assassin's Creed atd Byly to hry pro široké publikum, ale přesto specifické. V 10. letech v tom pokračovali, ale začalo to upadat. Po vydání Watchdogs a AC Unity jakoby ztratili dech a začali se topit a chytat stébla. Občas se nějaký nádech povedl, párkrát koukli nad hladinu, ale už jsou přes palubu a ztratili kormidlo. Někdejší nebál bych se říct tahoun a inovátor AAA scény je dnes firma, kde více než hry se řeší skandály.
-
-
Doba se posunula. Hry jsou nákladnější a rizikovější. Nemůžeš mít pořád jen Highs, ale i Lows. Z těch největších korporací jsou stále mezi nejúspěšnějšími
Maji plno silných značek. Ghost Recon, Division, AC, FC, WD, a mnoho dalších. AC dokázali transformovat, bo už Syndicate mlel z posledního. Udělali For Honor nebo Immortals. WD je pro mě mnohem lepší městská alce než třeba GTA. Chutě hlavního publika jsou dnes úplně jiné, než když jsem hráli FC2 nebo AC2.
Nadává se na ně furt, ale z pohledu produkce sypou nadstandardní hry.
-
Tys to shrnul úplně přesně. Stejnej dojem mám i já. Třeba Assasin byl doslova esence originality a snahy udělat něco nového a jinak. Risk, kdy vůbec nevěděli jestli "scifi hra v minulosti" bude fungovat a všechno bylo o kreativitě.
A do očí bijící je právě fakt, že se z Assasins creed stalo během let synonymum pro pravej opak, naprostá sázka na jistotu a úzkostlivá snaha nic a nikoho neurazit, nebo nešokovat. A teda za mně je taky ostuda, jak se z Ubisoftu stal přeborník v light plagiátorství, aneb inovujeme jen z toho co někomu jinému funguje.
Ty hry jsou dobrý, jen není důvod je hrát.
-
-
-