Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • iSpirit

Proč je to zase celé ve tmě. Tady ty akční hry mi absolutně splývají v jednu, protože jsou ve tmě či odstínech šedi nebo hnědé. Mortal Shell 2 jsem zkusil demo a pořád stejná barva. Lies of P pořád stejná barva.  Lords of Fallen opět. 

To fakt už lidem neleze na mozek, pokud hrají tenhle styl her? 

• Třeba já bych si chtěl kolikrát zahrát nějaké hutné temné RPG, z obrázků to vypadá skvěle a v prvním odstavci se dočtu, že jde o další z řady souls/like/lite her. Jako by se dnes nedělalo nic jiného. Existuje v tomto žánru hra, která má spád a člověk u ní nepřijde o všechny vlasy? To, že bych musel složitě zkoumat, co platí na řadového protivníka a 10x na něm umřít nepovažuju za moc zábavné, i když chápu, že někoho podobné výzvy baví.

• iSpirit

Obtížnost je za mě to poslední, proč to občas hraji. Ale nejlepší pro začínající hráče je za mě Elden Ring, tam to funguje jako v klasickém RPGčku. Prostě můžeš jinam, kde to není tak těžké a vylepšit si postavu, získat výbavu, vylepšit si relics apod. To je čistě o průzkumu a tobě snažit se prozkoumat ten svět. Pokud se nechceš snažit vůbec, můžeš si zavolat spirity, kteří ti klidně budou tankovat bosse. 

Elden Ring by měl dohrát každý, kdo dohraje klasické RPGčko na nejtěžší obtížnost. 

• Carnage666

Celkem souhlasím, ale Lies of P mi přišlo v tomhle trochu lepší. Co mě vytáčí nejvíc je post apo hnědá a rozbombardovaný prostředí. U soulslike to má Code Vein (dvojku sem nehrál) Remnant From the Ashes a dokonce i AI limit. Hádám, že to je jednoduší pro vývoj ale to prostředí je tak nudný a ošklivý... jen rozbouraný baráky. Proto byla třeba Enotria super, protože to zasazení do Italie/Řecka vypadalo aspoň hezky a barevně. U Mortal Shell 2 se mi to taky moc nelíbí, ale demo mě přesvědčilo aspoň gameplayem.

• iSpirit

Já tedy Lies of P dohrál, ale nepamatuji si jiné prostředí než tmu, déšť a nebo tmu a déšt dohromady.  Možná je tam jedno ráno, ovšem to je až zabiješ bose před Geppettem, takže to dostaneš až na konci hry, ale i to ráno nemá moc barev. Zrovna Krat si zasloužil mnohem více barev, umím si představit nějaký barevný západ slunce apod.

Např. Elden Ring, Dark Souls nebo i Zaklínač 3 ukazují, že výrazné barvy, palety a střídaní tmavé a barevné, přináší to nejlepší imho pro ztvárnění světů. 

Vím, že jsem asi minorita, ale já si nepředstavuji dark/low fantasy tak, že tam všude plácnu tmavou. 

Jinak jsem rád, že to alespoň někdo vnímá podobně. Mám totiž pocit, že všichni teď dělají kopie/deriváty stejných her ve tmě a nikdo si nestěžuje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit