Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Taky jsem to dohrál, kvalita levelů dost skákala. Stav byl buď tohle nebo nic, tak jsem to neřešil. Od  Duke Nukem Forever - E3 2001 - 10th Anniversary Trailer měli všichni velká očekávání, a kdyby si nehráli s enginem, mohlo to vyjít jinak a v rozumném čase. Ani Duke3D nebyly žádné grafické orgie na svoji dobu a stejně byl supr. Škoda že na něj padá prach, trocha nekorektního humoru by neuškodila. Dnes beru jako duchovního nástupce třeba Serious Sama.

  • x_ander

    To, že se DNF nepovedl, je asi jasné. Já ho dohrál, docela mě bavil, ale bylo to takové nemastné neslané. Což se pro problémech ve vývoji dalo čekat. Co mě však překvapuje, že od té doby tahle značka spí.  Od DNF je to 12 let a ono nic.

    A já věřím, že i dnes má Duke co říct. I jeho nekorektní podání, které by sice dnes samo o sobě nestačilo, imho jde překlopit do moderní hry, ten potenciál tam je (třeba Shadow Warrior do dokázal a dotáhl to na tři nové hry, z nichž minimálně první je hrozná pecka, a to není zdaleka tak silná značka). Boomer shootery zažívají renesanci, tak kde je sakra nový Duke? Udělat pořádnou novou akční hru, vložit do ní několik ikonických zremakovaných levelů, vždyť by to přece šlo.

  • Jinak pokud byste si někdy chtěli připomenout ty emoce z těch, snad, památných let, tak bych rád doporučil "Duke Nukem 3D: High Resolution Pack". U mě to fungovalo. Sprity jsou totiž věc, kterou v 21. století fakt nezvládám :-D Jinak stejně jsou do 3D modelů předělány i klasiky jako Doom, Heretic a Hexen, tuším Doomsday project se to jmenuje... kdyžtak strejda Google pomůže... to jsem si tehdy taky Dooma užil a celého jsem ho díky takovémuto inovovanému provedení s chutí dohrál, což bylo moje "poprvé", protože tehdy, v dobách původního Dooma, bylo až příliž mnoho revolučních her, které mě rozptylovaly od toho, abych si zahrál klasiku - tehdy už nevzhlednou vykopávku, která neuměla skákat ani zaměřovat myší, k tomu jen samé interiery, žádná realita současného světa... :-D

  • Já osobně pocházím z těch časů původního DN3D. Pro mě to byly tehdy moje herní prvotiny stejně jako např. Need for Speed 2 SE, Warcraft 2 apod. A co se týče Dukeho, tak se plně ztotožňuji s tím, co tehdy prožíval autor, ty emoce si ještě i po těch letech dokážu vybavit. Ale ABSOLUTNĚ nesouhlasím s autorovým závěrem, já jsem si DNF užil a to asi proto, že mám zdravý nadhled a beru v potaz všechno, čím si DNF prošel, ale tím ROZHODNĚ nechci říct, že bych DNF odpouštěl nějaké případné katastrofy - pro mě tam prostě nebyly. Jestli chce někdo soudit proto, protože všichni soudí, tak ať soudí, já mám svoji hlavu a ta se nenechá ovlivnit nějakým kolektivním názorem. Na závěr menší rozbor autorova článku:

    "Co čekáte od hry, která byla ve vývoji neuvěřitelných 14 let a od samého začátku slibovala revoluci? Logicky něco, co vás vystřelí z bot. Čekáte naprostou pecku, která se postaví na piedestal FPS klenotů třeba vedle zmíněného Half-Lifu."

    NE, čekám, že vyjde tak nějak v rámci možností a ROZHODNĚ ne jako nějaký "vystřelovák z bot", pane bože, kolik autorovi je, že si myslí takové dětské blbosti, že 14 let stará hra "zničí" všechno a všechny?

    "Ve výsledku tak Duke působí jako ten dávný kamarád ze základky, co jste
    ho dlouho neviděli, a když jste ho konečně potkali v hospodě, zjistili
    jste, že se za tu dobu absolutně nikam neposunul. Že pořád dokola
    opakuje ty samé hlášky, které přestaly být vtipné někdy v rané pubertě, a
    jeho urputné snažení působí zoufale a tak strašně trapně, až se vám
    chce zalézt pod stůl a počkat, až odejde."

    "Vůbec nejde o to, že je humor pohoršující – koneckonců pokud vás pohoršuje, tak asi nejste cílovka. On má mnohem větší problém: Prostě není vtipný. Dokonce nedosahuje ani úrovně původního Duke Nukema 3D."

    Tohle hezky dokazuje, co jsem psal u předchozí citace. To autor se nikam
    neposunul a pořád si myslí, že jde zažít to samé, co tehdy.

    Celkově ale tenhle nářek chápu. Mimojiné dost prozrazuje o autorovi a jeho úrovně dospělosti, bez urážky.
  • frank.horigan

    Ani pes neštěkne, ani to smutné prvenství v délce vývoje to nemá. To si usyslil UBIsoft.  

  • jurb83

    DNF bola katastrofa, Restoration Project som hral, tak to malo vyzerat, do psej matere!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit