Mortal Shell II – recenze nového uchazeče o trůn nejlepší soulsovky
-
Ok, plán na víkend je jasnej... Aspoň nebudu po 5té rozjíždet BG3 :-D
-
Napsal jsem to jinde, dávno před touto recenzí, ale fascinuje mě, jako moc se s Michalem Krupičkou shoduji! :-) Což mi udělalo radost.
Vyzkoušel jsem demo na Steamu a po jeho pokoření jsem okamžitě běžel koupit plnou. Mortal Shell 2 mi neskutečně sedlo. Mnohem více než libovolný díl Dark Souls. Absolutní temnota, neskutečně pohlcující svět, lore mě velmi baví. Ambientní (a ne tak opulentní) hudba podtrhává zmar všeho kolem. Připadá mi to ještě temnější než Dark Souls.
Nechybí pořádně šťavnatý gore, který From Software ve svých hrách úplně ignoruje. Jsem VELMI překvapen, jak hra bezproblémově funguje i bez staminy. Jednotlivé schránky jsou velmi různorodé a je skutečně velká zábava je střídat a vylepšovat, stejně jako je opravdu velmi zábavné budovat si build postavy, který ovlivňuje solidní řádka nalezených/vybojovaných/ukrytých předmětů. Trochu jsem se obával kvérů, ale do hry nějakým záhadným způsobem parádně pasují. Ještě více jsem překvapen, jak je hra přístupná. Vlastně bych řekl, že je to naprosto ideální vstupní bod pro hráče, kteří se soulsovek vnitřně obávají. MS2 je ještě příjemnější na hraní než Elden Ring, kde je člověk nucen překonávat kilometry prázdnoty. V MS2 je vše koncentrovanější a promyšlenější, tak nějak intenzivnější. Neskutečně mi to sedí a na každou herní seanci se vyloženě klepu!MS2 je jiný i v dalších ohledech a mechanikách (nejen levelování apod.), že bych skoro napsal, že jde o svébytný žánr "shellovka" :-) Skutečně se od klasických soulsovek dosti liší a snaží se vymezit/udělat úkrok stranou od klasických souls-kopírek, kterých je požehnaně a já DOUFÁM, že autoři budou ve svém pojetí pokračovat a vylepšovat stávající mechanismy v dalších dílech. Tohle rozhodně není žádná kopírka, ale svébytný, vyzrálý a vybroušený klenot. Což je paráda a hráči to zjevně cejtí, protože (až na výjimky) boduje na všech frontách. V mém osobním žebříčku letošních her, půjde Mortal Shell 2 na závěr roku hodně vysoko.
Jen pro zajímavost - Steam:
Všechny recenze: Velmi kladné (5938 recenzí) + nedávné recenze: Velmi kladné (979 recenzí).
A poslední poznámka: Jsem rád, že autoři opustili Epic a šli od prvního dne na Steam. Co jsem koukal, tak na Epicu dokonce ani dvojka není v nabídce. Respektive o víkendu nebyla určitě, nevím jak nyní.
-
-
Já tedy vidím na Steamu úplně jiné hodnocení, když dam tedy angličtinu pouze, tak opravdu není velmi kladné, je to "Spíše kladné" a celkově všechny jazaky Spíše kladné. SteamDB ukazuje 74.99%.
na Backologgu, kde se neprojevují tak moc trolové, už to začíná mít i vlastní recenze a pohybuje se na 3,4 z 5.
https://backloggd.com/games/mortal-shell-ii/
Takže se opravdu nejedná o nějaký příchod Krista 2.0.
-
Tak snad to bude vybroušenější klenot než ten Beast of Reincarnation, u kterého jsi utrpěl podobný výron. Jinak nevím, proč tu uvádíš hodnocení na Steamu, když jsi psal, že tě názory lidí "NAPROSTO" nezajímají...
-
Díky za pěkný názor. Víceméně s tebou souhlasím.
Osobně bych jen asi podotknul, že ta hra by si zasloužila více péče u konce. Tipnul bych si, že jim došel čas na betatesting. Takže jsou tam bugy a nevybalancovaní bossové.
-
-
Já teď dávám asi po desáte šanci prvnímu dílu Mortal Shell a pomalu se do toho dostávám. Je to ale pořád bolest a hodně nadávek. Dvojku si dle recenzí určitě časem pořídím a jsem rád, že se vývojáři po nic moc jedničce vykoupili.
Z nových soulsovek mám nejraději Khazana a hned za ním Wuchang, takže jsem hodně zvědavý, jestli tyhle hry dvojka Mortal Shell překoná. -
hrál jsem každou souls a souls like hru která vyšla u nás, včetně těch 2D nebo těch o kterých ani lidé neví že existují. Mortal Shell II řadím na 5 místo a souhlasím s recenzí až na dva body, se zlatem problém není, už mám dvě zbraně vylepšené na max + 1 sidearm a pořád mám k dispozici kolem 15k s tím že nemám za sebou ani první průchod. Co se týče míření tak při tom volném míření když se zmáčkne lock na nepříteli tak se míření automaticky zaměří na nepřítele a není problém ho trefit takže tam nevidím žádný mínus. Bossové jinak originální a nápad také. Počítám že hra dostane další obsah stejně jako nové shelly. Rozhodně se vyplatí pořídit a proti jedničce je to obrovský skok. Za mě 10 z 10
-
-
S tím zlatem fakt nevím co dělám špatně, luxuju co se dá, prodávám a pořád jsem na tom bledě. 😀 To jsem i dlouho nosil tarstone co zdvihá příjem.
Problém s mířením se zase netýká ani tak nepřátel ale toho že v auto locku se strašně špatně míří na věci které chci rozstřelit mimo. Kolikrát se mi stávalo že zaměřit třeba sudy fakt nešlo, nemluvě třeba o lokaci s magickým ohněm kde bylo třeba ničit podstavce.
-
-
u toho zlata tak jsem několikrát přepnul na night mode kde toho padá o poznání více + za Proximu můžeš sbírat samples který se prodává každý za 100 není to moc ale sbírá je automaticky a ve vylepšené formě to padá skoro pořád co se týče toho locku tak já mám vypnuté automatické zaměřování abych mohl mířit volně ale když ve chvíli kdy míříš na nepřítele zmáčkneš lock tak tě to automaticky nasměruje kamerou na něj, pak když chceš střelit do barelu stačí jen zase odlocknout jestli mě chápeš :)
-
-
-
první půlka dobrá, druhá půlka průměr. Skvělé nápady zabité mid zpracovaním těch mechanik, repetativními lokacemi a ve finále ne moc dobrym combatem. Souhlasím se Steam hodnocením. 75% max.
Do roka a do dne o tom nikdo neví. Z klonů pořád Lies of P a Khazan nejlepší.
-
Považuju se za zkušeného hráče souls her, do dnešní doby jsem dohrál 22 soulsovek. A právě Mortal Shell 2 řadím do své TOP3. Ať už díky neotřelým mechanikám, spoustě originálním nápadům v tomhle žánru dosud neviděnými a vůbec hloubkou herních mechanik. Za jedinou slabinu považuju asi půl hodiny dlouhý koridorový úvod, ale jakmile se dostanete do otevřeného světa, je to strašná pecka. Pecka, která odměňuje exploraci a na spoustu vychytávek si musíte přiijít sami, ta hra před vámi spoustu věcí tají.