Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Elanius

    Taková drobnost

    Pozvat do klubovny Alžbětu je určitě super nápad, přináší trochu jiný pohled než chlapská část redakce.

    Jediná výtka by tak směřovala jmenovitě k Martinovi Bachovi. Když už si Alžbětu pozvete, nechte jí chudinku taky mluvit. Občas mi přišlo, že by i měla co říct, ale slova se ujal Martin a už nepustil ;)

    Každopádně výborný podcast, bavil jsem se a těším se na další (třeba s Pavlem Dobrovským ;)
    • zdeeneek
      A to tam jeste nebyl Don Vavra - ten nepusti ke slovu ani kluky *1*
    • blixa
      Nojo, hroznej zlozvyk.. Snazim se ho zbavit, ale jde to tezko obcas ;)
  • Proč není poptávka po lidech, kteří napíšou další recenzi na Skyrim nebo nějakou jinou AAA hru?

    Máte strach, že by nezávislý/nezkorumpovaný autor dal hře nízké hodnocení a vy tak přišli o reklamu nebo by jste dostali review verzi hry se spožděním?

    Proto ji musí dostat někdo "zkušený", kteří dá hře to jediné správné/očekávané hodnocení jako třeba Martin Bach u Rage, přestože v minulým podcastu říkal, že by dokázal napsat recenzi na 3 a obhájit ji, proč to neudělal?

    Poslední dobou se docela vybarvujete, holt prachy hýbou světem...
    • zdeeneek
      Nebude tim duvodem treba to, ze maji dost svych recenzentu, kteri recenzi na Skyrim muzou napsat? Proc by meli hledat nekoho neznamyho, nevyzkousenyho?

      Co by jim asi prineslo hledani nekoho z "venku" kdo by tu recenzi napsal? Krome procitani nekolika pokusu o recenzi a ztraty casu asi nic. Vyhodnejsi je sahnout do vlastnich rad pro vyzkousenyho recenzenta - proc komplikovat jednoduchou vec?

      Reci o uplatcich jsou docela trapny, citim z nich akorat zavist nekoho kdo by chtel psat o hrach, ale nechce se mu udelat neco pro to aby o nich mohl nekam psat.
      • Jako vyzkoušenýho ve smyslu, že vyhypovaným hrám dá vždycky vysokou známku a i když je to odpad, tak to nějak okecá?

        Řeči o úplatcích politiků ti taky připadají trapný? taky z nich citíš závist lidí, kteří by chtěli dělat politiku, ale nechce se jim.... *7*
        • zdeeneek
          Ne. Vyzkousenyho v tom smyslu, ze uz ma za sebou x let jako herni novinar a umi psat.

          O znamkach a hypu jsem nic nepsal takze nevidim duvod proc s tim reagujes na moji odpoved. Stejne tak nevidim duvod proc na diskuzi o hrach tahas politiku.

          PS: porad mne nejak unika duvod proc by jakakoliv firma (i mimo herni branzi) mela hledat na praci, kterou se zabyva externi pracovniky kdyz ma svoje vlastni zamestnance.
        • Hej , a nemôže to byť zhodou okolností kvôli tomu že keď už nejaké štúdio vyhodí dosť prachov na reklamu pre nejakú hru ( čo mimo iného znamená že do hry samotnej asi tiež neinvestovali málo ) tak sa zase moc často nestane že by výsledný produkt bol nejaký odpad ? A to ani nehovorím o tom keď sa na tej hre maká tak dlho ako na Rage... ...inak je zaujímavé že jedna polovica diskutérov recenzentom vytýka že hry podhodnocujú a chcú ich kameňovať za to že dávajú " priemerné osmičky a sedmičky " a druhá ich obviňuje že sú zaplatený aby dávali neadekvátne vysoké hodnotenia *3*
          • Presne tak...
            Tihle mudrcove totiz na kraje stupnice radi naproti sobe (treba) Deus Ex: HR a (treba) jen lehce kontroverzni hry typu Assassins Creed, ktery treba castecne zklamou prehnany ocekavani.
            Odpadova hra ve smyslu 0/10 / 1/10 se proste na hernich webech jen tak nevidi, protoze takovej projekt uz dopredu nikoho nezajima. Staci se ale podivat treba i na IGN do ocekavanych releasu, a clovek tam uvidi tuny uplne neznamejch titulu, ktery jsou prave ty potencialni odpadovky.
            Kdyz uz nekdo vklada tolik penez do reklamy, v 99% pripadu nabizi kvalitni titul.
            Je to jen o tom, ze mnozi jedinci jsou natolik zabedneny, ze se na svet dokazou divat vazne jen z toho svyho malinkyho, tupouckyho uhlu pohledu. Ach... To je krasny si zase jednou zarejpat do plisne retardace : D

            Ba ne - urcite bych usetril tak ostry slova, kdyby byly podobny blaboly podlozeny alespon prikladem nejaky ty "prehodnoceny" "odpadovy" hry. Hadam ze to bude treba Mass Effect, nebo Alan Wake, a ja se budu moct jedine smat, a praskat se pres pupek : D
        • Jakej odpad, prosim te?
          Tyhle egocentricky blbounky miluju. To ze nejaka hra tobe prijde jako "odpad" (kdovi proc..) znamena, ze tak musi pripadat i ostatnim?
          Hlavne hypovany hry maj prachy, a prachy jsou na hre vzdycky videt. I kdyby jen na grafice, designu, apod., porad je z toho potom vysoce nadprumerna hra.

          Ale hadam, ze tobe jsem mohl napsat jen "jsi tupec", a melo by to naprosto stejnej vyznam *7*
          • někdo ti bere hračku, že jsi tak agresivní?

            myšleno v obecné rovině odpad, to že na některých webech dostávájí vyhopovaný hry pravidelně vysoké známky a nikdy jinak není jenom jejich "kvalitou", ale patrně zde hrají roli i jiné vlivy, zvláštní že jinde jsou i ty vysoce nadprůměrné hry často jen nadprůměrné nebo pruměrné, ale jinde jako třeba zde jsou jen a pouze vysoce nadprůměrné...ale nečekám, že to pochopíš...
            • Agresivni? Nerekl bych. Mozna jsi myslel arogantni, a to prosim proto, ze jsem na tyhle vyroky uz vazne alergicke, a to v ty brazi ani nemusim pracovat.
              Pises "na nekterych webech", ale tady je rec o games.cz, tak mi ukaz TADY nejakou tu hru, o ktery mluvis, a hned se muzeme bavit malinko na urovni.
              Dokud ale bez nejakyho kontextu pouzivas obraty jako "jen nadprůměrné", potvrzujes mi jedine to, ze tobe samotnymu ta objektivita, po ktery tak volas, nerika vubec nic. "Jen nadprumerna" hra je to treba jen v tvych ocich, a naopak...
              Je preci jasny, ze pokud chces probirat podobny tema, tak musis uvadet priklady, jinak budes vzdycky mluvit o voze, a druhej o koze.
              Mne treba jako priklad toho, o cem mluvis, napada snad jedine serie CoD. Ale u ni jsem ochotnej pochopit, ze spoustu lidi fakt hrozne bavi v multiplayeru, tak at si ji tu devitku klidne daj - ja si prectu text, a vim, ze pro me to nebude...
              A kdyz jsem u toho CoDu, tak tady na games dostal posledni dil 7/10. Nesouhlasis? Nebo o jakych hrach celou dobu mluvis? Treba se budeme moct bavit i bez urazek, ktery ti ale ocividne nedela problem oplacet ; )
            • janchor
              Zklamu tvou konspiraci, "jiné vlivy" na miniaturním českým trhu žádnou roli nehrajou.
    • smejki
      Kéž by byl svět takhle jednoduchý, chlapče
    • blixa
      Proc není poptávka po nových lidech, kteří chtějí psát recenze na Skyrim, apod? Jednoduše řečeno proto, že autorů, kteří jsou schopní napsat dobrou recenzi na Skyrim máme dost. Přijde mi ale, že jsi poslouchal tak na půl ucha - já jsem tam neříkal, že nechceme nový lidi, ale že chceme specialisty, lidi, kteří se vyznají skvěle klidně jen v jednom žánru nebo jedný hře a jsou schopný o ní dobře psát. Pokud nám někdo pošle takovej článek jako ukázku, má větší šanci, že článek zveřejníme a navážeme další spolupráci na jinejch věcech, než někdo kdo pošle "recenzi na Skyrim". To je všechno, co jsem chtěl říct.

      Tvoje úvahy o uplácení apod nebudu s dovolením komentovat - kdybych byl uplacenej pokaždý, když to o mě někdo prohlásí v anonymní diskusi, měl bych už dávno splacenou hypotéku ;)

      A proč jsem nedal RAGE 3/10? Je to myslim dost jasně napsaný v tý recenzi (tnz neříkal jsem to jen v podcastu), kterou jsi podle všeho asi taky spíš jen "prolítnul". Abych ti ušetřil čas - psal jsem v ní, že tu hru můžeš buď znechuceně vypnout po pár minutách a zatlouct jí do země kvůli chybám, který má, nebo se ti naopak po vlažnějšim začátku zalíbí a užiješ si skvělou akci, kterou nabízí. Důvod, proč jsem ji dal 8 je ten, že patřím do druhý skupiny hráčů, ale, jak jsem řikal v podcastu, dovedu si představit recenzi, ve který by hra dostala 3/10 a bylo by to obhajitelný jasnejma argumentama.
      • Black_Hand
        na podporu tvyho argumentu v prvnim odstavci tri jmena: BigPeter, Marek Kral, Matej Habarta.
    • Závist, že tobě by žádná herní firma za pozitivní recenzi nezaplatila? *1*
      • ještě toho trochu:)
    • Svět ovládaj peníze, zvykej si:) Ona ta nezávislost games asi neobstojí tváří v tvář tomu, co se tu poslední měsíce děje, hm? Na druhou stranu to musíš pochopit, jsou to taky lidi a taky maj hlad, jako ty:) Za nezávislý recenze ti toho nikdo moc nedá a účty se kupěj pořád:)
      • janchor
        Kecy, kecy, kecy.
  • Kde se vzala,tu se vzala.

    Kdo to ta Alžběta vlastně je..
    • Trol.diskuzni
      Zajdi na diskuzi k libovolnému Replayi, tam Ti to místní fandové osvětlí. *3*
  • prej první hra co sem dojela Sands Of Time (2003).. To elitisti musej málo frfňat. Bětka je koukám takový herní miminko ještě:)
  • Amylee.Anderson
    Nic proti Alžběte, ale už jí tam nezvěte. Není pak na chatu možné provozovat nějakou slušnou diskuzi na úrovni :-/
    • ales.smutny
      "Jaký si to uděláš, takový to máš"...myslím, že nic líp nevypovídá o téhle situaci. My za diskutující nezodpovídáme (na Ustreamu tuplem nejde chat moderovat) a nezvat kvůli tomu Alžbětu, která se mi při poslechu zdála jako dobré oživení, kvůli omezenosti některých přispěvovatelů by bylo kontraproduktivní, ne?

      To je stejná situace, když nám bylo psáno "nepište už o téhle hře, lidi se tam vždycky pohádají"...

      Tohle je prostě problém čtenářů, my kvůli tomu nemůžeme dělat výběr "vhodných" hostů potažmo článků.
      • smejki
        Pozvěte tam noname popeláře z ulice, vrátnýho z vyskoškolských kolejí, sami mlčte a bude klid! Totální *1*
      • helgi
        Však klidně zvěte Alžbětu i dál, osobně si myslím, že už musí být alespoň trochu zvyklá na podobné výlevy internetových "super-baličů koček". Je teda pravda, že jsem po shlédnutí diskuze radši jen hodil Ustream na pozadí a věnoval se věcem do školy, ale ono bych stejně jen koukal na zívajícího Martina, tak jsem za o tolik nepřišel *4* Spíš by mě zajímalo, kdy se FC dostavíte vy, pane sugestivní psychokomunisto? *3*
        • ales.smutny
          Já jsem na "mateřský" se štěnětem, tak nemám čas rajzovat po Fight Clubech ;) Ale časem se snad...určitě vyskytnu :)
        • Black_Hand
          ales chodil do starsich, jestli si pamatuju. ale ted mi prijde jako draken :). ten ale aspon semtam vpadne do podcastu. kdyz mu to pak dojde tak hned vezme nohy na ramena :).
    • Trol.diskuzni
      "Slušnou diskuzi na úrovni" jsem na chatu u live streamu podcastu games.cz teda ještě neviděl, sorry... *7*
      • Black_Hand
        malo tam chodis. je tam par lidi co umi diskutovat.
        • Amylee.Anderson
          Asi tak :) Třeba ty.... Jako, ono to neni bůhví jaký. Ale takhle když tam píše milion dalších lidí o prsou, tak je ta kvalita toho povídání podstaně horší.
          • Black_Hand
            no ja mluvil treba o magovi mickovi nebo lukasi macurovi (ten ale vetsinu casu mlci :P), ale dik za kompliment :). obcas se ale taky necham strhnout :P.
    • Hank90
      ale veď to nejde nikdy
  • Je nejaká šanca že by sme sa mohli dočkať fightclubu ešte pred treťou ?
    • janchor
      Ne, dneska bude střiženej až večer.
  • Fight Club #49 - Prince of Persia Warrior Within

    Překvapily mne dost negativní reakce diskutérů na tuto hru. Protože nesdílím negativní názor, rozhodl jsem se zkusit tu rozvést diskuzi.

    Začneme palbou do vlastních řad - metalové riffy nemají ve hře z mytologie Orientu co dělat, o tom ani půl slova. Nehledě na skutečnost že hudba pro akční sekvence je nesmyslně hlasitá oproti podbarvujícím melodiím u klidných pasáží.

    A teď už obhajoba - ano, Warrior Within není zádná limonáda, což představuje oproti Sands of Time a jeho ladění "pohádek Tisíce a jedné noci" menší šok. Nicméně emoce ve WW rozhodně jsou, a to právě takové, které většnou my muži neradi ukazujeme (a ženy je u mužů taky nerady vidí): bezmoc, beznaděj, apatie; stav, kdy je člověk totálně na dně a místo toho, aby vám někdo pomohl, tak vám dotyčný přinejlepším vzkáže že jste bez šance (a přinejhorším si do vás ještě kopne). Z toho pak taky pramení ne příliš radostná atmosféra.

    Sám za sebe mohu říci, že mne tento podtext velice upoutal a ve chvíli, kdy jsem zjistil, co je zač písečný přízrak a že půl příběhu Princ defacto zápasí sám proti sobě, přičemž obě postavy to dělají "pro společné dobro" a do toho jediný další charakter, kterému se mohlo jakž takž věřit taky ve skutečnosti není přítel, tak jsem sice neslzel, ale volno u srdce mi nebylo (drobná paralela se soukromým životem ^_^) a uviděl jsem vlastní výklad postavy Prince ve WW - žádný brutální a nemilosrdný válečník, to je jenom póza. Kdysi mocný muž, teď drcený koly osudu, která mu bez ohledu na zásluhy nebo společenské postavení dávají jasně znát, kde jsou mantinely jeho lidskosti.

    A zakončíme hratelnostní stránkou. WW byl a je průkopník soubojového systému, který později Ubisoft s jistými změnami implementoval do prvního dílu série Assassin's Creed. Na rozdíl od AC ale ve WW útočí klidně víc nepřátel zaráz, snaží se hráče obcházet a dostat do rohu nebo na sráz. V tomto ohledu je WW rarita svého druhu a proto taky značná část hráčské obce WW zamítla jako produkt frustrující, těžký a nevyvážený. Co se týče šplhu a hádanek - naneštěstí zde musím souhlasit s kritikou, protože podtón hry si přímo říká o důmyslné puzzly a krkolomnou akrobacii jakožto vyjádření překážek a obtíží princovy cesty, což se povětšinou neděje. Ale i tak je ve WW pár míst, kde se dá snadno ztratit a některé hádanky také nejsou jasné ihned a je potřeba se zastavit a na chvilku zapřemýšlet.
    Howgh
    • Bohužel taky nechápu takovou vlnu kritiky na WW. Dle mého nejlepší díl série. Rozhodně jsem se u něho bavil nejvíc. Sands of Time byly fajn, ale opravdu pohádka. Nevím, prostě na mě nezanechal žádné stopy, kdežto WW jsem dohrál několikrát a pokaždé jsem se skvěle bavil, nehledě na to že měl 2 různé konce, že. Roková (metalová) hudba byla podle mě geniální a parádně se hodila do honiček s Dahakou. A celkové honičky se mi vryli do paměti nejvíc.
      Jak už jsem řekl, hrál jsem všechny díly, ale žádnej mi nesedl tak jako právě WW. Ale chápu proč se třeba Bětce líbil nejvíc SoT. Každej máme trochu jiný vkus, priority atd. Nicméně označovat WW za kravinu nebo jak, mi příjde už hodně ostré.
      • Black_Hand
        zajimave je si treba pustit recenzi na zero punctuation (dej do googlu "escapist zero punctuation prince of persia retro"). dokazu pochopit, ze nekomu chybi ta jednoduchost a poeticnost pohadky.
    • Black_Hand
      1) ja mam taky WW moc rad i kdyz neni perfektni
      2) ano i ne. viz treba kapely jako melechesh nebo orphaned land. melechesh by se moc nehodili do WW, ale orphaned land asi za urcitych okolnosti ano. i kdyz jisty si tim taky nejsem. s nu metalem to proste trochu prepiskli.
      3) misty byl trochu moc emo, ale ten moment, kdy poprve (pokud mate stesti tak i naposledy) porazite cisarovnu a dojde vam co, proc a jak tak je naprosto perfektni.
      3) nebyt treba tech blbych kecu typu "you bitch!" tak by to bylo ok. tam slo napsat o moc lepsi dialog. tak opravdu "blba" poza.
      4) souhlas, WW ma dokonce lepsi ovladani nez AC, ponevadz automaticke skakani me neskutecne stve. cast prozitku z prince perskeho spociva v te tak trochu "rytmicke" hre pri akrobatickych pohybech a jejich naprosto pohodlne provedeni, kdy princ opravdu dela co vy chcete. me hlavne fascinovalo kombinovani nepratel, pasti i navigace v prostoru. sands of time mely oboji relativne striktne oddelene, coz byla skoda.
      bonus 5) propletenost levelu a urcity dojem volnosti byl neco skveleho, ani jeden z ostatnich PoPu z trilogie todle nemel.

      ad melechesh par prikladu: https://www.youtube.com/watch?v=byROYA0FESs ci https://www.youtube.com/watch?v=MYdX0CTrxII
      ad orphaned land: https://www.youtube.com/watch?v=YL24IQKe6wQ
      i kdyz uznavam, zase je to mix i trochu s zidovskou hudbou.
      • Jazz
        3) Jo, třeba: "Lady, you hit my gentle face, you have to be punished for it." že ? *6* *7*
        • Black_Hand
          treba moh drzet hubu :). k jeho situaci by to sedlo daleko lip.
          • Jazz
            "tam slo napsat o moc lepsi dialog"
            Ehm ?
            • Black_Hand
              ok, v tom pripade: "Why are you doing this?". "You bitch!" proste znelo neskutecne umele.
  • Proč nechce Lukáš zpívat...to chce něco vydat? pche když příště zapíváš tak si to klidně koupím...
  • MidnighT91
    Proč s váma Bětka není v podcastu častěji ?
    • helgi
      Narozdíl od nás ostatních, ona má i skutečný život... *1*
  • MidnighT91
    Laru úplně každou, nehledě na tom jestly je stará nebo nová :)
    • 13_11
      Jestli hlavně s měkkým i.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit