Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Diskuse je tu sice velká, ale v podstatě o ničem (jako většinou). Jak tu kdysi někdo napsal, pokud si chcete dobře zahrát a jste opravdový hráč, máte doma stejně obě konzole (PS3 i X360) a PC má stejně skoro každý. X360 má lépe udělané zázemí Xlive, přehlednější, víc informací o titulech apod. PS3 je zase na tom asi technicky lépe - BD. Prostě jednou ten, podruhé onen. Mám sice zatím jen PC, PS3 a PSP, ale X360 se mi taky líbí, zajímám se, ale nepomlouvám ani nekritizuji.
    • Ja zas nerad zbytecne utracim. Nez bych si koupil kvuli par exkluzivitam dalsi konzoli za 7k, radsi si misto ni koupim 10 her na stavajici platformu. K tomu jsem si nastavil cenovy strop pro nakup her a hernich zarizeni (abych tomu "nepropadl").

      Financne nejlepe vychazi Wii (ceny her srovnatelne s PC, cena konzole 3.3k).

      2. je PC - sice je HW drazsi (o ~6k), ale vyplati se uz po koupi 15 her (cenovy rozdil mezi konzolovou a PC hrou je ~400 kc). Po koupi 15 her uz vyjde levneji nez konzole.
      PC stejne ma kazdy, takze ten rozdil je mensi nez 6k. Navic je mozne PC vetsinou jednoduse vylepsit.

      3. je XBox (vetsi vyber levnejsich her, levnejsi HW)
      4. je PS3
  • Hlavni plus PS3 je hlavne originalita her ...ma svoje exluzivni tituly ktere nevyjdou nikde jinde..
    nez napr. u xboxu kde to je vlastne 360=pc hra na pc bude na 360 a naopak az na vyjimky....
    dalsi + bych rekl nerozsirene piractvi , ktere jak na pc tak na xbox hojne kvete ...bez piratu ma ps3 stale silnou komunitu-diky bohu
    PSN v cz zadara, blu ray, dlouha zivotnost co vic si prat
    • Co to je "PSN v cz zadara"? PSN je zdarma na celém světě, pokud jsi si nevšiml. "Piractvi" naštěstí opravdu moc rozšířené není, ale přesto existuje. Exkluzivních titulů mají všechny platformy hodně. Já mám taky PS3 (a navíc předobjednané hry Uncharted 3 a The Last Guardian), ale trochu objektivity by neškodilo :-)
      • SA-reg
        Exkluzivní tituly jsou na obou, ale pokud vezmeš ty opravdu rozšířený, tak ti zbytek tak Forza a Gears a Halo a Alan Wake. A vskutku tento rok je to ubohé a je tam tak možná Forza 4 a Gears 3.

        Jo, je tam třeba Onechanbara: Bikini Samurai Squad, Infinite Undiscovery a další JRPG, The Idolmaster, Deathsmiles, Otomedius G... ale myslíš, že se jedná o masové tituly...?

        Na PS3 máš dost exkluzivek, co se dají označit za masové... Uncharted, God of War, Infamous, Demon's Souls... atd.
        • Ale musis taky brat do uvahy,ze nekoho ty ps3 exkluzivity az na vyjimky nezajimaji.
          Napriklad me JRPG nezajima a z tech znamejsich ps3 exkluzivit me zaujal akorat uncharted,Heavy rain a little big planet.A kvuli 3 hram si nebudu porizovat dalsi konzoli.
          Vetsina her jsou stejne multiplatformovky.
          Pravdou je,ze ani na tom xboxu jsem toho za posledni dobu moc nehral.
          A pokud ma hra i pc verzi,tak vetsinou sahnu po ni.
          • SA-reg
            Nepochybně kolego, pokud už máš Xbox, tak ho měj dál a hlavně ho dobře větrej a moc s ním nemávej při hraní.

            Každopádně pokud se rozhoduješ mezi nákupem PS3 vs. Xbox, tak říkám že z pohledu exkluzivit vítězí PS3, viz Petr, který byl tak hodný a vypsal dost PS3 exkluzivek, na který jsem si z hlavy nevzpomněl.
          • No popravdě pokud memáš ani xbox pak už je nabídka konzolovejch exklusivit zajímavější protože musíš připocíčítat: Shdows of the Damned, Ninja Gaiden, Dantes Inferno, RDR, Bodycount, GoldenEye, Inversion, Binary Domain, Neverdead aj.

