Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lidičky lidičky. Protože jsem majitelem PS3 tak musim na PC-kaře plivat a opačně? Každý si zvolí to, k čemu má blíž a co mu víc vyhovuje. Vítěz není. Vše má pro i proti. V současné době je na toto téma hodně diskuzí hlavně kvůli Battlefield 3, která poběží na slušných PC v daleko lepší grafice než na PS3, což mě velmi mrzí. Na druhou stranu mě to nedonutí vyhodit PS3 do koše a běžet koupit výkonný herní PC.
    Zůstanu věrný značce Sony a budu spokojen s PS3 a to až do doby, než vyjde PS4 *1*
  • Microsoft a Sony valkou o herni prvenstvi ztratily veskerou munici na dalsi vyvoj ($) a vysledek? Casual hrace o ktere tady jde prebira iOS s Androidem. Takze chapu, proc se nechce gigantum jit do riskatniho a velmi nakladneho rizika v podobe dalsi konzole. Na druhe strane takovy iPad 2, ktery dokaze zobrazit hry ve fullhd na TV a grafikou napr. Infinity Blade se pomaloucku blizi kvalite konzolim chybi jen Gamepad. Dle meho neni mozne po 6 letech (xbox) ci 5 letech (ps3) na trhu neustale drzet stejne prodejni dogmata, jako stare predrazene hry ci prislusenstvi, kdyz konkurence sice nabizi mnohdy herni hricky, ale za setinove ceny.
  • To, že se firmy neženou do vývoje nějaké nové konzole, je zcela pochopitelné. Zajetá platforma, do které sami už takřka nepotřebují investovat, vývojáři za ty léta už zvyklí a ví, co od ní mohou čekat a co z ní vyždímat a zákazníci mají to nejlepší, co může dosavadní trh nabídnout, tak proč tlačit na pilu? Kdo si to pořád ještě neuvědomuje, jsme v éře, kdy jen pár vývojářů vyrobí (většinou) tak propracovanou hru, že ždíme z nynějších konzolí maximum. To, že ale firmy neví, co by dali do konzolí, je pěkná blbost a může to říct jen omezenec bez žádné vize. Postupem času, až hry budou mít lepší grafiku, mít možnost v 3D (tzn víc fps), budou tedy i plynulejší, budou obsahovat propracovanější a dokonalejší herní systémy atd., tak jim nezbyde nic jiného, než udělat konzoli s nadupanějším hardwarem a věřte mi, že ten rozdíl holým okem poznáte. Teď to doba ještě prostě nevyžaduje. A proč by měli týpci, co mají po kapsách samý bankovky, rvát do něčeho prachy, z čeho můžou HODNĚ profitovat ještě nějakej ten pátek?
    Jinak trochu mimo mísu nechápu, proč hustodémonsky krutopřísná většina z vás někdo dělá závěry, že PC je best a konzole k ničemu a naopak. Lidi, děláte hrozně nelogické závěry a i přes sebelepší argument nejste schopni je přijmout a pak se chováte jak malý děcka. Můj pohled na věc - všecko má svoje něco pro a proti. Mimo to, co mají společného, tak toto vidím jako hlavní rozdíly.
    PC - výkonný hardware, ale zase je ho taková tuna, že není možné ho pěkně optimalizovat. Zase je to ale i pracovní stanice, herní zařízení atd. Musíš sedět ale zase těsně před monitorem a pro pohodlí musíš mít dobrou židli. Sice jsou k dispozici ovladače imitující ty konzolové, ale ty upřímně stojí za starou belu. U her se bezkonkurenčně hodí na střílečky a strategie - když by byla nějaká taková multiplatformová hra, tak PCčkáři mají rozhodně výhodu.
    Konzole - sice jeden druh HW, ale zase tak luxusně optimalizovaný že se takřka vyrovnává PC. Hlavně pro občasné hráče - můžete hrát v pohodlí na gauči, na velký telce atd. S možností připojování všech možných a zajímavých ovladačů se hodí nejen na party. Co se her týče, super na sporty, casual tituly, plošinovky atd., ale za boha se na tom ty pořádný střílečky (od slovního spojení střílet jako o život - rychlé míření, banda killů atd.) hrát nedají. Podobně jako hratelnost jakékoli silnější strategie ve srovnání s hratelností na PC.
    Nicméně ty vaše výkřiky viz "to konzolisté nikdy nepochopí" a "na PC hrajou jen dementi" jsou fakt neopodstatněné, nelogické, a dle mého názoru, je vidět, s jakým IQ toho hráče pracujeme. Peace
    • Pro vyvojare prave zastarale konzole nejsou zadna vyhra. Aby dodali spickovou grafiku a gameplay, musi brutalne optimalizovat.
      Staci se mrknout na PC porty - jsou hezci a jedou svizneji i na prumernych strojich a to bez optimalizace.
      Co to znamena pro hrace? Vyvojari venuji vice casu optimalizacim a mene casu vlastni hre. A plati to i pro ty, kteri pouzivaji 3rd party engine. Stagnuje herni fyzika a mechanismy...
      Jsou tu samozrejme i vyhody: hraci nemusi kupovat novy HW. Vyvojari se nemusi ucit nove veci.
      Jako vyvojar jsem rozhodne pro pokrok. Jako hraci se mi libi absence nutnosti kupovat novy HW, ale ty hry, nevim, neni to ono.
  • No asi všichni se shodneme na tom , že stále je kam jít .... Když jsem včera nainstaloval Deus Ex tak jsem se zhrozil , jaká blbost dnes může získat ultimátní hodnocení. Hra hezky čeká než se hráč pohne , prostředí není zničitelné , nepřátele nejde porcovat .... Hmm Jdeme po chodbě všude kbelíky lahve a .... a můžeme pohybovat pouze s několika bednami na předem daných místech :( . Jaká to opěvovaná interaktivita , skoro jako v DNF ale vážně jen skoro . Pozděj mne překvaplili protivníci ... nečekají , otvírají zavřené dveře a hází flash granáty , super ... ech žádná reakce na to že překračuje spoluibojovníka kterého jsem zastřelil před minutou ? Ech z jedné pozice odstřílím všechny nepřátele , protože na nejvyšší obtížnost chodí po jednom ? ..... No připadá vám to jako bychom měli ultimátní HW který zvládá emulovat realitu ? Jistě že ne .... Stále je kam hry posouvat .
    Bohužel vydavatelé se shlédli místo zdokonalování v levném vývoji casual titulů .... takže na prohlubování herních principů můžeme zapomenout .
    • souhlasim s tim ze Dus EX neni hra s hodnocenim 10/10,spis prumer,ale je to jen vec nazoru protoze pro me bude treba Uncharted 3 taky 10/10 jako oba predchozi dily.lepsi by bylo nehodnotit recenze,jen to sepsat a kazdy si to prebere podle sebe
  • Pojmenoval to správně. Vývojáři teď získali jistotu. Proč hnát pokrok kupředu, když mohou ještě dalších pět let oxidovat na stejným hardwaru. Je to levnější a jednodušší. A sváteční hráč, kvůli kterému se globální kvalita her zk.u.rvila, si stejně ničeho nevšimne.
  • Stixxy
    Pokud to myslejí vážně, tak se asi hráči začnou přelívat zpět k PC, protože konzole jsou už dost zastaralé a nenabídnou zdaleka tolik, jako PC verze. Kromě toho, že nevědí, co přidat, ať se podívají k PC a udělají univerzální krabičku, která vydrží 10 let *3* Stejně si proto myslím, že to, co řekl je blbost *6*
    • K tomu aby vznikaly vynikajici hry neni potreba maximalne vykonny hardware, protoze vynikajici hry byly i pro stare pc 486 a podobne. Vykon konzoli utahne 720p kvalitni obraz a to pro televize staci. A na druhou stranu vysoke technicke naroky na hry zvedly velmi vysoko naklady na ty hry. A to je problem, protoze prave kvuli tomu se hry musely zamerit na masoveho hrace, aby se zaplatily. Dnes jsme ve stavu, kdy tu mame kvalitni enginy a technologie pro vyvoj her na stavajicim hardware a vyvojari mohou na chvili prestat myslet na technickou stranku veci a venovat se konecne hram samotnym a to s pomerne slusnymi naklady. Tak at to par let vydrzi a vychazi pokud mozno zase vynikajici hry nejen pro masy.
