Podezřele barevný Kontinent přichází v remasteru Zaklínače 3 s neodolatelnou nabídkou
-
Takze jeste vetsi ustup od temne fantasy do sveta fable a wow... super. Je treba podlezat normikum
-
-
Já myslel, že "normíci" jsou ti, co chtějí mít středověk a potažmo i (pseudo)středověkou fantasy komplet šedo-hnědou a pokud už s nějakými barvami, tak pořádně vybledlými. Co jsem zažil v diskuzích, tak jako někdo, kdo má rád hry spíš barevnější, jsem byl vždycky v menšině. Druhá věc, je pokud to autoři přepísknou, což zrovna tady moc nechápu, protože třetí Zaklínač byl od počátku kritizovaný za to, že je moc barevný.
-
-
Díval jsem se na srovnávaní a chybí tomu jakýkoliv kontrast a celou scénu to nové nasvícení přesvětluje. Nemyslím si, že je tam od CDP umělecká snaha to více "zbarevnit". Buď nové realistické nasvícení prostě nejde dobře s tou stylizací, nebo je to buglé.
No, barevné hry tu řešíme po xté. On i první Zaklínač byl dost barevný, např. čtvrtá kapitola byla krásně barevná lokace, spíše jde o stylizaci imho. Stylizace třetího Witchera byla více do cartoonu. Ono to může být i problém té stylizace, proč to vypadá tak strašně aktuálně. Remake Ocariny taky vypadá divně s tím realistickým nasvícením.
-
-
PS. Moje zkušenost. Na LG G5 - 2100 nitů v HDR peaku - nehratelné v současnosti. Po chvilce bolí oči, jak moc jasné to je. 😀
-
-
-
-
No me by spis zajimalo jak to vsechno beha jak je to narocne a jestli to jede alespon 60FPS vime??
-
-
Mno měl jsem rozehráno, stáhla se aktualizace a ze stavu, kdy jsem notebook nemusel přepínat ani do režimu výkonu, jsem se najednou dostal na 23 FPS 😀
-
https://youtube.com/watch?v=hplfPjlnGMc
-
-
Existuje možnost jak upgrade na omalovánku úplně odmítnout/neinstalovat v rámci GOGu? Našel jsem položku manage installation, dále položku Auto updates, tu jsem vyškrtl a naopak zaškrtnul Version 4.04b - 2 years ago. Stačí to k tomu, abych mohl Zaklínače 3 hrát a nespustil se automaticky upgrade? Díky moc za rady! Skutečně o tu Šmoulí vesnici, kterou ze hry udělali, nemám vůbec zájem.
-
-
V GOG účtu máš možnost stáhnout offline instalátor dokonce i pro původní Witcher 3 Classic (2015), a pak i pro Witcher 3 NextGen (2022). Hádám, že to tam zůstane, ale pokud chceš mít jistotu, tak si to stáhni a ulož a máš to navždy.
-
-
Aha! Díky za info, dobré vědět.
Předpokládám ale, že když upgrade prostě nespustím, tak se nic instalovat před spuštění hry nebude, jako tomu je na Steamu, kde upgrade v podstatě nejde moc odmítnout a hra se nespustí, ale automaticky začne vždy nejprve hotfix/update/upgrade instalovat. -
-
Ale i Steam má tu možnost si zašrkrtnout, že chceš starší verzi hry.
U Zaklínače 3 najedeš do Nastavení/Verze a zvolíš si "classic version" (2022) nebo "next-gen version" (2024).
Jediný problém je v tom, že u Steam tuhle možnost nejde globálně nastavit. Záleží na konkrétních hrách a vývojářích té hry.
-
-
Díky za info. Je to tak. Právě jsem viděl jak ten remaster běží na AMD kartách! Geralt má černou kůži, osazenstvo Kaer Morhen vypadá jako romský kočovný tábor, Ciri je hnědá. VEŠKERÁ tráva je černou siluetou. Chybí celé kilometry lesů, chybí různé objekty i části těl, oběšenci před Bělosadem se houpou ve vzduchoprázdnu apod. nešvary. Na AMD je to úplně rozsekané. Kvalita! 😂 Zjevně nevyšly AMD ovladače... Reddit prý explodoval nas*anými příspěvky. Teď jsem výše uvedené problémy viděl na vlastní oči na live streamu a byla to dobrá komedie.
Ale ono to vypadá naprosto otřesně i pod fungujícími nvidia kartami. Vše je brutálně přeexponované. Dokonce tak moc, že nejsou mnohdy vůbec vidět jinak nádherné mraky a počasí. A to ani ve dne, ani například za měsíční noci, kdy dříve pluly po obloze a přes měsíc krásné mraky. Na mnoha místech chybí mlha. Řada lokací je ZCELA bez atmosféry. Zcela se vytratila ona syrovost a špinavost. Vše se blejská jak psí kule. Vše je nechutně ultra čisté a super přeostřené... Zbroje vypadají jako plastové odlitky, které sjely právě z výrobní linky... A nejhorší je ten všudypřítomný oranžový filtr... Místa, která jsou už v základu ozářena ohněm, krbem, západem slunce jsou nyní úplně RUDOHNĚDÁ.
Hra ztratila kompletně celou atmosféru. Pro mě osobně se úplně vytratil duch Sapkowskiho a Zaklínač nyní vypadá jako omalovánka, vedle které je Fable vybledlá dospělá hra. Jak se TOHLE může někomu líbit, to skutečně nechápu. Jsem neskutečně štastnej, že je možné upgrade ignorovat. Neskutečně! -
-
Treba sa trošku pohrať s nastaveniami a dá sa to.
-
Bloom je nějaký bugnutý, musí se vypnout, pak to vypadá dobře.
-
-
-
-
-
-
stačí si trochu pohrát s barvami a bude to OK si myslím :D
-
jestli parády, to bychom se asi zhádali do krve. Zaklínač spíš dělá ostudu
-
Moc hezký článek, Šárko 😍
-
Vypadá to strašně. 3:36 ráno a všude světlo. Místy až nevkusné. Hlavně absolutně zbytečné, ta poslední verze vypadala navíc velice dobře. Asi chtěli opět, aby se to recenzovalo, už asi popáté.
-
-
Že? Já koukal na pár videí a srovnání a ten remaster vypadá přesvětleně a strašně vybledle. Pár komentů na X sice tvrdí, že je tam asi nějak pokažené globální nasvětlení, ale nevím. Uvidíme, co na to řeknou CDPR, protože je to fakt zjevné.
-
-
Myslím, že ta barevnost je víceméně častá výtka na všech frontách (Reddit atd.)
Ale už u původní verze jsem používal Gritty reshade, kterej ty barvy dost tlumil a blížilo se to víc estetice dvojky a válkou strhané země.
Tak snad to pojede i na Remastered verzi. Reshade a pathtracing jsem zatím ještě osobně nezkoušel, tak jsem zvědavej 😁 -
-
No jasně, už v originálu byl západ slunce, jako by někde opodál vybuchla atomovka. Ale jen ve Velenu, Skellige vypadal úžasně.
-
-
Akorát jsem koukal na YouTube na srovnání a též mi ta nová verze přišla moc světlá. Řekl bych, že i zmizela mlha v močálech, ale uvidíme zítra na vlastní oči. Pamatuju, že RT byl u next gen verze jak zrcadlo v kalužích a moc mi to nesedělo :D