The Sinking City 2 – recenze lovecraftovského hororu
-
Nie som fanúšikom RE, a jednotku som začal, ale nejak som sa nenamontoval do tých zložitých vzťahov, a vyšetrovania, a čo sa tam všetko riešilo, pritom som zabil pár trapných pavúkov, ale po dohraní tohto, ešte dám REMASTERED šancu. Podla mňa je toto skvelá hra, akčná, a horrorová akurát, baví ma to, aj keď naozaj neviem, kde Malchárek stále bral tie náboje, lebo ja tie príšery už mlátim aj holými rukami! Ten inventár, kde musíš vyhadzovať veci, ktoré navždy zmiznú, aby si si mohol vziať tabletky, ktoré hneď zješ, je tiež napikaču, ale kto chce psa biť...Je to fajn hra, baví ma, zatial 8/10 možno 9. Ktovie kolko by tomu dal maestro, keby žiadna jednotka nebola ??!! Atmosféra, akcia, horror, nádherná grafika zatopeného mesta, Lovecraft, Ctulhu, klenot medzi kameňmi, ale nie, nie to také ako jednotka, takže 6, a to je velmi ZLE !! Možno je jednotka v istých ohladoch "lepšia", ale táto hra, ma do seba
hneď vtiahla, čo sa jednotke nepodarilo! Ja viem maestream a
zjednodušovanie...ale nemohli tú jednotku spraviť zkraja pútavejšie? Ako
Indiana Jones prvý diel, hneď ťa pribilo o sedadlo :-D Takto vyjdem
pološialený z lode, stretnem sa s opičiakom, a čítam a čítam a čítam,
dobre, pustím si to zase zajtra... -
-
Tak buď děláš Lovecrafta a na to roubuješ gameplay nebo děláš survival a na to roubuješ Lovecraft. A hodně lidí ten rozkol v pozitivních recenzích zmiňuje.
Ale jednička byla niche, takže chtěli jít jinou cestou. A me treba moc bavil Cronos. Ale proste Lovecraft je niche a to gro neni v chapadlech a střílení, ikdyz se tak často všude vyobrazuje.
Proto pro mě nejlepší hra bude asi navždy Shadow of the Comet.
-
-
Nie, inak...hovorí ti niečo môj Nick ?? Mal by...Ja som čítal Lovecrafta v devedesiatkach, keď už sa k tomu dalo dostať...už som bol naozaj velký chlapec...a poviem ti, že boli chvíle, že som sa doslova triasol od strachu !! A potom začali vychádzať "rôzne" hry, s Lovecravtovskou tematikou a vravím si wtf??!! Toto je Lovecraft ?? Tak ak nejaká hra tvrdí, že má v sebe Lovecrafta, tak to dovolte, aby som sa zasmial ... PCHE a HAHAHA ...vela hier ho vykráda, vela hier sa na ňom priživuje, ale ako vraví Sapkovký...nehrajte hry, čitajte knihy !! Takže radšej "dobrú" hru, s Lovecraftovskou tematikou, ako hru ktorá sa hrá na maestra Lovecrafta, a je jednoducho "TRAPNÁ" !! Iná káva je séria Metro, kde sám autor kníh spolupracoval na hrách, a ano, čítal som to celé, a Metro hra, je Metro kniha...samozrejme v úvodzovkách. Ale keď sa tu niekto chce hrať NAOZAJ na Lovecrafta, tak sa maximálne strapní, no ale sú aj taký, čo im to jednoducho sežerú :-D
-
-
Ja poprvé narazil na Lovecrafta jako teenager díky Levelu! Skrze recenzi na Undying a pak preview na Dark Corners of the Earth. Byl tam obrázek Cthulhu a malá informace o HPL. Tehdy to ve mě něco vzbudilo a pak jsem se dostal ke knihám. Zrovna tento tyden mi došla kniha s jeho kompletni tvorbou a knihy od Barrona, Blackwooda a Langana.
Ja mam v Steam knihovně vyloženě kolonku Lovecraft a pár her tam je, ale treba akčním jako Forgive Me Father se vyloženě vyhýbám. Jak říkáš, raději knihu!😀
-
-
...ďakujem...radšej knihu, ja si hranie PC hier predstavujem INAK, dúfam, že dvojka zarobí podstatne viac ako jednotka, a to im prajem !!
-
-
-
Pro mě bylo největším zklamáním už při oznámení hry, že se odkloní od adventury a budou se soustředit spíše na akci. A to jsme taky dostali. Kdo má rád předchozí tvorbu Frogwares a adventury, tak se mu toto dílo líbit nebude, protože je to prostě něco jiného. Je to bohapustá survivor hororová akce. I kvůli práci (teda vlastně by se hodilo spíš slovíčko "jen") jsem hru dohrál až do konce a mě jako fanouška adventur mě vůbec nebavila. A nemít možnost nesmrtelnosti a nekonečných nábojů, tak to ani dohrát nezvládnu. Netvrdím, že je to špatná hra. Ale žánrově není vůbec pro mě...
-
Tak mam dohráno a jsem spokojenej, atmosféra je luxusní, příběh to docela dost táhne, combat je taky parádní. Jako negativa bych vytáhl to, že Arkham je opravdu mrtvé město, sice sem tam potkáte nějaký NPC ale moc dlouho se nezdrží a nemají toho moc co říct. Tvůrci mají Lovecrafta evidentně načtenýho což je za mě plus. Jako vyšší tier Kickstarter backer jsem měl možnost hru hrát v alfa verzi a malinko mi to pokazilo zážitek protože první půlku hry jsem měl možnost testovat, ale zase bylo zajímavý vidět co bylo nakonec upraveno.
Délka hry asi některý lidi nepotěší, prošel sem úplně všechno co šlo a dělal i optional objectives a za 12h sem měl hotovo. Zase abych jim tou herní dobou nekřivdil mam pocit že takovej Silent Hill 2 nebo RE2 Remake jsem dohrál za dost podobnou dobu na normální obtížnost.
-
-
12 hlavne + side je za 50 malo za mna...necham si hru pekne na helloween mozno to daju za 40..to som ochotnejsi...pre mna su tam v septembri dolezitejsie veci zaco chcem peniaze dat...
-
Mě délka nepotěší, ale to je jen důsledek, ze z toho udělali klasicky survival 😀 ale na pár večerů mi to vydrží. Je asi treba se smířit s tim, ze jednička byl unikát.
-
-
no neviem ci sa mi za toto a 10h gamepaly chce davat 50 eur...requiem mi nevadilo davat 70 lebo ta hra bola top...ale toto neviem...mam rad horror survival ale toto sa mi zda take nemastne neslane...hral som demo a to neslo najlepsie. jednotku som presiel spolu s vampyrom to povazujem za jedny z najzaujimavejsich hier co som kedy hral...
-
-
Pokaždé mi přijde strašně zvláštní, když se někdo "řídí" JEDNÍM názorem... A potom v diskuzích píše např. to, co ty. "no neviem ci sa mi za toto a 10h gamepaly chce davat 50 eur"
Proč se vůbec řídit jakoukoliv recenzí? Nebo číslem? Z toho jsem doslova vyrostl před nějakými 30 lety. Recenzi přečtu, názor akceptuji a to je tak všechno.
Víš například o tom, že v jiné recenzi, kde dostala hra 90%, autor píše, že hru prošel za 20 hodin? Tady dostalo TSC 2 6/10 a ve světě (ale i u nás) dostalo mnohem lepší známky. Osmičky i devítky. Doba dohrání se velmi liší + hra obsahuje i new game +.
Skutečně nechápu, jak se ještě v roce 2026 může kdokoliv řídit názorem v podstatě zcela cizího člověka. Recenze je ryze subjektivní útvar a fakt mě nikdy žádná známka na konci recenze v ničem neovlivnila. Píšu to opakovaně, vím, ale znovu: Kdybych dával na recenzenty, tak jsem v životě minul HROMADY vynikajících her. Hromady. 6/10 je za mě osobně velmi málo. Ale to je čistě můj názor. Každý by si měl udělat svůj. Nebo si aspoň přečíst minimálně 3 a více recenzí a neřídit se jednou. Takže ne, za 50 € nedostaneš 10 hodin. Za 10 hodin to proběhl Kuba. Nic víc, nic míň. -
Optimalizace je podle všeho mnohem lepší než v demu
-
-
Je. A dokonce běhá velmi solidně i na pravěkém železu 3060Ti. Úplně krásně.
-
Prej před vydáním přešli na Unreal 5.8 a tím se zlepšila perfromance narozdíl od dema.
-
kurnik dal by som si dajaky survival.. odkedy som presiel tento rok cronos stale mam chut ...
-
-
-
☹ čekal jsem víc, škoda.
-
Tady se shodnu s verdiktem v recenzi. Uz prvotni oznámení od vývojářů, že chcou jít vice akčnější cestou, na me neudělalo dojem.
Jako velký fanoušek Lovecrafta se na tyhle hry dívám trochu jinou optikou. Jednička s důrazem na práci s mapou, investigaci, exploraci a starodivný vibe zatopeného Oakmontu ukázala, že ve Frogwares Lovecraftovi rozumí. Dle dosavadních recenzí to ale vypadá, že dvojka je více lineární survival horor.
Nicméně podzim se blíží a osobně ještě očekávám zásilku knih plných starobylého zla. To, a že dobrých her na motivy Lovecrafta je málo, pravděpodobně zapříčiní, že hru později zakoupím a do Arkhamu se osobně vydám.
-
-
Jako fanoušek Lovecrafta mi u jedničky hodně vadilo, že spousta referencí a easter eggů na ostatní práce a postavy byli jen takový okrajový nebo jen iniciály občas v dopisech. Tady u dvojky už je to lepší, jsme přímo v Arkhamu a odkazama na ostatní povídky se to jen hemží, dokonce se objeví i Mi-Go nebo odkazy na menší božstva jako Yig a pořád mě překvapuje co všechno tam nacházím.
-
-
To zní dobře. Takže říkáš, ze imerze je dobrá?
-
-
Rozhodně.
-
-
-
-
Zahraniční recenze jsou taky vcelku pozitivní , takže jdo toho jdu a podpořím vývojáře
-
-
Super! Doufám, že bude bavit výrazně víc než mě a věci, které kritizuju nebudou tak vadit :)
-
-
Četl jsem, že jednou z inspirací byl můj oblíbený The Evil Within, který považuji za jeden z top survival hororů vůbec. Je to tak, nebo to byly kecy?
-
-
No... on to je jako destilát tak nějak všech těchle survival hororů, ale krom některých herních mechanismů to tam teda moc nevidím. Není tam stealth, nepřátelé příliš kreativní nejsou a není jich moc typů. Výzbroj taky spíš standardní. Není tam stamina. Se šílenstvím se tam taky příliš nehraje krom toho zasazení do Cthulhu mýtu... Fakt se to spíše podobá remaku Resiho 3.
-
-
Škoda, to šílenství/vhled je promarněná příležitost. Tohle zvládal Bloodborne x let zpátky. Tady stačilo zkopírovat mechaniky typu: máš vhled, vidíš určité nepřátelé, lokace apod. Propadneš šílenství : nevidíš určité lokace, nepřátele apod. S tímhle se dá krásně vyhrát a hru posuneš na úplně jiný level.
-
-
-
Snad ano, za chvilku jdu na to. S odklonem od prvního dílu počítám, autoři tu hru jasně prodávají jako survival ve stylu Resident Evil s trochou té investigace. Podle ohlasu hráčů to tam je. Není to možná na úrovni resident Evil, ale vypadá to, že co slíbili, to tam je. Tak snad budu spokojen a kdo ví, třeba se autorům podaří hru prodat a udělají další a ještě vypalovanější . Hry od frogware měly vždy něco do sebe, tak myslím, že i přes nedostatky to bude furt dobra hra
-
-
-
o hře jsem přemýšlel, ale protože kupuju max jednu hru za měsíc a jsem větším fanouškem souls her tak jsem si vybral Mortal Shell 2. Když tu recenzi čtu tak jsem učinil dobře :D Hru si stejně mám v plánu zahrát za rok dva abych vynesl vlastní ortel ale 6 mi napovídá že to nebude až taková jízda v jakou jsem doufal
-
-
The Sinking City 2 Reviews
Digitec Magazine 4/5, Gamespew 9/10 ,Analog Stick Gaming 9/10
MondoXbox 8.8/10 ,PS Universe 8.5/10 ,CGMAGAZINE 8.5/10
CogConnected 8/10 ,Worth Playing 8/10 ,Gamesradar 8/10
GamingTrend 8/10 ,TheSixthAxis 8/10 ,IGN Spain 8/10 ,Opencritic 82
Metacritic 79Je dobrý kouknout se i na jiné recenze, řekl bych že tu máme docela překvapení.
-
-
já bych třeba dal max 4. jedničku jsem dohrál bavila mě. dvojka odklon a pokus o kopírku RE. pokus co se nevydařil, experiment co nevyšel.
-
-
Naštěstí většina hráčů a recenzentů nesdílí tvůj názor. Pro Frogwares je to evidentně win.
-
-
jj, vím o nich i proto si to chci zahrát sám časem
-
-
Já zatím letos jednu za půl roku. :D Vyšlo to na Pragmatu a do teď lituji. No, snad to Poláci s upírama zvládnou, to bude moje další koupě.
-
-
Ajaj myslim si, že Dawnwalker bude mrzeníčko 😀
-
-
Ti, co hráli novinářské preview, si to zatím chválili. Jasně, měli k dispozici jen prolog a začátek hlavní hry, takže je velkou otázkou, jak moc bude kvalita redukovaná s postupem v příběhu (u RPGček obecně bohužel častý jev), ale nakročeno nemají špatně.
-
-
Rad se nechám vyvést z omylu. Jen reaguju na základě posledního gameplay videa, kde to vypadá mid a stejny názor ma dost lidi i na diskuzích.
-
-
mid vypadá snad skoro každá hra. Extrémně špatná doba pro hry imho. Opravdu se hnusně recykluje. Ve většiině her vidím x her vykradených vedle sebe.
Polští upíři alesoň nejsou desáta tmavá hra v řadě.
-
-
Reakce na příspěvek:
Přitom u upírské tematiky by se člověk tmavému zasazení zas tak moc divit nemusel ;-) Ale ano, taky mám rád barevnější světy i u vážné a temně pojaté hry.
Ten gameplay trailer fakt nevypadal nic moc a asi bude dost záležet na tom, co od toho kdo čeká. Co jsem slyšel, tak souboják má sice několik variant, ale téměř jistě nesedne každému (pokud ho od novinářského preview výrazněji nepřepracovali). Hra by měla být mnohem lepší v roleplayingu a průzkumu, kde je otázka, jestli se jim podaří udržet laťku stejně vysoko jako po těch pět hodin připraveným pro novináře.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ten combat vypadá strašně, ale věřím v dobrý svět, dobře napsané béčko a slušný role-play.
Zaklínač 3 taky bych místy otravný v rámci hratelnosti a RPG systému, ale v současné bídě beru i nedokonalou hru, ale hlavně chci něco svěžího, věřím a doufám, že to tady vyjde.
Já si rád zahraji nějakou hru, kterou jsem hrál, ale mám pocit, že i hry, které nejsou pojmenované jako remaky/remastery, až moc připomínají hry, které jsem hrál.
Nebo je problém ve mně a vychází spousty skvělých her a já je nevidím :D.
-
-
-
-
-
-
popravdě ani Pragmata ani upíří zaklínač mě tolik nelákají, já jdu tenhle rok ještě do Wolverina a No Rest For The Wicked na PS5 (konečně :D) K tomu mám v plánu DragonWilds a myslím že mám na tenhle rok vystaráno
-
-
ke hře pragmatas jsem byl skeptický od začátku, čekal jsem nějaký japonský kýč. ale po 8-9 recenzích jsem si řekl sááákra, zkusím to. společně s re9 zatím TOP hry roku. fakt super. sinking city naopak jsem se těšil, jednička mě bavila, ale vydržel jsem dvojku hrát do prvního střílení. trash totál a vrácení peněz.
-
-
Pragmata je přesně ta hra, u které mám pocit, že japonskou tvorbu zbavuješ všeho, co ji dělá výjimečnou – propracovaných světů, netradičního vyprávění postaveného na psychologii postav a typických přesahů do témat, ke kterým se Japonci tak rádi vracejí. IMHO je to absolutně prázdný produkt mířený na nejširší mainstream. Budu se opakovat, ale podobně ražený Remember Me z éry 360 mě zasáhl mnohem víc než Pragmata.
Ale jde vidět, že si to našlo fanoušky, takže proč ne...
-
-
-
-