            Jinak PS3 má podle mě zajímavější exklusivity než xbox, ale to záleží na zájmu. Uncharted, Killzone, Resistance, Motorstorm, InFamous, Starhawk, God of War, Socom, Demons Souls, Valkyria Chronicles, Flower, Gran Turismo, Heavenly Sword, Heavy Rain, The Last Guardian, LBP, Metal Gear Solid 4, Ratchet, Sly, Twisted Metal, White Knight Chronicles, Wipeout, Yakuza .. to jsou hry co mě zajímají a jsou jen na PS3
      • Nebál bych se PS3 pirátství označit za zlomkové i když z toho média dělala obrovskou bublinu, na xku nevím jak to je, ale vím že má letos naprosto zoufalý lineup. To je vše k té objektivitě...
  • Presna oficialni cisla:
    Xbox 360 (54814733) ma celkovy naskok oproti PS3 (51560628) 6.3%, ne 5%. Wii 87895322.

    PS3 (5207442) ma tento rok naskok oproti Xbox 360 (4426092) solidnich 17.65% a Wii se tento rok prodalo "jen" 4711215, coz je mene nez PS3.

    I kdyz to vypada, ze tydenni podil budou mit pristi tyden vicemene stejny. Podil PS3 kratkodobe stabilne klesa a podil Xbox 360 nestabilne stoupa (od predminuleho tydne).
  • Já teda nevím, ale věta "PS3 letos poráží X360" mi přijde jako známá věta "Smrky převyšovaly jedle".
    Co převyšovalo co? Kdo tady koho poráží?
    PS trojka letos poráží X tři sta šedesátku nebo PS trojku letos poráží X tři sta šedesátka?
    Jasné, z článku je to jasné, ale z nadpisu ne-e. :-)
    • Nauč se česky. Slovosled prosté oznamovací věty je: podmět - přísudek - předmět. Čili je to zcela jasné.
      • A co ted?
        pe-es-trojku porazi Xbox tristasedesatka.
        pe-es-trojka porazi Xbox tristasedesatku.
        Uz chapeme?
        • Ano, ta první má nepsrávný slovosled.
          • Cestina ma pohyblivy slovosled umozneny pouzitim ruznych koncovek. To v anglictine mas slovosled dany a jakakoliv zmena zmeni vyznam vety.
            • Tim clankem jsi potvrdil to, co jsem psal. To, ze se predpoklada standardni tvar je snad kazdemu jasne... Ale je to pouze predpoklad, proto se vety timto stylem casto nepisi a novinari by to meli vedet.
            • Ani omylem. Dost honění ega. Já tu končím, ale pokud stojíš o podrobnosti k tématu nastuduj třebas...

              http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%BD_slovosled
      • Á, na příspěvek mi zareagoval opravdový češtinář. :-)
        Moment, teď jsem právě napsal větu "předmět - přísudek - podmět"... A nepíšu taky náhodou zprava doleva? :-)
        • Milej zlatej, toto ale není neutrální oznamovací věta. :-p Máš tam posunutý důraz...
          • Myslim, ze si to pletes s anglictinou. Cestina ma pohyblivy slovosled umozneny pouzitim ruznych koncovek.
            • Hm, nepletu :-). Čeština změnou slovosledu přenáší důraz, jelikož ho má fixně na konci vět. Takže pokud chceš zdůraznit kupř. přísudek, umístíš ho na konec. Přirozeně se pak ale nejedná o neutrální oznamovací větu, kterážto se u nadpisu článku (bez kontextu) předpokládá.
            • Děkuju, Phobos, konečně někdo rozumný... :-)
  • B.o.b
    Velký plus PS3 ? Má více Only her.
  • konzoli nevlastnim a ani nebudu kym budu obmedzovane uzavretymi systemami kontroly ala SONY a MS. nepotrebujem aby nejaka zavisla firma zamerana na zarabanie $$$ urcovala co kto bude hrat a co uz je za hranicou. O doslova tupych hrach, resp. hrach ako cez kopirak sa nema ani cenu bavit. Som rad ze som sa ubranil pociatocnej masazi a nevyvalil za konzole tisice, dalsie tisice by som totiz musel valit za orig hry, ktore na tej mojej platforme su kvalitnejsie a lacnejsie. Opytal sa nejaky konzolista sam seba preco hry na konzole stoja viacej, ked sa ich uuuuudajne preda 10x viac ako na PC? :)
    • "Opytal sa nejaky konzolista sam seba preco hry na konzole stoja viacej, ked sa ich uuuuudajne preda 10x viac ako na PC? :)"
      Ja myslim,ze odpoved je celkem snadna.Protoze na konzolich je mira piratstvi nizsi z duvodu slozitejsiho pirateni,pripadne hrozba ztraty moznosti online sluzeb,tak to ti hraci koupi i za cenu vyssi a vydavatele si toho jsou vedomi a vyuzivaji toho.
      • Jediný důvod to má. Nevím, jestli výrobce hry nebo vydavatel musí platit Sony a MS poplatek za to, že může hru na jejich platformu vůbec vydat
        • To na to mit vliv take urcite bude mit,ale nechce se mi verit,ze ty poplatky by byly tak vysoke,ze to zvedne cenu konzolovych her skoro o polovinu
    • "Opytal sa nejaky konzolista sam seba preco hry na konzole stoja viacej, ked sa ich uuuuudajne preda 10x viac ako na PC? :)"
      Na tom něco bude. Třeba proto, že na konzolích jde hrát těžko jejich neoriginální kopie? Jo, tady by měl zakročit antimonopolní úřad EU... ať zatne tipec i té diskriminaci konzolistů.
    • To by mě zajímalo která velká firma podle tebe neni zaměřená na peníze.
      • Prece Utopia a. s.!
  • S nástupom Blu-Ray (a 3D) si veľa ludí kupuje PS3 ako prehrávač a konzolu v jednom alebo ju dostane k 3DTV "zdarma".
  • To se nedivim že se PS3 prodává víc když prvním modelům končí životnost.
    • Aha, to jsem netusil...
    • placas nesmysly, vlastnim jednu z 1. ps3 a je stale plne funkcni. a kde jsi vzal udaj zivotnost 3 roky? a asi jsi pracoval v nejake tovarne zabyvajici se vyrobou konzole ze vis o nekvalitni vyrobe....:-)
      • Nikdy jsem nenapsal že se rozbije všem. Od jiných vlastníků konzole vim že těm co se rozbila tak to většinou bylo kolem třetího roku. Nekvalitní výroba se týká hlavně použitého cínu na připájení plošných obvodů. Použili takový který má špatné vlastnosti a proto dochází k závadě známé jako YLOD určitě víš o co jde. Tak a teď mi pověz kdo tu teda plácá nesmysli.
        • stále tady plácás nesmysly jenom ty protože mám ps3 a mám ji už 5 let jedinej problém je mezi televizí a ps3 a to jsou práve dementní lidi který zavíraj ps3 do skříne kde nemuže proudit čerstvy studený vzduch já ho mám pekne venku a jsem ready povetšinou se zapomene říct že ho lidi zavíraj do skříne at si pak nestežují tak to tady rejpeš o nekvalite výroby pokud máš xbox 360 tak ten se přehřívá i ve volném prostredí tak tam bych řekl že je nekvalita proste SONY is best company
          • Ne plácáš jen ty. Moje PS3 byla vždy zvlášť v místnosti na stole a kolem sebe neměla nic. Máš holt kliku a tvá konzole je jedna z povedených. Na tu závadu působí mnoho vlivů které většinou neovlivníš. S tim cínem je to pravda ověřil jsem si to hned z několika zdrojů a všechny mluvily stejně.
          • mezi televizi a PS3 sou akorat tak kabely, na tomhle miste sem jeste nikoho sedet nevidel...
        • pokud znas desitky az stovky uzivatelu kterym konzole udesla po 3letech tak to beru, vzhledem k poctu konzoli...:-). YLOD vznika u starsich verzi v dusledku prehrivani konzole, z duvodu spatne ci chybne pouzite teplovodive pasty, nejedna se o nekvalitni cin......
          • Omyl s přehříváním to nemá nic společného s tím se konzole dokáže vypořádat tak aby jí to nepoškodilo. Na vině je právě ten cín. Nevim jak jsou na tom v jiných zemích ale opravny u nás mají celkem žně a oprav s touhle závadou neni málo.
        • Tak to trosku zlobu chapu, ja ji mam nastesti temer od zacatku a musim zaklepat, drzi a drzi a nemuzu si ji vynachvalit...
          • Opravna Sony si za to účtuje tolik že je lepší si koupit novou a ostatní mi zase nezaručí že mi po opravě vydrží déle než rok. Na to že tohle je jedna z vlajkových lodí Sony jsem čekal víc.
    • haha na xboxshit to nema =) podivej se na cisla a pak neco rikej
      • Čísla neznám a bohužel ze mě mluví zloba. Má PS3 mi odešla do věčných lovišť to by sice nebylo tak hrozné to se stává ale naštvalo mě že za to může nekvalitní postup při výrobě a jejich životnost se pohybuje kolem 3 let. To je trochu málo na konzoli co mě stála 12tis.
        • PS3 ma nejdelsi zivotnost
          vsem kteri se staraji vydrzi perfektne
        • Tri stovky mesicne, to je dobra cena za kralovskou zabavu.
          • Ani ne to je spíš zlodějna.
  • PC nadevse, kazdopadne porizovat si konzoly, jdu do X360...
    • ja taky *3*
  • uz aby byli emulatory
    • no jasne,nejlip vsechno zadarmo
      • mysleno ironicky
        • SA-reg
          že to teda bylo hned poznat...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit