Dojmy z Gamescomu: Musíme si promluvit o Heroes of Might and Magic III Remake
-
Díky moc za článek, na remake se těším.
Jsem ale jediný, komu se uživatelské rozhraní vůbec nelíbí? Ke grafice samotné hry nemám žádnou výtku ale to UI je katastrofa.
Písmo občas téměř nečitelně malé a současně obrovský nevyužitý prostor kolem textu v oknech rozhraní. Některé texty a symboly plácnuté například přímo do obrazovky města bez oddělení nějakým pozadím. Výběr kampaně s tlačítky a obrázky tak malými, že to působí až jako bug nebo špatný vtip. A tak dále…
A přitom jsem zatím neviděl nikde na internetu, že by to někomu stálo za komentář. Naopak Kuba vysloveně zmiňuje, že se mu UI líbí.
Bez ohlášení data vydání zbývá určitě ještě dost času na opravu ale zatím mám pocit, že to nikomu jinému nepřislo divné :)
-
-
Vidíš, to mi ani nepřišlo... na druhou stranu Homm 3 znám nazpaměť, takže si texty už ani nečtu :D
-
-
Budu hrát to je jisté, musím si to odzkoušet na vlastní kůži a na PS5 :D
-
A zůstala tam možnost nekonečného najímání hrdinů? To mě vždycky od hraní kampaně s umělou inteligenci po pár hodinách odradilo nejvíc 😔
-
-
V Heroes 3 máš možnost mít maximálně 8 aktivních hrdinů, dokud s nějakým nezajedeš do hradu a neumístíš ho tam tak si nemůžeš najmout dalšího
-
-
Díky za info. I tak mi to přijde hodně, ale rozhodně lepší, než nekonečno 😅
-
-
-
Starý originál nám nikdo nebere, jednak je na Gogu, druhak jsou jiné možnosti a tím nemyslím pirátství, svojí hru mám na DVD ze score s HD modem a hraju jí dodneška. Jediné co mě mrzí že neoznámili verzi na Switch 2, který je s integrovanou myší na Heroesy jak dělaný, každopádně možnost zahrát si je na Xboxu víc než vítám a mezi olden érou a remakem 3 nevolím, kupuju oboje. Za nejhorší verzi Homam 3 považuju ten trapný bezdatadiskový cashgrab co je na steamu.
-
Je to tak, bez komunitních rozšíření už vanilla gameplay nemá co nabídnout. Takže buď musí být remake modovatelný from day 1 a nebo musí ty nejnutnější změny zapracovat. Jedná se o remake, ne o remaster, tak by teoreticky mohli tu základní gameplay poupravit... ale pochybuju.
Ad jednotky ala "každá ves jiný pes" - tady jde vidět že vývoj assetů je těžce outsourcovaný... což je teda běžná praxe.
Olden Era mne z dema moc nenadchnul, trpí stejnými neduhy jako ten remake - hnusná grafika, divná čitelnost prostředí, divné jednotky, UX je zmatek a balanc je mimo mísu... ale třeba se to zlepšilo.
Takže to vypadá, že zůstaneme u Songs of Conquest, které jsou momentálně pořád nejodladěnější a i nejlépe inovují HoMaM formulku.
-
-
Potom, co vyšlo a bylo vybalancováno Songs of Conquest, doslova HOMAM nepotřebuji. Taková je (pro mne) realita. A pokud, tak sáhnu po HOMAM III v originále.
-
Olden Era v předběžném přístupu mi přijde lepší než v demu. Docela mě bavila ta kampaň.
Songs of Conquest třeba pro mě má příliš divné jednotky a prostě, ikdyž je to pitomost, mi vadí, že nemá city screens, ale objektivně je to skvělá hra.
A teda přijde mi, že se strašně často zapomíná na Heroes of Science and Fiction - to mi přijde, že zdaleka nejlépe inovuje Heroes 3 formulku (když nebeme počítat HotA)
-
-
Bojím se, aby to nedopadlo jako s King's Bounty II.
Naštěstí tady máme i Olden Era, která je super, takže v nejhorším to prostě jen nebudu hrát, protože budou lepší alternativy :)