Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zajímavý doplněk, díky. 😉

  • jenda65

    Dovolil bych si polemizovat s pasáží "bílí otrokáři jako lovnou zvěř pochytali v Africe a v okovech je unesli na práci do Ameriky"...

    Bílí otrokáři nikoho nelovili, oni přijeli a nakoupili černé otroky od černošských a arabských lovců otroků. Mimochodem, když už tak řešíme to otroctví: V USA bylo  zrušeno v r. 1865. V Saudské Arábii v r. 1962 a v africké Mauretánii v r. 1980. Papírově. Fakticky je v Mauretánii kolem půl milionu otroků. 

  • Rasová segregace ve Spojených státech stále trvá, jen si pseudodemokraticky převlékla kabát a ukazuje svoji další, mediálně deformovanou, tvář.

    Vznikl nový rasově segregační termín Afroameričan, kterým se označují černoši, byť se narodili již po mnoho generací v Americe. Nebo je to jenom pro to, že z černé Afriky pocházejí dávní předkové dnešních tzv.Afroameričanů, které bílí otrokáři jako lovnou zvěř pochytali v Africe a v okovech je unesli na práci do Ameriky?

    Proč, aby se zachoval systém označení lidských ras na této planetě, není v Americe zavedený stejně rasově segregační termín Asioameričan pro přistěhovalce z Indie, Japonska, Číny a dalších asijských zemí? Na těchto lidech, jejichž mnohá generace se v Americe také narodila  a již v Americe mnoho generací žije, je stále vidět, kde jsou jejich původní kořeny, stejně jako na černoších.

    Zaveďme dále v zájmu zachování názvoslovného rasově segregačního systému ještě další rasově segregační termín Euroameričan, jako označení dnešních bílých Američanů, jejichž dávní předkové ze staré dobré Evropy uprchli před katem a galejemi za Atlantik a v Americe se narodily i jejich další generace a žijí zde stejně jako Afroameričané i Asioameričané. 

    V ten okamžik musíme rozhodně potvrdit, že pravými Američany jsou POUZE potomci Hurónů, Čejenů, Navahů, Apačů a mnoha dalších indiánských kmenů, kteří jsou původními Američany po mnohem-mnohem-mnohem více generací, než jsou Afroameričané, Asioameričané i Euroameričané dohromady a na potomcích původních Američanů je dnes  stejně dobře vidět, že jejich pravé kořeny jsou právě v Americe.

    Takže v zájmu rovnoprávnosti a demokracie je již na čase zrušit rasově segregační označení Afroameričan.

    Je také na čase, aby se dnešní Euroameričané původním Američanům omluvili za spáchání největší genocidy v dějinách lidstva, tj. téměř vyhubení desítek milionů původních Američanů, kterou završilo tzv. dobytí divokého západu a veřejně to Euroameričané přiznali. Zpět se vrátit nedá nic, ale alespoň omluva by od dnešních Euroamerických demokratů byla nanejvýš vhodná.                                                                                                                                                                                                                 P.S.: Nejsem vůbec rasista, jen bych se za rovnoprávnost všech ras žijících v Americe přimluvil.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit