Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blbost, stahování pro vlastní potřebu ilegální není (vzpomente si na Kino jak bezelo upozorneni že staování je krádež, a dnes? sdílení je krádež.) co se týká uměleckých děl, platí tuším to že asi po 50ti letech se muže dané dílo distribuovat bez ohledu na autorská práva. Ať je to hra, či film je to jedno. pokud neposkytujete druhé osobě, stahujte si co chcete.
    • Je to 70let od smrti autora k vypršení majetkových autorských práv. Hra je software a jeho právo k užití se licencuje narozdíl od knih a audiovizuálních děl, čili nejen sdílení, ale i používání a přechovávání rozmnoženin.
      • Jen 18% hráčů Mass Effect 2 využilo možnosti hrát za ženskou hlavní postavu.

nemluvil sem o spuštění. Stahovat mužeš co chceš ale už to nesmíš používat... a co se týká cracku, já ho nenapsal, a ni ho tam nedal, a já jako osoba nevim co je to crack ani že tam je, jak bych to mohl vědět. Nicméně stahovat mužeš cokoli jelikož se jedná pouze o data sama o sobě k ničemu. Instalace těchto dat je trestné
        • podle § 30 autorského zákona je stahování software/programů nelegální, takže neplatí tvoje "můžeš stazhovat co chceš"
          • Jan Modrák odchází po 71. číslech z šéfredaktorského postu ve SCORE a po 12 letech opouští...

Jste k smíchu. http://www.sbirkazakonu.info/autorsky-zakon/
    • "Pokud z torrentu stáhnete Zaklínače 2, čekejte za pár dní dopis s oznámením o pokutě"...

U her a programů je to trochu něco jiného než u filmů a hudby. Pokud totiž obejdeš nějakou ochranu tak to legální není
      • "Pokud z torrentu stáhnete Zaklínače 2, čekejte za pár dní dopis s oznámením o pokutě"...

jo ale já žádnou ochranu neobcházím. Když stáhnu hru a spustím jí... nemužu za to že ochranu obešel někdo jiný. :P

Ochranu obcházíš užitím cracku nebo dalších serepetiček. A je jedno jestli jsi ten crack napsal ty nebo Standa Vomáčka.

Jsi mimo.

Můžou být rádi, že si to vůbec někdo stáhne, protože to je pro ně dobrý znamení, že to za to stojí. Stahování nikdy prodeje her neovlivňovalo, protože dobrou hru si většina ráda koupí.

Se uz ani nedivim, ze jde PC scena do haje, kdyz ma nekdo takove nazory.
      • Do akeho haja, prosim ta? PC ako hernej platofme sa stale dari... inak by Valve, CD Projekt, Bioware, Blizzard a mnoho dalsich uz davno robili hry vylucne na konzoly...

Taky ze ve vetsine pripadu ano, na PC potom uz dane hry jen konvertuji. Sam se podivej kolik dnes vznika her vyvijenych primarne pro PC a kolik jich naopak konvertuji. To cislo se za poslednich par let hodne obratilo.

Když budu chtít tak si ho stáhnu z čeho se mi zachce

Tak toto je dobrá chujovina :D vysvětlí mi někdo jak by na to mohli přijít? např. já jsem schovaný za NATem a 4mi routery... a mimoto, pokud je člověk inteligentní, stahuje přes CZshare nebo Rapidu. A pokud je mi známo samotné stahování ilegální neni. Sdílení a poskytování je protizákonné jelikož při tom i sdílíte? nemam pravdu?
    • Drom
      Pokud stahujes pres torrent, tak zaroven i odesilas - a je jedno ze to muze byt i zanedbatelne mnozstvi.

vypadlo mi slovíčko že stahování přes torrenty je trestatelné. Proto je tu czshare, rapid, uloz.to atd... mimoto nevim zda se budou pídit po 2 000 000 lidech co si to stáhnout. To je podle mě jen výhružka pro děti co stahujou a bojej se že jim seberou počítač od rodičů.

Tady jde právě o to, že stahování softwaru ilegální je. Jinak je tomu u uměleckého díla ve formě hudby či filmu. U her se to bere jako krádež majetku. Tudíž, ať z rapidu, nebo czshare NEBO torrentu je to ilegální - pokud to nemáš zaplacené. Například samozřejmě stahování ze Steamu je v pořádku. Doufám, že tu nikdo neslovíčkaří :).
          • Ale pozor, pokud to půjde ke správnímu řízení v ČR, identifikaci zákazníka může nařídit Vašemu providerovi i sám soudce a tam je zřejmé, že bude záležet na Vašem providerovi jak se k tomu postaví. Rozhodně nečekejte, že Vás bude chránit, na druhou stranu nikdo providera nemůže nutit aby vynakládal nepřiměřené prostředky na zjištění Vaší totožnosti (tedy mimo Francie *1* ). Čili provider může buď identifikovat, nebo místopřísežně prohlásit, že identifikovat jednoznačně nedokáže. Pokud by odmítl, bude mít problémy on sám. Samozřejmě po identifikaci přichází standardní kolečko, domovní prohlídka, zabavení PC, disků, médií. Znalecké posudky na obsah zde nalezený, pokud něco najdou dá státní zástupce echo právním zastoupení poškozených firem v ČR a ti mají možnost se přihlásit do řízení o náhradu škody. Čili jako sranda to není protože kvůli jednomu zaklínači můžete mít mnohonásobně větší průšvih, ale to gró je v tom, že stahování nelegální prostě není.
          • Pokud z torrentu stáhnete Zaklínače 2, čekejte za pár dní dopis s oznámením o pokutě

Stahování software ilegální není a ani být nemůže. Zásah do autorského práva je pouze pokud software nelegálně sdílíte, používáte bez platné licence, překonáváte protikopírovací ochrany nebo uchováváte nelegální kopie takového software (ať už pro vlastní potřebu nebo pro jiné účely). Čili pokud stáhnete z rapidshare nelegální software a někdo ho najde při zkoumání PC na Vašem disku, máte problém, nicméně pokud u Vás nalezeno nic nebude, jste z obliga i kdyby Vám dokázali, že jste něco stáhnul. Naopak pokud stáhnete z Torrentu nelegální software, je situace co se týká nelegální rozmnoženiny podobná, jenže jste se zároveň dopustili i zásahu do autorského práva sdílením různých částí programu po celou dobu stahování. Proto nebudete posílán k soudu za stažení, ale za sdílení. Co se týká reálného rizika, za nahlášený torrent hrozí v ČR například odstřižení adsl od O2. Pokuta od CD Projektu Vám v ČR nehrozí, ta výhružka je směrována tuším pro stahovače z UK, kde je za internetovou linku zodpovědný její plátce a zřejmě i provider má povinnost identifikovat zákazníka.

No taky jsem z toho docela uchcával. *1* Hlavně by mě zajímalo, jestli si tohle vůbec může CD Projekt dovolit, sem myslel, že něco takového můžou dělat jen nějaké státní instituce nebo tak, cožpak je CD Projekt nějaká herní policie? Vzpomněl jsem si na Kalouska, když rozesílal faktury na zaplacení státního dluhu. *1*

Challenge accepted! :D
    • no ja chciju :D *1* *1* HIMYM 4ever
  • Jak vypadala stealth akce Cipher Complex předtím než byla dána k ledu? Sledujte 10 minut dlouhé...

Textury a gameplay vypadají fantasticky, hudba a hlasy taky. Přeci by takhle skoro hotový projekt neukončili? :-O
    • omg dyt je to des .. se nedivim ze to slo k ledu .. nekoho riznu nozem a on vyleti 2 metry do vzduchu ? kazdych 5 sekund koukat na spomalene zobrazeni ducha ktery mi ukaze kam ze me to po stisknuti tlacitka presune, priblizit se na 10 metru a zmacnout tlacitko pro KILL a vsichni v 20 metrovem radiusu jsou postupne do kytek, ale vzorne cekajic nez se k nim dostanu .. slatanina pro konzolovy trh ..
    • já to chci je to super, hlavně ty akce s nože,
  • Všem XBL multiplayerovým hráčům Call of Duty: Black Ops, kteří mají hákový kříž v logu...

Oh gee, why is that? *1*
  • Všem XBL multiplayerovým hráčům Call of Duty: Black Ops, kteří mají hákový kříž v logu...

Tak ako je to v USA s tou slobodou prejavu? :) Neznasam ked niekto keca o demokracii ako o niecom 'slobodnom' pricom kazda krajina ma tisice stranove zvezky s pravidlama 'slobodneho' chovania ktore musi dodrziavat aby nebol potrestany :) Sry ze som dal az taky OT koment, ale nemohol som si pomoct;)
  • gtamaniak

Všem XBL multiplayerovým hráčům Call of Duty: Black Ops, kteří mají hákový kříž v logu...

Omg to jsou dementi.Nemaj tam davat tu moznost, ted si musim predelat celou karticku
    • :o)))
  • Už jen chvilku trvající akce- Bioshock za necelé 2 dolary!!

Co znamena v tom Marketplace klientovi pro PC, ze musim mit zlate clenstvi? Znamena to, ze mohu kupovat hry, pouze pokud si zaplatim zlate clenstvi?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit