Přejít na výpis diskuzí
Trh s PC hrami roste, tvrdí zpráva PC Gaming Alliance
1.3.2011 | Petr Poláček
23 příspěvků
-
Zaujímavý článok. Vzhľadom na to, že som tu pol roka čítal katastrofické články a stratách
a neziskovosti PC hier. Podľa mňa niekto šermuje číslami podľa toho, ako mu to vyhovuje.
Treba zaviesť niečo nepopulárne, tak je to kvôli stratám. Samozrejme fiktívným, pretože,
keby naozaj tratili, už sa dávno na to vy...ú. Takže ktosi si z nás pravidelne robí bláznov,
upravuje si čísla, horšie ako za komančov, skúša na nás všelijaké reštrikcie (žiadne demá,
žiadne lokalizácie- stojí to vraj peniaze) a pritom pekne krásne zarába. Skutočne skvelý
postoj hodný potlesku- alebo radšej kopancu do zadku? -
-
Samozřejmě, čísla někdy můžou opravdu klamat a někdo si s nimi pohrávat. Taky záleží, v jakým kontextu v minulých článcích toto bylo napsáno. O ztrátovosti jsem často četl ve spojitosti velkých firem s počty stovek a tisíců zaměstnanců, jejichž financování bylo na hraně, a to díky hernímu propadu z prodeje... Ale souhlasím, že peníze jsou to opravdu jako celek slušný balík... Docela by mě zajímala jedna věc, a tou je porovnání herního trhu, čili konkrétní čísla, kde se točí nejvíc peněz, jestli v PC - PS - Xbox - další?...
-
-
Hlavně že je PC jako herní platforma mrtvá co *12*
-
Velmi rad by som ale videl presne rozlozenie prijmov. MMORPG, socialne Facebook hry, a nakoniec tie "klasicke" hry. Skor sa obavam ze tento rast prijmov tahali prave MMORPG a socialne blbosti, ktore na konzolach nemaju ekvivalnet, a preto nie je celkom fer porovnavat to s konzolovym trhom. Velkou skodou je, ze digitalny predajcovia ako Steam apod. nezverejnuju svoje vlastne cisla, ktore by predaj hier podstatne zvacsili. Tym by sa uz snad konecne vymazal argument vydavatelstiev o neziskovosti PC hier.
-
Neberte to prosím jako pokus o flame, ale chybí tu informace o růstu obchodu s hrami jako celku. Takhle to vypadá pěkně, ale když nevíme, o kolik stouply/klesly ostatní platformy, není ta čísla s čím porovnat. Ostatní platformy mohly růst klidně víc.
-
-
nuž stačí trochu pogoogliť, prípadne poprezerať gamingové portály a správy za posledný mesiac a zistíš že trh s videohrami vo všeobecnosti minulý rok o niekoľko percent klesol - teda aspoň čo sa týka tržieb..
-
O to ale ve clanku nejde. Clanek je o tom, co tvrdi nadpis ... tedy ze hraci za hrani na PC utrati rok od roku vic, a tedy ze PC hrani neumira. A je uplne jedno jestli trh s hrami pro ostatni platformy roste/klesa/stagnuje.
-
-
PC gaming rozhodně neumírá a dovolil bych si tvrdit, že se tak "nikdy" nestane. Nedávný článek o tom, jestli je PC scéna mrtvá (že někteří si to dokonce snad i myslí) mi přinejmenším přijde opravdu jako velmi úsměvný...
-
-
-
Já to vidím v následujícím roce s nákupem asi takto : Portal 2 (PC), Witcher 2 (PC), Skyrim (PC), Deus Ex 3 (PC), Dirt 3 (PC), Shift 2 (PC), Crysis 2 (PC), Duke Nukem Forever (PC), Rage (PC), rF2 (PC), Mass Effect 3 (PC) --- L.A. Noire (PS3), Fight Night Champion (PS3), Sorcery (PS3), Mortal Combat (PS3), Uncharted 3 (PS3). Spousty her je multiplatformních, ale u nich je volba z mého pohledu jasná. Horší je to v tom, že na všechno prachy nebudou a teď babo raď, co z toho všeho vyhodit :D Nicméně z toho plyne, že ani jedna z platforem není mrtvá. O spoustě ohlášených konzolových her nevím, neboť mám konzoli od listopadu a u těch spousty multiplatformních, výše zmíněných her si užijou hráči na obou platformách. Důležité je, že se máme na co těšit, tak asi tak.
-
-
Což prachy, ale kde na to bereš čas? Mě by jenom Witcher 2, Skyrim, Deus Ex 3 a Mass Effect 3 zabral hrací čas na minimálně 7 měsíců *8*
-
-
No i s těma 12-14 hodinama hraní týdně (s 20-ti letými zkušenostmi) se to dá zvládnout ;o) Čest těmto "výjimkám" (fakt se to tak píše?), jež se hracím časem rozprostřou mezi ostatní hry v tomto roce jako by nic. Morrowind jsem hrál pamatuju taky tak 4 měsíce, ale to byla jiná doba :) Taky se něco z toho logicky vytřídí a bude to :) Ale je fakt že z těch tebou zmíněných her to nebude žádná. Tyhle perly mají své místo jisté, i když možná nedopadnou podle těch nejhlubších očekávání.
-
-
Já, když se hodně "snažím" tak se dostanu maximálně na 50 hodin na měsíc.
Mám letošní plán: Dragon Age 2, Avadon, Mass Effect 3, Kingdoms of Amalur: Reckoning, SW: TOR (MMO - toho se bojím nejvíc, to mi toho času asi sežere hodně...), Skyrim a Duke. To je hlavní část, která je "nutná". Pak jsou v hledáčku ještě další hry např. Deus Ex 3, Witcher 2 (ten to bude mít těžký, Geralt mi je děsně nesympatickej...) ale tam se budu rozhodovat až podle volného času, ceny atd.
No a k tomu mám v "šuplíku" hafo dalších her, na které se už chystám rok či dva a pořád se k nim nějak nemůžu dostat *7*
-
-
-
-
Tady sou konzole mrtvý!!!!!!!!! zasr a ny konzole.PC rulezzzzz
-
a za vsechno muzou pckari vdecit steamu a jeho slevam *3*
-
Jo a proto Microsoft a Nvidia s aliance utekli. Nevim kdo vic by mel hrani na PC podporovat nez firmy ktere jsou s PC tak uzce spjaty. *5*
-
-
Ms o podpore PC hrani porad jenom mluvi ,ale ciny zadne.Takze u MS me neprekvapi nic.
Nejak se sice o tu pc alianci nezajimam,ale nevim,ze by mela na svedomi nejake zasadni zmeny nebo snahy zlepsit situaci,takze to ze ms a nvidia z ni odesly nemeni podle me vubec nic. -
-
zatím... PCGA nedávno se na dohodlo na nějakých základních bodech.
A k tomu, že MS a nVidia odešli... to není překvapení. MS jsi shrnul ty a nVidia se ani netají, že platforma x86 je pro ni mrtvá. Už se hlavně soustředí na ARM (Tegra) a profesionální segment grafických karet(Fermi).
-
-
-
Konečně nějaká pozitivní zpráva pro PC GAMERY! *3* *3* *3*
-
Jelikoz mam PC tak vlastnim kupy originalek. Vlastnit konzole tak do tech predrazenych her nedam ani korunu *11*
-
-
A k čemu by ti teda ta konzole byla?
-
-
k nicemu, pac ti doma lezi vykonejsi PC na kterym se stejne hraje lip :P jediny co konzolim zavidim je NHL a Litlle Big Planet ;)
-
-