Přejít na výpis diskuzí
PSN stále neběží, Sony zvažuje odměny za dopadení hackerů
9.5.2011 | Petr Poláček
59 příspěvků
-
Ne ze bych to Sony pral, ale preju...
-
-
Nechápu tu nenávist k Sony, je to firma stejně jako MS a Nintendo, která ovlivňuje herní průmysl. Pokud by Sony zkrachovalo budete nadávat na zbylé konzole. Pokud si PC hráči myslí že jim budou najednou vycházet hry neposkvrněné konzolemi tak se mýlí... Nechci se Sony zastávat ale některé hry na PS3 jsou kvalitní a bylo by škoda kdyby jsme o další přišli. Mám rád hry a vlastním PS3, Xbox i PC takže hraju na čem se dá a proto asi nechápu tu zaslepenou nenávist k ostatním... Tady to vypadá jako když sem chodí fandové určitých firem a né her...
-
-
Se podivej jak konzole zprasily Mafii, GTA, atd.
-
-
Ale jdi ty nějak to přeháníš. Co je s GTA? Co je s Mafií?
-
-
taky jsem byl vlastníkem x360 i ps3
konzole od sony není a nebyla žednej zazrak teď ani nikdy jindy
a po všech těch botách co sony provedla si zaslouží krach jako každá jiná nesolventní firma -
-
A co jako provedla? Jedinou negativní věc co udělala bylo odebrání podpory PS2 her. A to je trochu málo na to aby jsi jim přál krach. Nebo toho máš snad víc?
-
-
Stan: tak to je teda ten člověk pěkný v*l protože nějaký OtherOS je to poslední co je u té konzole důležitý. Jedna věc je co řekl on a druhá co se skutečně používá. No ale fajn jak už jsem psal nejsem žádný zaslepený zastánce a tak tedy uznávám že na tom co jsi psal něco je. Sice je to blbost ale asi se teda nezachovali správně.
-
-
To co řekl je celkem zásadní, protože je to součást marketingu ve kterym se láká zákazník, druhou větu sis taky nepřeložil, ta v tý se zase ústy jinýho inženýra ze Sony píše, že tato funkce nebude nikdy odstraněna v budoucích firmwarech a bude nadále podporovaná u předchozích prodaných modelů s touhle funkcí. Blbost to neni a nezachovali se správně, souhlas.
-
-
Stan: a proč hned pokřivenou? Jako čemu se divíš používalo to jen malé procento lidí a stalo se to i bránou k nabourání konzole takže neni snad nic divnýho když to prostě zablokovali. Je hezký jak se tím ty a tobě podobní oháníte jako kdyby vám vzali něco důležitého. Ta funkce udělal víc škody než užitku. Jo kdyby zablokovali třeba přehrávání filmů to je potom jiná. Ale nějaký Linux byl jen bonus bez kterého se většina obejde.
-
-
Zastávám se lidí, kteří byli podvedeni společností Sony, jestli konzoli mám nebo je v tomhle příapdě úplně fuk, o konzoli mi fakt nejde.
Koukám, že jsi si to nepřložil, tak v tý první větě se ústy představitele Sony píše, že funkce OtherOS je jedna z nějsilnějších funkcí konzole PS3, tak si ty řeči o tom jak hrozně zbytečný to je, nech od cesty, tohle hrnaičí s fanatismem. -
Takže ty se tu zastáváš lidí kteří si koupí konzoli aby potom na ní nikdy nehráli hry. Na co jí teda mají? To si ten linux můžou dát do PC a mají ještě větší možnosti než na tý konzoli. Tohle je prostě zbytečnost kterou chtějí jen nějací programový nadšenci. Ale klidně se dál zastávej něčeho co ani nemáš doma.
-
Tak se nauč anglicky nebo si to hod do překladače, pak 3/4 toho co píšeš můžeš nechat u ledu tam kde to patří, jsou to blbosti.
Pokud vim, tak sice bylo na každém zda si nainstaluje firmware, ale pokud by to dotyčný neudělal, znamenalo by to další problémy při používání PS3, neřikej mi, že ten kdo ten firmware nemá může dělat to samé jako ten kdo to tam má, to je blbost, PS3 nemám ale hádám, že se starým firware se asi těžko někdo připojí na PSN vzhledem k tomu, že to znamená riziko.
Buď napiš proč je ten příklad špatně, nebo mlč, ten příklad je úplně ok a sedí jak pr*el na hrnec, něco jsem si koupil, zaplatil a výrobce/prodejce mi pak z mého zboží něco odstranil a nedostal jsem náhradu, jednoduchý, analogie s PS3 je snad jasná i blbci. To jestli Sony prdí na jednotlivce, to neni věcí Sony ale zákona a zákon naštěstí chrnání i jednotlivce před megaspolečnostmi a tupými názory jejich oveček, takže např. Amazon musel podle zákona vyplatit již odškodné za odstranění OtherOS. -
Tak pozor nesnaž se mi vnucovat nějaký obdiv toho se u mě nedočkáš. Sony je pro mě firma jako každá jiná. Anglicky neumim takže první odstavec jsi si mohl odpustit. O žádném lákání zákazníků nemůže být řeč konzole je na hry a pokud vim tak s Linuxem už ty hry nefungují. Nikomu násilím tu funkci nevzali bylo na každém se rozhodnout jestli si to nechají zablokovat. Já třeba tam tu možnost pořád mam a kdybych chtěl tak si ten linux dám ale tak jako několik milionů ostatních hráčů to neudělám protože je to k ničemu. Tvůj příklad s mikrovlnkou je trochu mimo a dost vzdálený tomuto problému. Vy se prostě jen snažíte hájit nějakým principem ale v základu jde o blbost. Tak jako ostatní firmy i tahle kašle na jednotlivce nebo malé skupiny. A to se podpory Linuxu týká pro pár lidí přeci nebudou dělat něco co neni důležitý.
-
Hlavně nelži, i tvé oblíbené Sony říká tohle "Phil Harrison stated "One of the most powerful things about the PS3 is the 'Install Other OS' option." "Sony engineer Geoffrey Levand "Please be assured that SCE is committed to continue to support for previously sold models that have the 'Install Other OS' feature and that this feature will not be disabled in future firmware releases."
Anglicky doufám trochu umíš, tak jistě chápeš co se v tom píše. Pokřivenou píšu proto, že je úplně jedno kolik lidí Sony podvede, i kdyby to byl jeden člověk, je to sviňárna, já neposuzuju míru nespravedlnosti podle toho jestli bylo podvedeno milion lidí nebo jeden, nedělám v tom rozdíl. Je mi úplně jedno kolik lidí to používalo, důležité je, že na to lákali zákazníky, byla to funkce, která u tý jejich konzole byla když si jí člověk kupoval a proto je podvod když jí odstranili bez jakékoliv náhrady poté co si člověk tu konzoli koupil a její používání v tom nehraje žádnou roli. Je to stejné jako by ti výrobce za nějakou dobu co si od nich koupíš třeba mikrovlnku, odstranil z té mikrovlnky funkci "grilování kuřete" s odůvodněním, že ti to může bejt jedno, protože si kuře stejně nikdy negriloval a to celé bez jakékoliv náhrady. Příkladů mě napadá snad miliarda, mám doma hromady věcí, u kterých používám jen zlomek jejich funkcí ale debila co by mi chtěl ty nepoužívající funkce odstranit a ještě bez náhrady bych musel za to přizabít. Zkus nebýt tak zaslepenej obdivem k tvý oblíbený firmě a myslet rozumně, vsadim se, že stát se ti to samé jen ne ze strany Sony, tak budeš kvičet jako prase jak ti bylo hrozně ublíženo.
-
-
ja toho mám spoustu ale vyjmenovávat to nebudu až jsem z toho unavenej
-
-
kromě toho že udělali naprosto špatnou konzoly maj ubohy online funkce/ obchod v CZ
odebraly otherOS a řeknu ti to takhle ja jsem si koupil konzoly z tím že ta možnot tam je tim padem bych ji tam OPRAVDU rad MEL
pripočku neseriozní chování v podobě honu na čarodějnice (geoHot) míst toho aby si udělali pořádek v online službě
vyjebali z podporou PS1/2 her které ted ZNOVA prodáváji v podobě debilních REMAKU
taky stupidní věci jako že si nemužu pustit hudbu z HDD a přitom hrát připadně jít na store atd.... spousta stupidních chyb a nedodělků ktery mě sraly celou dobu co jsme měl PS3
a to jsem si prej koupil luxusní konzoly
*1* možná vypadá a chová se xbox360 jako šunt od čiňanů ale aspon je po softwarove strance naprosto dokonalej to se o šméčku PS3 opravdu říct nedá -
I kdyby tim podvedli jednoho jedinýho člověka, tak si pořád budu stát za tím, že je to sviňárna, fanoušci Sony se tim rádi ohánějí jak to skoro nikdo nepoužíval, to jen ukazuje jak pokřivenou představu o spravedlnosti a nespravedlnosti tihle lidi maj, včetně tebe, je mi z toho zle.
-
Stan: a k čemu ten OtherOS? Kolik lidí ho fakt používalo? Je pěkný jak se tím každý ohání ale pravda je že jestli ho používalo 5% všech majitelů konzole tak je to ještě moc. Tím že to odebrali žádnou škodu neudělali. Takže neni potřeba ani náhrada.
-
odebrání podpory OtherOS a navíc bez náhrady.
-
Aha takže nemáš nic.
-
-
-
-
Taky si to myslím.
-
-
me to *1*
-
:D
-
-
Geohoha měli odsoudit jako exemplární případ. Všechno je to kvůli němu. Kdyby neprolomil ochranu, nikdo by nic nehacknul a psn by fungovala.
-
-
"Kdyby neprolomil ochranu" tohle je jediná část, která ještě dává smysl
-
-
Pokud by všechny Ps3ky byli nehecklé, tak by se k soukromím datům nikdo nedostal. S upravenou Ps3 která se dokáže připojit k psn a zjistit pomocí prográmků jak to celé funguje, nebude nic těžkého. Prostě otevřel dveře dalším, a jsme tam kde jsme.. Socky můžou slavit, platící zákazník zapláče.
-
-
Myslíš, že kdyby Geohot nehacknul PS3, že by to neudělal někdo jiný?
A za co ho vlastně chtěli odsoudit? Nezapomínej, že kdyby to byl tak jednoznačný případ, Sony to vyhraje během týdne a nemusí se z toho stát monstózní tahanice.
Asi bych ti doporučil návrat k leporelům a pohádkám, kde je bipolarita dobra a zla univerzální a všichni jsou až patetičtí altruisté.
-
-
uz je to skoro 3 tydny pro PSN a 2 tydny pro SOE, to mnusi stat penez, miliony utikaji kanalem
-
-
Tak ještě že mají sposutu věrných zákazníků, jako jsi ty, kteří jim ty miliony pomůžou vrátit *2*
-
-
ja uz do nich za ta leta nasazel hodne penez, ale momentalne uz me jejich MMO divize nezajima, to ze si SOE strhava mesicni poplatky i v dobe, kdy ta sluzba nejede a clovek nema pristup ke zruseni planovanych plateb je svinstvo, ktery neodpustim
-
-
Ja myslim pokud tomu tak je, az bude znama doba vypadku, sumu zaplacenou za tu dobu ti pak prictou.
-
-
navic za kazdy den co to nejde, davaji den zadarmo a k tomu jeste mesic zdarma. S tim ze ma SOE tak 1 milion aktivnich uctu na P2P hrach, tak je to ztrata 22,5 milionu dolaru k dnesnimu dni. Tohle muze takovou firmu lehce srazit do kolen. Pred mesicem vyhazeli pulku tymu v san diegu a zrusili tym v denveru, takze na tom asi dobre nejsou. tohle jim akorad da dalsi ranu smerem k zaniku. Nehlede na to, ze jim uz nikdo neveri
K tomu ma jejich materska divize SCE svy problemy s PSN, takze ty je sanovat asi nebudou. -
-
Máš asi trochu pokřivený znalosti o firmách typu SONY. 22 milonů je pro ně asi jako když si ty koupíš kolo. Pár miliard už by pro ně byl průšvih, takovouhle částku ani nepocítěj. Prodaj pár televizí, pár předraženejch her apod. a maj miliony zpátky.
-
-
-
V tom případě tleskám za správné rozhodnutí *5*
-
-
-
-
31. květen? Ale kterýho roku? *1* *1* *1*
-
-
hodně promyšlenej joke... měl by ses tim živit...
-
-
Datum se pořád oddaluje a oddaluje k tomu ještě řekli, že je to poslední omluva. No moc jim to nežeru to už víc věřím těm hackrům, že znovu napadnou PSN. Sám bych byl nehorázně nasratý, že to nefunguje, ale snad se to co nejdřív rozšlape. ;-P