    • v tom pripade ja jsem asi vyjimka,pc mam porad slusny ale hraju z 90% na ps3.Red Dead Redemption multiplayer parim snad pres rok,porad to nema chybu.gran turismo 5 taky.pokud jde o grafiku tak u me neni na prvnim miste a rekl bych ze vetsina only her jsou fakt slusny,listopadovy Uncharted 3 bude urcite masaz,hlavne po hratelny strance.nechci jmenovat protoze kazda platforma ma svoje a rozhodne je lepsi mit doma vsechno :-) vahal jsem s B3 zda pc/ps3 ale predobjednano na ps3,asi tak k odlivu hracu k pc.porad tu krabicku vezmu kam chci,prehraje bluray filmy,internet ma taky,......ja jsem spokojeny
      • Přesně tak, ale zdejší PC mentálové to nikdy nepochopí...
        • Hairy_Ass
          Příště bez toho "mentálové", prosím. *4*
          • asi zapoměl na "grafičtí ele... " ;)
  • Cele je to o peniazoch. Jasne ze PC ma lepsi hardware, tak ale ak chces ficat na brutalnom PC musis do toho vrazit aspon 1500e (cca. 40000 kc). Chces si zahrat hru bez problemov a full HD grafike nejakych 30-60 fps? Konzola to v pohode utiahne za 250e (cca. 7000 kc). Jasne obcas je tam nejaky ten slowdown alebo tak ale fici to dobre za lacny peniaz. PS4 alebo xbox720 tu tak skoro nebudu, pocitam minimalne 3-4 roky, ked viac menej sa prestanu vyvyjat hry na tieto stroje. Toto je z pohladu zakaznika.
    Z pohladu firmy je to skor o tom ze kolko s toho este vytazime a musime dopredat tovar v skladoch.
    Musite si uvedomit ze PS3 bola 5 rokov nedobytna. Teraz sa da jailbrakenut, ale je to za cenu nemoznosti hrat online a ked clovek nedava pozor tak aj banu. Takze je to cista ryza pani. Vobec nejde o to co chce par pc-ckarov ale co chce trh. ;) Keby neslo o prachy tak cela nasa civilizacia je niekde inde dnes..;)
    • smejki
      what a bullshit
    • Čisto zo zvedavosti, koľko hier beží na konzolách vo full HD? Lebo ja som celý čas v tom, že drvivá väčšina áčkových titulov tam ide len v 1280*720 *7*
    • Mudzahid... co si to napsal za blbost? PC na úrovni konzole koupíš hluboko pod 8000,- a za 12000 hodně slušné, hodně dobré PC cca. 15000,- a za 40.000,- naprosto zbytečné protože to nemá dnes ani využití.
      • Ále, nejaké využitie sa vždy nájde. Napríklad zapojíš do EyeFinity 5 monitorov, rozložíš okolo seba, nastavíš Field of view na nejakých 200° a mastíš *5*
    • Netusim, kde nakupujes HW, ale musi mit "skvele" marze. PC na lepsi urovni nez konzole (napr. i3-2k, 4GB RAM, HD6850) koupis kolem 10k (CZK). A to uz vubec nemluvim o vyssich cenach her => PC vyjde dlouhodobe levnej (tedy pokud hry kupujes a nepiratis je).

      Za 40k koupis absolutni high-end (1% top), tedy vykon nekolikanasobne vyssi nez konzole neboli na soucasne hry absolutni zbytecnost.
      • Absolutní herní vyvážený high-end je kolem 60k, ale chápu. ^^
  • Pokud nebudou hry alespoň se stabilním framerate, tak to není dost, stačilo by těch stabilních (!!!!!) 30fps a neni kam spěchat, ale to bohužel není pravda pro drtivou většinu titulů.
  • Zayl
    "díky ovladačům Kinect a Move přežije minimálně o několik let oproti očekáváním"

    S tímto zásadně nesouhlasím. Move je naprosto useless a kinect je zábava používat jen pro taneční hry. Jinak jsou to naprosto useless gimmicky. Stejně jako 3D. To co prodlužuje jejich životnost je nevole výrobců jít dál.
    • Move je perfektni zalezitost, ale nabidka her je zatim bohuzel mala.
  • Výborně to ten pán napsal, moje řeč, kdo by se na hraní na PC nevykašlal. Každou hru která mě zajímá si vždy raději zahraju na konzoli než na PC. Jen ať současná generace konzolí vydrží co nejdéle, je to ideální stav...
    • Mě tenhle příspěvek zavání provokací nebo naprostou ignorací toho že PC je prostě hardwarově lepší a pro hraní mnohem komplexnější.
      Nemám naprosto nic proti konzolím ani nic proti PC(konec konců jsem PC player) ale jak tady kolikrát čítám, někomu nepatří do ruky ani Gameboy natož konzole nebo, Bože chraň, PC.
      • Co to plácáš ty hlupáčku? Nikdo netvrdí, že PC nemá větší výkon. Hraju hry od doby kdy jsi možná nebyl ani na světě a začal jsem na 8-bitech, přes Amigu a také samozřejmě na PC. Ale už minimálně 5 let nemám absolutně žádnou potřebu se hrbit u PC kraksny a raději si vše zahraju pohodlně na konzoli i za cenu horší grafiky. A že je PC na hraní mnohem komplexnější jsou jen bláboly. A práce na PC je už dost let i moje zaměstnání takže pokud chceš napsat nějaké kecy, že jsem závistivé děcko které nemá na pořádné PC si strč někam. Prostě dnes se primárně hraje na konzolích a ne na PC, už to konečně pochopte...
        • Ja bych to tedy napsal slusneji, protoze proc takova hloupa agresivni odpoved?

          Ale je fakt, ze jsem si poridil pred rokem PS3 (spis jako bluray prehravac) a zjistil jsem, ze me bavi na ni hrat vic nez na PC, takze ted vsechny multiplatformni hry kupuji pro PS3. A jinak jsem taky zacinal na osmibitech (no, mel jsem dokonce papirovy pocitac z abc a hral na nem pristani na mesici), akorat tu amigu jsem vynechal.
          • No tak k vidíš, jsem na tom stejně. Když mě zajímá nějaká hra která je na PC i na konzole tak si jí vždy koupím pro XBOX 360 protože se mi to na konzoli hraje mnohem lépe než na PC i za cenu trochu horší grafiky. Všimni se, že PC hraní obhajují pouze lidé, kteří konzoli nemají a neměli. Ten kdo má oboje většinou hraje na konzoli protože je to mnohem pohodlnější. Ale to PC only fanboys nikdy nepochopí. Jistě, na internet, spoustu práce s videem a se zvukem apod. je PC nenahraditelné ale ve hrách prostě vedou konzole, tak to prostě je i když se to PC fanboys ukrutně nelíbí, nic s tím nenadělají i kdyby se rozkrájeli...
            • Takové opěvování konzolí mě připadá jako trapná lživá reklama na konzole která je mimo realitu. V čem ty konzole mají něco víc? To že jde hrát usazený v křesle? ale to můžeš i na PC. Pokud konzolový ovladač hra podporuje tak jej můžeš používat taky a připojení na TV?... to snad umí všechny Win XP! Tak proč vlastně tady píšete že u konzole nemusíš sedět shrbený. LOL *15*
              Hodně let zpátky jsem můj PC s grafikou ATI X1800 PRO zapojil do LCD televizoru, nevím jaká uhlopříčka to byla ale kupodivu některé hry jako Unreal Tournament 2004 měly možnost nastavení na rozlišení té LCD televize, rozlišení co si pamatuji bylo asi 2800px... televize opravdu velká, šířka 1,8 m.
              Takže s konzolovým ovladačem a TV můžeš na PC hrát také.
        • "Hraju hry od doby kdy jsi možná nebyl ani na světě a začal jsem na 8-bitech, přes Amigu a také samozřejmě na PC"

          Amigu, 386ky 486ky, atari (či jak se to pise) a různý jiný jsem taky vlastnil a zazil jsem si je tedy taky takže s timhle na mě nechod.
          • Tak za tu dobu bys mohl mít už rozum a vědět, že hraní není jen o grafice...
            • Nikdy jsem nic takoveho nerekl. začínáš se ztrácet přítely. nechme toho ja tě nejak napadat nechtěl tak co stále vyvádíš?
      • Souhlas, dodám jen, PC nejen že je hardwarově lepší a pro hraní komplexnější ale PC je prostě lepší a komplexnější úplně ve všem. *5* *3* *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit