Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takze jeste vetsi ustup od temne fantasy do sveta fable a wow... super. Je treba podlezat normikum 

• Já myslel, že "normíci" jsou ti, co chtějí mít středověk a potažmo i (pseudo)středověkou fantasy komplet šedo-hnědou a pokud už s nějakými barvami, tak pořádně vybledlými. Co jsem zažil v diskuzích, tak jako někdo, kdo má rád hry spíš barevnější, jsem byl vždycky v menšině. Druhá věc, je pokud to autoři přepísknou, což zrovna tady moc nechápu, protože třetí Zaklínač byl od počátku kritizovaný za to, že je moc barevný.

• iSpirit

Díval jsem se na srovnávaní a chybí tomu jakýkoliv kontrast a celou scénu to nové nasvícení přesvětluje. Nemyslím si, že je tam od CDP umělecká snaha to více "zbarevnit". Buď nové realistické nasvícení prostě nejde dobře s tou stylizací, nebo je to buglé. 

No, barevné hry tu řešíme po xté. On i první Zaklínač byl dost barevný, např. čtvrtá kapitola byla krásně barevná lokace, spíše jde o stylizaci imho. Stylizace třetího Witchera byla více do cartoonu. Ono to může být i problém té stylizace, proč to vypadá tak strašně aktuálně. Remake Ocariny taky vypadá divně s tím realistickým nasvícením. 

• No me by spis zajimalo jak to vsechno beha jak je to narocne a jestli to jede alespon 60FPS vime??

• ripper

https://youtube.com/watch?v=hplfPjlnGMc

• Corvus

Existuje možnost jak upgrade na omalovánku úplně odmítnout/neinstalovat v rámci GOGu? Našel jsem položku manage installation, dále položku Auto updates, tu jsem vyškrtl a naopak zaškrtnul Version 4.04b - 2 years ago. Stačí to k tomu, abych mohl Zaklínače 3 hrát a nespustil se automaticky upgrade? Díky moc za rady! Skutečně o tu Šmoulí vesnici, kterou ze hry udělali, nemám vůbec zájem. 

• ripper

V GOG účtu máš možnost stáhnout offline instalátor dokonce i pro původní Witcher 3 Classic (2015), a pak i pro Witcher 3 NextGen (2022). Hádám, že to tam zůstane,  ale pokud chceš mít jistotu, tak si to stáhni a ulož a máš to navždy. 

• Corvus

Aha! Díky za info, dobré vědět.

Předpokládám ale, že když upgrade prostě nespustím, tak se nic instalovat před spuštění hry nebude, jako tomu je na Steamu, kde upgrade v podstatě nejde moc odmítnout a hra se nespustí, ale automaticky začne vždy nejprve hotfix/update/upgrade instalovat.

• Derp_1337

Ale i Steam má tu možnost si zašrkrtnout, že chceš starší verzi hry.

U Zaklínače 3 najedeš do Nastavení/Verze a zvolíš si "classic version" (2022) nebo "next-gen version" (2024).

Jediný problém je v tom, že u Steam tuhle možnost nejde globálně nastavit. Záleží na konkrétních hrách a vývojářích té hry.

• stačí si trochu pohrát s barvami a bude to OK si myslím :D

•  jestli parády, to bychom se asi zhádali do krve. Zaklínač spíš dělá ostudu

• Moc hezký článek, Šárko 😍

• iSpirit

Vypadá to strašně. 3:36 ráno a všude světlo. Místy až nevkusné. Hlavně absolutně zbytečné, ta poslední verze vypadala navíc velice dobře.  Asi  chtěli opět, aby se to recenzovalo, už asi popáté. 

• Že? Já koukal na pár videí a srovnání a ten remaster vypadá přesvětleně a strašně vybledle. Pár komentů na X sice tvrdí, že je tam asi nějak pokažené globální nasvětlení, ale nevím. Uvidíme, co na to řeknou CDPR, protože je to fakt zjevné.

• Lukyz

Myslím, že ta barevnost je víceméně častá výtka na všech frontách (Reddit atd.) 

Ale už u původní verze jsem používal Gritty reshade, kterej ty barvy dost tlumil a blížilo se to víc estetice dvojky a válkou strhané země.

Tak snad to pojede i na Remastered verzi. Reshade a pathtracing jsem zatím ještě osobně nezkoušel, tak jsem zvědavej 😁

• No jasně, už v originálu byl západ slunce, jako by někde opodál vybuchla atomovka. Ale jen ve Velenu, Skellige vypadal úžasně.

• jindra.veliky

Akorát jsem koukal na YouTube na srovnání a též mi ta nová verze přišla moc světlá. Řekl bych, že i zmizela mlha v močálech, ale uvidíme zítra na vlastní oči. Pamatuju, že RT byl u next gen verze jak zrcadlo v kalužích a moc mi to nesedělo :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit