Přejít na výpis diskuzí
Muzyka slíbil vyjasnění konce ME3 a nové ME tituly
21.3.2012 | Petr Poláček
247 příspěvků
-
Takze je to officialne, jeden z vnutornych zdrojov v ME teame sa zmienil ze z scenaristov ktory sa podielali na tvorbe celej serie sa ku koncu ani jeden nielenze nehlasil ale priam nesuhlasili kedze ich nenapisali. Tieto endingy napisal Casey Hudson a Mac Walters, pricom vsetky namietky ostatnych scenaristov boli zamietnute. Takmer cely ME bol tvoreny teamom scenaristov co sa fakt dokazalo odrazit napriklad na misiach pri ME3 ako na Tuchanke alebo Rannochu kde ste boli kvalitne strhuti do deja ale pri konci hry ten pocit uz nebol taky intenzivny, skorej znechutenie a beznadej nez skvely zazitok ktory prichadzal z predchadzajucich dvoch casti...
-
Myslím, že dojem většiny hráčů, kteří hráli celou sérii lze shrnout takto:
http://youtu.be/AxwaLQHFAkg
Sám bych to neřekl lépe a měl jsem po dohrání naprosto stejný pocit *2*
Mimochodem, měli by to zhlédnout i ti podivíni, kteří tu tvrdí, jak je vlastně celý ten konec logický. -
-
Je to logický, pokud to celé byl proces indokrinace a nebo prostě halušky, když Shepard omdlel po výbuchu Reaprovského paprsku....
Věřím, že to je tak a že BioWare přinesou nějaké rozuzlení nebo něco.
A pokud ne, tak nad tím radši ani nepřemýšlím..... -
To většinou tvrdí ti, co jedou na houbičkách či LSD. Ti vidí duhu všude:-D
-
-
Jinak ještě něco pro ty, kteří si myslí, že nebyl boss fight.
Ano byl, jen jste o tom nevěděli :)
http://youtu.be/467pmIX-oZo
WTF Bioware? Takhle posranej, nesmyslnej a odfláknutej konec jsem dlouho neviděl.
Jestli na tomhle makali celé dva roky, tak je to tragédie.
Mimochodem tak mě napadá, proč vlastně je Udina v senátu? Já volil Andersona. -
-
Par faktov o Marauder Shieldsovi(fan-fiction):
-Officialny hrdina ME
-Prvy Reaper-husk Spectre
-Snazil sa nas varovat
-Marauder Shields: Never Forget !!!
-V dalsom DLC bude pridany charakter a tiez bude mozna romance -
-
Marauder shields je prostě borec!
Dokonce má i svůj vlastní web :)
Navíc to byl kladný hrdina.
Chtěl zachránit Sheparda před tím hrozným koncem a vlastně i galaxii před zničením. -
Navíc má speciální bojový mod: Marauder Health! *3*
-
-
Marauder Shields nás chcel zachrániť pred otrasným koncom *1*
-
-
-
Tak to mě rozesmálo +1 *2*
-
-
-
-
Já chci navíc dva konce: Jelikož brouzdám po Liaře už od jedničky, chci s ní přežít i tento masakr a to i včetně svých přátel. (každé sci-fi je i taková malá pohádka, že?:-D stačí se podívat na takové jako SW či ST, jenom obejít obloukem Galacticu:-D), a totální zničení všeho a všech, co jsem znal. Totální vyhlazení druhů a je jedno, jestli je budou honit jako Protheany nějakých 300 let (Liara odhaduje totální vyhlazení vyspělých ras na nějakých 100 let), chci prostě aby Země byla zničena, stejně tak světy Assarijek, Salarianů, Kroganů atd. Ale nechci barevnou duhu
-
Já hrál a dohrál všechny 3 díly ... ale jako ukončení trilogie se mi to nelíbilo (z pohledu ukončení trilogie), ale jinak mi přišlo "logický"... ale ty animace a videa potom, to bylo bídný... :-D
Stejně by mě zajímalo, jesetli se musel(a) Shep obětovat celej, nebo tam stačilo třeba jen hodit ruku (Shep je tam jak Chuck Norris - tak třeba i kapka krve mohla zachránit velej vesmír). :-D Je taky Shep, tak proč by ne? :-D
Tenhle obrázek docela sedí :-D
http://goo.gl/q9BUp -
http://meta.filesmelt.com/downloader.php?file=Big_list_of_copy.jpg
-
-
A co jako? To se dělá úplně běžně, to jen hateři z toho zase dělají aféru.. Koukni třeba sem (Fallout: New Vegas) http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20091110222956/fallout/images/c/c0/Sovietun3.jpg
-
-
Opravdu mě baví konspirační teorie, které se tu tvoří. Takže Bioware záměrně vymyslelo přesně takový konec, který naštve spoustu lidí předpokládajíc, že si hráči vydupou nový. Jejich plán se splnil a temné postavy v oblecích si v nejvyšším patře mrakodrapu mnou ruce nad tím, jak hezky se jim podařilo to tupé stádo ovládnout. "Teď můžeme konečně udělat ty podrobné konce a ti hlupáci nám za to budou platit (zlověstný smích)."
Vážně komunito? A věříte i na ještěry z Marsu, který vás chtějí všechny očipovat?
Mnohem pravděpodobnější je, že konec je takový, jaký ho nakonec (po uniklém scénáři) udělat chtěli a podle jejich představ. Potom nastoupil totalitní režim, vláda idiokracie, jejíž představitelé si začali diktovat, na co má tvůrce ve SVOBODNÉ zemi právo dělat se SVÝM dílem. A jediné, co já Bioware, potažmo EA vyčítám je, že nemají koule na to tenhle nápor ustát. Kravaťáci se bojí o menší tržby potenciálních titulů a vývojáři si zase váží fanousků a mrzí je, že jsou nespokojení. Jenže zatímco tvůrci jsou pravděpodobně zdrceni (kritika vlastního díla se nese těžko), případně by se rádi fanouškům zavděčili, kravaťáci si říkají, žez toho maléru alespoň něco vytřískají. A víte co? Jen ať vytřískají. Bez práce nejsou koláče, vývojáři držení VÁMI pod krkem teď budou makat na novém obsahu, takže hezky plaťte. Doufám, že to rozšíření bude stát 50 dolarů a že se všichni plácnete pořádně přes kapsu.
Ale na druhou stranu musím uznat, že jsem takhle oddanou a posedlou komunitu ještě
neviděl.
EDIT: Tvůrce Bioschocku mi mluví z duše: http://www.digitalspy.co.uk/gaming/news/a372305/mass-effect-3-ending-defended-by-bioshock-creator-ken-levine.html -
-
Nevím proč Bioware hájíš. Víš co udělali Sheenovi když přišel před vyprodaný sál a neměl nic připravené? Vypískali ho a chtěli zpět peníze. To že jsi umělec neznamená že jsi imunní před kritikou. Přehání to lidi? Ano. Mají k tomu dobrý důvod? Ano.
Bioware naslibovalo hory doly a právě tím svoji svobodu dělat s produktem co chtějí sami a dobrovolně omezili. Jasně, nebylo to závazné, ale tak snad mají nějakou úroveň.
A přepisovat to kvůli tomu leaku bylo taky stupidní. Nejen že dával daleko větší smysl (nebylo to nic extra, ale takový pěkný průměrný ending), ale hlavně kdo z jejich hráčů by si to spoiloval? Prostě špatné rozhodnutí. -
Reptiliáni nejsou z Marsu ale z Jupitera :)
-
Já si z toho hlavně dělám prd*l...
-
Ano a ještě fanoušky za to pětkrát proklej! Tak se na ně musí! *6*
-
-
Jedno je jisté, Bioware má jednu z nejoddanějších komunit v herním průmyslu. Ale podle mě i jednu z nejzhoubnějších. Takže jo, proklínání je na místě. Všichni, kteří si vydupávají nový konec, jsou v mých očích rozmazlení egoisté.
-
-
Každý zákazník je svým způsobem egoista. Peníze žádnému obchodníkovi nedávám jen ze solidarity. *3*
-
-
Jenže tahle myšlenka hapruje ve chvíli, kdy se na to přestaneš dívat jako na vztah obchodníka a zákazníka, ale jak na vztah umělce a diváka. Divák platí za představení, může se mu líbit/nelíbit a podle toho se pro příště zařídit, ale má umělce respektovat, má respektovat jeho svobodu. Já žádný nový obsah nechci a nikdy jsem nechtěl. Vysvětluji si to tím, že respektuji individualismus lidí kolem sebe a svobodu jejich uměleckého projevu.
Nerespektuješ ho? Děláš z umělce poskoka, který skáče tak, jak ty pískáš? Který všechna svá tvůrci rozhodnutí omezuje v souladu s tvou vůlí? Tak pak plať navíc. Když už někomu dělá dě*ku, tak ať to není zadarmo. -
-
FFSitsme: Takže nebýt PR žvástů, tak neřekneš ani popel? Zanadáváš si na zprasenou hru, ale budeš respektovat tvůrčí svobodu BW? 1) Slíbili ti něco explicitně (spoileroidně)? X 2) Mlžili PR žvástama o tom, jak všechno bude awesome a všechno zdárně vyřešíš? Co z toho to bylo? Jestli 1), uznávám rozhořčení komunity a má na něj právo. Jestli 2) jde jen o reklamu produktu a tvůrce se explicitně ničemu nezavazuje. V tom případě si stojím za svým. A rád bych viděl reklamy, které lákají na temný titul s nejasným koncem...
-
Já umělce budu respektovat, s tím problém nemám, ale až po tom, co mi vysvětlí, proč jsem seděl takovou dobu u tří dílů a na závěr dostal tohle - tedy vlastně nic.
-
Cahire, ačkoliv máš povětšinou příspěvky v rozumné míře , tak si jdi někam s rozmazlenýma egoistama. Máš s komunitu problém ? Jestli do toho nejseš zaintereseovanej tak do toho necpi svůj tupej čumák. Každej kdo tu hájí fuc*ing právo Bioware tak nidky nemá fakta pohromadě. Ty patříš mezi ně.
Bioware se hají že je to forma umění ?Tím pádem to má říct předem že znovuhratelnost třetího dílů se rovná NULE. ŽE jakejkoliv impact 1 a 2 nemá +- význám ve trojce. Ačkoliv to vše slibovali. ROK předem a stále dokola. Nikdo si nestěžuje příběh- pointu endingu, jestli čteš Bioware fora... nebo tu pouze vaříš z Vody. Ale stěžujou si na detaily, falešný sliby a politiku EA s DLC atd.
Dě*ku tu dělají zákazníci. Né BW ani Ea. Oni to poje*ali sami tím co slíbili a nedorželi.
A pak navýší cenu základího prvku, protože nám rovnou dali DLC ?
A jestli ti nikdy neharpovalo conclusion z ME3 a ME celkově tak je něco špatně. Protože když se nad tím zamyslíš, spousta věcí jim nesedí. A proč ? Důvodů je mnoho, ale třeba i ten, že oni měnili konec a spisovatelský tým ...
V Celém ME3 a hlavně finále je několik chyb a zásadních, které by chtěli zodpovědět. Casey Hudson chce mystiku ? Tak ať udělá mystiku, ale né díky totálním chybám a nedodrženejm slibů. PS - furt je to hra a né žádné umění. Jeslti ve hře je napsáno, že to můžes ovlivnit, tak bys měl a tím pádem bys měl přestat hájit tady BW. -
Rowlingová a smrt Pottera. Doyle a smrt Sherlocka, obě jsou to velká díla a obě se v reakci veřejnosti měnila. Fallout 3:Broken steel, Prince of persia: Epilogue...
-
I velcí umělci museli často měnit svá díla, když se jejich zadavatelům nelíbila. *3* Malíři by mohli vyprávět.
-
-
-
Maj co chtěli, utvořila se kolem nich obrovská bublina z toho, jak se pořád prohlašovalo, jak jsou jedinečným a dokonalým studiem, lidi se toho chytli a stali se z nich fanatičtí fanoušci jako u Beatles nebo Elvise Presleyho. Teď se z každého jejich přešlapu dělá hrozný tyjátr. Podobná aura "dokonalosti" se začíná tvořit i kolem CD Projectu, takže aby se za chvíli kluci polský taky nedivily, až jim budou jejich fandové spílat, že něco po...kazili. Je to v dnešní době všemožných "kultů" nevyhnutelný proces. *5*
-
-
-
-
ME3 som len teraz začal hrať, takže neviem presne ako končí, snažím sa spoilery nečítať. Ale neuniklo mi, že sa všade rozoberá, ako sú hráči nespokijní s koncom. Môj názor je taký, že nech už bude koniec akýkoľvek, možno z neho budem trochu sklamaný, ale čo? Nevadí mi, ak to nebude úplný happy end. Ale čo by ma fakt nasr*lo, je to, keby bola naozaj pravda, to o čom sa špekuluje, a že to mal byť len sen a skutočný koniec bude v DLC. Ako z nejakej zlej telenovely!!!
-
-
na konci jsou prostě a jednoduše další otázky
-
Můžu tě ubezpečit, že absence happyendu je ten poslední problém celého konce, co vadí hráčům. Ostatně dohraj a uvidíš. *3*
-
-
http://www.nerfnow.com/comic/image/711
-
Bioware to mají skvěle vymyšlený. Teď vydají DLC trochu míň hrozných konců a jejjich věrní biodroni je zase budou oslavovat jako nejlepší firmu všech dob a rádi jim nacpou své prachy.
-
-
Ale prosím tě... 1) Dá se to říct jinak 2) Léčíš si svoje rány utržené v diskuzi o Teře *1* ?
-
-
1. Ano
2. Ne -
-
Nevěřím ti ani slovo... Choval jsi se tam dosti ublíženě :-)
-
-
Co má Mass Effect 3 a jeho konec společné s Terou ?
-
-
No, chtělo by to trochu víc objektivity. Na diskusi k Teře se strhl téměř hysterický výstup o tom, jak nikdo z kritiků tu hru a její design nechápe, a tady jsou zase těm samým lidem pro smích biodroni. *5*
-
-
-
Sami říkali, že konce upravovat nebudou. Spíš DLC, které naváže na konec.
-
-
Na krabici, to jak si nekdo pousti pusu na spacir na internetu aniz by mel cokoliv hotoveho a navic je za takove reci placeny snad nechces brat jako nedotknutelne dogma, ze ne?
PS: Ta hlaska je skvela, ale kdyz si jeden uvedomi, jak byla dotycnemu uzitecna, tak uz tak uderna neni ;)