Přejít na výpis diskuzí

Aquaplaning

24.9.2020 | red
4 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Aquaplaning je v tomhle ohledu opravdu velice zrádný. Nejhorší je, že spousta lidí si myslí, že stačí mít dobré pneumatiky a je vyhráno. Ano, do jisté míry to tak je. Na druhou stranu ale třeba špatná sbíhavost nebo prostě obecně geometrie na pneumatice taky udělá svoje a může to být i ta nejlepší pneu. Takže za mě je fajn dělat kromě kontroly stavu pneumatik i úkony jako 3D geometrie a tak dále.

  • Jednou se mi to stalo a od té doby si na to dávám pozor, protože k aquaplanningu je dobré vědět, že jeho příčinou je nesprávný (ať už příliš nízký, nebo příliš vysoký) tlak v pneumatikách, druh vozovky a také její stav, viz: https://www.dopravniznaceni.com/aquaplaning

  • ivanka386

    Já jsem poměrně spokojená s pneumatikami, které kupuji u www.pneuok.cz :) Docela solventní firma, která mě dokonce v mých řidičských začátcích na něco jako aquaplanning upozornila. :) Od té doby to rozhodně nepodceňuji. Zažila jsem to jednou na dálnici u auta, které jelo přede mnou a docela mi zatrnulo, když jsem viděla, jak je auto najednou jak saně. :) 

  • Dobrý den, za mě ještě mohu doporučit kouknout se na tento článek

    Mohlo by se někdy hodit vědět :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit